Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: On Verkatehtaan vuoro verorahojen käytössä

Hämeenlinnan kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas kaksi vuotta sitten helmikuussa. Kuva: Riku Hasari
Verkatehtaan alkuvuodesta tulee hiljainen. Kuva: Riku Hasari

Mukanaolo Hämeenlinnan Verkatehtaalla valtakunnallisesti merkittävän Korsuorkesterin upeassa 30-vuotisjuhlakonsertissa (täpötäysi eli loppuunmyyty Vanaja-sali) palautti mieliin viime kevään kiistat Verkatehtaan välttämättömästä lisärakentamisesta. Nyt verovarojen käytössä on ehdottomasti Verkatehtaan vuoro. Parkkiluolahömpötykset on syytä unohtaa tai siirtää myöhempään aikaan.

Joku

Lue myös: Verkatehtaan laajennuksen suunnitelmat menevät uusiksi (31.10.2019)

Luistelukenttä torilla on ollut mahtava, toria elävöittävät juttu. Kiitos Torvisen firmalle valoista. Kesäksi jään tilalle voisi rakentaa aidallisen koirapuiston, joka olisi helposti putsattavasta materiaalista. Pääsisivät koiratkin torille ja temmellystä olisi mukava katsella.

Elävöittäjät

Millä taloudellisilla resursseilla HPK on tasavertainen neuvottelija kaupungin kanssa? Tulee mieleen entinen pyymakkara, koostumus oli yksi pyy ja yksi hevonen, mukaan mausteet ja lihamyllyyn!

Pro Auctore

Lue myös: Kaupunki aikoo neuvotella ulkotekojäästä HPK:n kanssa (19.2.2020)

Kävijämäärät ovat nousseet noin 20 %, mutta yllätys, vai onko se? Lähimatkailu ei näykään kaupungin tuloksessa! Pitäisikö sittenkin satsata maksaviin turisteihin, kaivataan muutakin kuin tori ja sen ympäristön virastot ja tyhjät liiketilat.

Hassan, Janakkala

Valtuutettu Airi Raitarannalle (vihr.): kirjoitit mm. ”virheitä on tehty”, ok, se on inhimillistä, mutta oletko koskaan kuullut, että hallinnossa kukaan olisi koskaan myöntänyt tehneensä virhettä. Nöyryys voisi lisätä sitä luottamusta.

Luottamus on ansaittava

Pentti Pietilä (HäSa 20.2.), muistan lukeneeni politiikan metri-heikeistä toimittajan pohdintaa 1990-luvulla. Toimittajan (en muista kuka) arvio oli, että puolueiden puheenjohtajat halusivat puoluesihteerien olevan itseään lyhyempiä ja tämän haluketjun vyöryneen eteenpäin. Tuon kaavan oli ensimmäisenä rikkonut Paavo Väyrynen hyväksyessään Seppo Kääriäisen puoluesihteeriksi.

ReiPan

Vihreä kansanedustaja Mirka Soinikoski väitti (HäSa 18.2.) Olkiluoto 3:n tulleen veronmaksajille todella kalliiksi. Miten se on mahdollista, koska Teollisuuden voima oy sitä rakennuttaa?

Black

Vihreä kansanedustaja Soinikoski moitti Lulu Rannetta ydinvoimaloista vouhottamisesta ja viittaa mm. SSAB:n kehitysohjelmaan. Yhtiön kaavaileman vetypelkistyksen tarvitsema vety tehdään vettä sähkövirralla hajottamalla. Myös prosessissa syntyvän rautasienen ja romun sulatus vaatii nykyistä enemmän virtaa nlln paljon, että lisävoimaa tarvitaan hyvinkin yhden voimalan kapasiteetin verran. Eipä töpselistä tuleva sähkö riitä.

Kalle J, metallurgi

P-toriäänestys on fiasko. Jos tietokoneella on väärä selain, niin voit äänestää, tulos ei mene perille, eikä kone edes herjaa.

Äänestin P-torista jo kuntavaaleissa

Nimimerkki Käsittämätöntä on aivan oikeassa (HäSa 19.2.), poliitikot tekevät kaikkensa tässä kaupungissa, että Hämeenlinnan ulkopuolella ei pystyisi käymään töissä junalla tai bussilla. Eläminen muutenkin on poliitikkojen toimesta tehty tässä kaupungissa älyttömän kalliiksi, kaukolämpö, sähkön siirto, tonttien hinnat/vuokrat, vesi jne. Pilvilinnoja rakennetaan, mutta nekin maan alle!

Näin sarilandiassa

Reipan, Kuopiossa ei ollut lainkaan rahoituksessa osatekijänä velvoitepaikkoja, joista Hämeenlinnan mallissa torin parkkiluolaan voi maksimissaan nykyisillä rasitehinnoilla kertyä rahoitusta 18 miljoonaa, eli 30 000 euroa/paikka, eli jo yli puolet nyt arvioidun rakennuksen kustannuksista. Kuopion parkkihalli on siis aivan vertailukelvoton Hämeenlinnan malliin verrattuna. Samaan virheeseen sortui lehdessä (HäSa 17.2.) myös Kari Helminen, jonka laskelmat olivat samasta velvoitepaikka-virheestä johtuen aivan metsässä. Kannattaisi tutkia asiat oikein ja kunnolla, ennen kuin alkaa niistä lehdissä huudella.

Ehdoton kyllä P-torille

Kummallista, kun suurempi lakkautetaan ja liitetään pienempään. Nimittäin Hämeenlinnan riistanhoitoyhdistys on jäsenmäärältään ja varoiltaan isompi kuin Rengon rhy.

Homma karannut kuin Kaisan osumatarkkuus

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot