Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Päivystävä lokki tuli vaatimaan puolikasta grilliannosta, säikähtäneeltä lapselta se olisi pudonnut

Rasvaisten herkkujen perässä ovat muutkin kuin ihmiset Kuva: Riku Hasari
Rasvaisten herkkujen perässä ovat muutkin kuin ihmiset Kuva: Riku Hasari

Käydessäni reilu 10 v. sitten turistina Hesassa sain tuntumaa kaupunkilintujen rauhoittamisen seurauksiin. Pistäydyimme kaverin kanssa iltapalalla grillikojulla, jonka katolla päivysti lokki. Ehdin syödä annoksesta puolet ennen kuin lokki tuli räpyttelemään aivan nenän eteen loppuja vaatien. Lapsi olisi varmasti pelästynyt ja pudottanut ruoan. Liekö lintu oppinut toimivan taktiikan?

Mies 181 cm, 95 kg

Voisi varovasti kysyä Mika Walkamolta, onko Kokoomus EK:n ja Suomen Yrittäjien talutusnuorassa? Ay-liikkeen verovapauteen liittyen, eikö häiritse suuryritysten veronkierto veroparatiisien ja konsernilainakikkailujen avulla? Entä tekeekö mieli muistella Kokoomuksen Jyrki Kataisen löysiä palkankorotuslupauksia ”Sari Sairaanhoitajille” 2007 vaaleissa?

Kuka lupaa, kuka huijaa

Hieno kirjoitus Mika Walkamo. Kyllä tässä työtätekevää ahkeraa ihmistä rupeaa pelottamaan tulevaisuuden näkymät. Ehkä meidän jossainvaiheessa kantaa ruveta kanssa vain lorvailemaan ja nauttimaan yhteiskunnan tarjoamista tuista. Ainakin niin kauan kuin on velkapiikki auki.

Ahkera tuottava veronmaksaja

Mika Walkamo listasi kirjoituksessaan 8.7. listan ongelmia, mutta ei yhtään ratkaisua. Eikö pelkkien ongelmien listaaminen ole aika lailla sama kuin esim mainitsemasi vappusatasen lupaaminen. Helppo tehdä mutta ei mitään hyötyä kenellekään. Miten Walkamon hoitama Steelersin puheenjohtajuus? Entä Vanajanlinna? Ensin mainitussa ei ole toimillaan aiheuttanut kuin ongelmia ja kaikki ennakkolupaukset ovat osoittautuneet tyhjiksi. Jopa vappusatanen on toteutunut paremmin kuin Walkamon lupaukset. Ja Vanajanlinnasta taitaa olla turha edes puhua… Eli kuten Walkamokin mainitsi: miettikää ketä äänestätte!

Äänestäjä

Walkamon kirjoitus taisi osua vasemmistohallituksen kiivaimpiin kannattajiin. Vappusatasen lopullinen hautaaminen vetää pinnan kireelle? Työllisyystavoitteen karkaaminen ja sote-uudistus upottavat hallituksen syksymmällä.

Arvi

”Syntyvyyden kasvusta ei olisi apua”, otsikoi lehti Suomen väestökehitystä arvioivan artikkelin (HäSa, 8.7.). Arvion mukaan kuitenkin työperäinen maahanmuutto kohentaisi julkisen talouden kestävyyttä vanhushuoltosuhteen heikkenemisen ongelman vastavaikutuksena. Mutta eikö jo nyt olisi aloitettava työperäisen maahanmuuton toteuttaminen siten, että hyväksytään tulijoiksi tässä tarkoituksessa vain todellisia osaajia tarvittaviin työtehtäviin?

Eduksi

Terveisiä Riskiryhmäläiselle. Vapaaehtoisesti eristäytyminen on oma valintasi. Yhteiskunta pandemiapaniikissaan pakotti yritykset lopettamaan työnteon juurikin riskisyhmien, sinunkin, suojelemiseksi! Bisneksensä pyörittämistä olisi moni yrittäjä jatkanut, mutta…

Käsky kävi toisin

Hämeen mansikkafarmarit. Ette vastaa puh. tekstiviestiin ettekä sähköpostiin työnhakijalle! Nuoret ja työttömät eivät kelpaa! Ei olisi kieli- majoitus ja tautiongelmia. Ei arvoa kotimaisella, mutta huutava pula työvoimasta!

Perustelut?

Missä viipyvät uimahallin ranta-alueen istuinpenkit? Nyt riittävästi penkkejä alueelle kun kesää on vielä jäljellä! Kuhmuraisilla kivillä on hankalaa istua, eivätkä ne riitä.

Rantalenkkeilijä

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.