Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Peurakantaa on karsittava – Metsästyksen luvanvaraisuus poistettava

Valkohäntäpeura eli -kauris ypäjäläisellä pellolla vuoden 2018 syyskuussa. Kuva: Tapio Tuomela
Valkohäntäpeura eli -kauris ypäjäläisellä pellolla vuoden 2018 syyskuussa. Kuva: Tapio Tuomela

Suureksi kasvanut valkohäntäpeurakanta levittää punkkeja, on vaarana liikenteessä sekä aiheuttaa vahinkoa viljelijöiden pelloilla, kasvimailla ja puutarhoissa. Kanta leviää ja kasvaa huimaa vauhtia. Metsästäjät syöttävät peuroja, ja hyvien kasvuolosuhteiden vuoksi ne lisääntyvät kahdella tai kolmella vasikalla emää kohden. Aikaisemmin peurat olivat vaan maaseudun kiusana, mutta nykyään ne ovat levinneet myös asutuskeskuksiin. Ne liikkuvat laumoittain pihoilla ja pelloilla. Olemme tehneet kansalaisaloitteen: haitallisten valkohäntäpeurojen metsästyksen luvanvaraisuuden poisto (1.8.2020). Valkohäntäpeurojen metsästys pitää aloitteen mukaan rinnastaa metsäkauriiden metsästykseen.

Ilse Seppälä, Loppi

Lue myös: Säästäkää parhaat urokset (30.7.2020)

Ei kysynnän ja tarjonnan laki maskien hintaa määrää, vaan kauppiaitten ääretön ahneus. THL:n pitäisi tässä tilanteessa jakaa maskit ilmaiseksi kaikille niitä haluaville. Ei se ole kuin järjestelykysymys.

Ojoinen

Niinhän siinä kävi: koronatartunnat lähtivät nousuun myös Suomessa! Oli ”pakko” päästä ulkomaille ja ”ihan pakko” ravintolaan, terasseille ja bilettämään. Kun koko yhteiskunta taas pian suljetaan, niin tiedetäänpä ketä kiittää!

Riskiryhmäläinen

Lue myös: Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa (5.8.2020)

Ministeri Kiuru katsoo aikaa kellosta, mutta mittaa sitä kalenterilla. Hoitajamitoitus oli hänelle muutaman minuutin työ. Kasvomaskisuosituksen antaminen on vienyt jo neljä kuukautta. Luomiskertomuksen mukaan maailma luotiin kuudessa päivässä ja seitsemäntenä huilattiin. Hallitus vain huilaa.

Päätöksiä odotellessa

Hei sinä, joka veit kukkaset Hauhontaustan sillalta. Kaipaamaan jäi monta kulkijaa. Katsellaan, kenelle ilmestyvät samettiruusu-, lobelia- ja maahumalaistutukset.

Kulkija

Pidetään tienvarret tien 130 välillä Visamäki–Gulf-kahvio siisteinä, kun on saatu uusi tiepinnoite .

Käenlinnan ukko

”Orimattilan mies” tuntee kyllä hyvin ainakin Hämeenlinnan kaupungin itäosan eli Lammin. Hän on paluumuuttaja, lapsuus ja nuoruus eletty täällä. Suku ja kesämökki ovat sitoneet lammilaisuuteen aina.

Aatos

Arvoisa S-market kauppias Goodmanissa. Kuuluuko palveluarvoihinne kännykän näpräys kassahenkilöillä asiakkaan ollessa kassalla? Jos kuuluu, voisitteko kääntää kassakuitin tulostumaan taas asiakkaaseen päin – saisimme kuitin ilman odotusta ja kassahenkilö voisi jatkaa räpläämistään rauhassa?

Asiakas

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic