fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Olympiapuiston parkkipaikka on kaupungin häpeäpilkku

Ahveniston olympiapuiston pysäköintipaikka pullisteli autoja heinäkuun helteillä vuonna 2018. Kuva: Mikko Soini
Ahveniston olympiapuiston pysäköintipaikka pullisteli autoja heinäkuun helteillä vuonna 2018. Kuva: Mikko Soini

Kuntavaaliehdokkaat huomio! Kukahan teistä hoitaisi kaupungin häpeäpilkun, Ahveniston olympiapuiston parkkipaikan kuntoon, saisi pois sen rikkaruohokasan ja montut pois.

Ääni se on minunkin ääneni

Olipa nahkapäätös taas pistää toisen asteen oppilaat päättökoeviikolla etäkouluun. Miksi? Missä on se oppimisvelan takaisinmaksu, jota erityisesti vihreät vonkaavat. Tekoja!. Puheita eivät tarvitse nämä rattailta pudonneet. Eikö tuleville abeille anneta mitään mahdollisuutta testata osaamistaan? Kokeet tehdään kahdella tietsikalla! Koulu kiittää, arvosanat kokeista osoittavat onnistumisesta etäopetuksessa. Totuus paljastuu myöhemmin?

Abien puolesta

VR ja säästöt: Paljonko kustannukset vähenivät, kun näyttötaulujen fonttikoko pienennettiin puoleen entisestä? Entä kuulutusten lopettaminen, paljonko sillä säästetään? Tuntuu vaaralliselta, kun enää ei kuuluteta edes täyttä vauhtia aseman läpi ajavista junista!

Järkeä säästämiseen

Koronan intialaisen variantin ollessa erittäin tarttuva, voisikohan Kanta-Hämeen “koronanyrkki” hillitä omaisten vierailuja vanhusten hoitolaitoksissa näin ehkäisten koronan leviämistä sinnekin.

Ennaltaehkäisy on parempi kuin tauti

“Sokoksen tavaratalo oli ennen kaupungin keskus”, otsikoitiin kyseisen liikkeen vanhojen työntekijöiden haastattelu (HKu 29.5.). Entisenä asiakkaana totean olevani täysin samaa mieltä, ja yhdyn ajatukseen, että on hyvä syy juhlia 50 vuotta jälkikäteen sen vuoden 1971 avausta. Kaihomielin samalla voi muistella, että ko. liikkeen lähellä oli muutakin säpinää: palvelupisteitä ja mm. iltaiset tanssipaikat, kuten Härkätie ja Linnanvouti.

Nostalgiaa!

Montako lehmusta on Hämeenlinnassa? Haastetaan Lappeenranta lehmusten kaupunkina!

Kiitettävä 9

Teatteri ehdotetaan tehtävän Verkatehtaan tytäryhtiöksi. Perusteluissa uskotaan ja odotetaan jotain hyvää joskus koituvan (HäSa 29.5.) Toivottavasti varaudutaan myös vaihtoehtoon, etteivät odotukset ja uskomukset käy toteen.

ReiPan

Kokoomus ja perussuomalaiset ovat kantaneet kotiimme saakka laajat ohjelmat. Ne voisi tiivistää: kok: “Hämeenlinna on kiva kaupunki” ja ps: “Kuluja on karsittava”. Tärkeimmät unohtuivat: Mitä sote vaikuttaa asukkaiden palveluihin, hallinnon asemaan? Yritysten, työpaikkojen vähenemistä ja huoltotaseen huononemista eivät perussuomalaisetkaan huomioineet selkeästi.

Rafael Hellsten

kuntavaaliehdokas (Liike Nyt), Hämeenlinna

Osuva kirjoitus Mikko Soinilta (HäSa 29.5) pääministeri Marinin aamupalasotkusta. Kiitos myös Jarno Liskille poliitikkojen ja virkamiesten rötöstelyjen penkomisesta. Jos ette minua usko, kysykää vaikka Markulta!

Virveli

Kumpi toimii väärin? Se joka roudaa makkaravoileipiä pyytämättä pääministerin jääkaappiin vai se, joka ne syö. Siinäpä kysymys. Rikosta epäillään!

Raiska

Päätoimittaja Mikko Soini rinnastaa alanurkassa (HäSa 29.5.) pääministeri Marinin saaman ateriaedun kansanedustaja Katri Kulmunin esiintymiskoulutuksen maksattamiseen valtion varoista. Rinnastus ontuu pahan kerran. Pääministerin ateriaetu perustuu ministeripalkkiolakiin ja valtioneuvoston kanslian tulkintaan laista. Kulmunin koulutuksesta ei ollut lakia eikä käsittääkseni muutakaan valtiovallan päätöstä. Hintaluokkakin noissa kustannuksissa on tyystin eri tasoa.

Jotain suhteellisuudentajua

Tyypillistä vasemmiston ajattelua, että itse saa kiertää veroja ja jäätyään kiinni, väitetään asiaa mitättömäksi. Käsi on syvällä veronmaksajien taskuissa. Hyvä että veronkierrot tulevat esiin. Kyse on kuitenkin väärinkäytöstä ja veronkierrosta. Näin toimiva henkilö ei herätä luottamusta isommissakaan asioissa.

Progressio pois

Ei ole syytä uskoa naiivisti, että vihreiden ajattelumalli lähtisi pesussa entisestä vihreiden kansanedustajasta ja nykyisestä vihreiden puheenjohtajan valtiosihteeristä, vaikka niin yritetään nyt uskotella.

Realman

Ylen kuntavaalien puheenjohtajatentit olivat varsin tasapuolisia. Lännen Median toimittaja Matti Posio käytti (HäSa 29.5.) sen sijaan kolme neljäsosaa tenttien arvioinnista SDP:n puheenjohtajan Sanna Marinin moittimiseen. Muut puoluejohtajat eivät juuri kiinnostaneet. Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon näkemyksiä sentään kuvattiin melkein sadan palstamillin verran, kun taas Sari Essayahin esiintyminen sai vain kahden rivin merkityksettömän maininnan. Artikkelin lukeminen oli otsikon mukaisesti “puuduttavaa marssia”.

Myllymäkeläinen

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot