fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Otetaan koronasta opiksi

Bussia puhdistettiin tiistaina koronaviruksen varalta Padovassa Italiassa, joka on Euroopan maista kärsinyt pahiten pandemiasta. Kuva: epa08283857
Bussia puhdistettiin tiistaina koronaviruksen varalta Padovassa Italiassa, joka on Euroopan maista kärsinyt pahiten pandemiasta. Kuva: Nicola Fossella / EPA

Kun mikään ei riitä, aina vaan suurempia lentokoneita, nopeampia autoja ja junia, kuljetaan ja lennellään aivan turhan takia, kun vähempikin riittäisi. Nyt tuli sitten tällainen tukistus, joka pistää miettimään elämää. Otetaan tästä koronasta nyt opiksi.

Muija Hämeestä

Hämeenlinnan päättäjillä on näytön paikka. Koronavirus vaikuttaa meihin kaikkiin, ja sen leviämistä on rajoitettava. Koulut kannattaa sulkea. Päiväkoteihin, busseihin ja vanhainkoteihin pitää tilata lisäsiivoukset ja desinfioinnit. Lisäksi isot tapahtumat täytyy kieltää välittömästi. Näin vähennämme tartuntoja, vähennämme sairastuneita, vähennämme kuolemia. Nyt tarvitaan päätöksiä ja johtajuutta!

Mika Walkamo

Lue myös: Hämeenlinnassa varauduttu koulujen sulkemiseen (13.3.2020)

Pääministeri Marin, tässä vaalivoittovihje: järjestäkää täysverovähennysoikeus yhtiöiden lahjoituksille, jotka korvaavat sairaaloiden viruskulungin.

Auctore

Korunavirus on johtanut Suomessa laajaan kypsyyskokeeseen, erityisesti hermojen hallinnan kokeeseen äärimmäisen vaikeassa asiassa. Nuori pääministeri Sanna Marin on ottanut jämäkän johdon terveydenhoidon asiantuntijoihin luottaen. Myös presidentti on mukana ja hallitus työskentelee kontrolloidusti, korkeapaineessa. Nyt on tarvis toivoa, että myös oppositiojohtaja ovat torjumassa kaaoksen tuloa. Kaaosta ei tule, jos huolestuneiden kansalaisten mielialoja rauhoitellaan oikein. Maa ei ole sotatilassa, eikä maailmanloppua näy.

Joku

Koronaongelman nyt räjähdysmäisesti kasvaessa ja pakottaessa EU:n jäsenmaita keskittymään sen hoitoon, hallintaan ja rajoittamiseen, niin vuoden 2015 kaltaisen pakolaisongelman uusiutuminen tässä sekavassa tilanteessa olisi lähes mahdoton hallittavaksi. Asenteet tulijoita kohtaan todennäköisesti kiristyisivät, kun EU-valtioilla on tarpeeksi tekemistä omienkin kansalaisten hoitamisen järjestelyissä. EU:n hallinto ymmärtänee tämän.

Tai ei

Ukko rahja untamoinen Luolajan peränpitäjä takoi aatosta torista toraparkista urisi. Mistä moinen haavehattu ylle noiden silkohiusten kiinni päähänsä kihahti tukan takkuihin jämähti. Jo on keski kehittämättä tori oiva silpomatta kuoppa kallis kaivamatta.

Varasampo

P-toria ja keskustan kehittämistä koskevaan kuntalaiskyselyyn vastasi yhteensä 9 690 henkilöä eli 17 % kaikista 16 vuotta täyttäneistä hämeenlinnalaisista. Onko se paljon vai vähän? Hämeenlinnassa annettiin vuoden 2017 kuntavaaleissa 31 463 hyväksyttyä ääntä eli 57,4 % äänioikeutetuista. Kyselyyn vastanneiden lukumäärä on siis lähes kolmannes (31 %) viime kunnallisvaaleissa mielipiteensä ilmaisseiden määrästä. On siten raskasta aktiivisten kaupunkilaisten mielipiteen aliarvioimista yrittää vähätellä kuntalaiskyselyn kiistatonta tuomiota P-torihankkeelle.

Aina ei voi voittaa

Moni pikkukoulu piti sulkea, että “referenssi” (HäSa 11.3.) Nummen koulu saatiin ahdettua täyteen. Sama ahtaus Hykissä. Hykin yläkoululaiset pääsisivät jo parakeista korjattuun Hätilän kouluun, mutta virkamiesten referenssi tehdään, referenssi vaatii uudisrakennusta.

Tuhannet vaienneet

Kaupunginhallitus on päättänyt kaupunkimme osallistumisesta kansainvälisen pride-viikon liputukseen kesäkuun lopussa. Tasa-arvon nimessä liputtaa tulisi myös perinteisen avioliiton ja perinteisten perhearvojen puolesta. Maassamme syntyvyys on huolestuttavan alhainen. Perhe, yhteiskunnan perusyksikkö, tarvitsee osakseen vahvan yhteiskunnan tuen. Tulevaisuus on lapsissamme.

Jaana Rusko- Laitinen

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot