fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Pidetäänkö Teslat liikkeellä ja talot kylminä?

Sähköautojen latauspiste Hämeenlinnan Asemanrannan pysäköintitalossa eli Pöölissä. Kuva: Riku Hasari
Sähköautojen latauspiste Hämeenlinnan Asemanrannan pysäköintitalossa eli Pöölissä. Kuva: Riku Hasari

Innolla ajetaan sähköautojen määrän kasvattamista. Sähköntuotto- ja siirtokapasiteetista ei taida kukaan olla huolissaan? Pitääkö sähkön kulutushuippujen aikana tulevaisuudessa päättää, pidetäänkö Teslat liikkeellä, vai lämmitys päällä omakotitaloissa?

ReiPan

Kovilla pakkasilla kun tuulivoimalat lopettivat pyörimisensä, niin eikö voisi sähkömoottorilla pyörittää lapoja? Näyttäisi ainakin, että tuotanto toimii.

Vihreää sähköä

Nykyhallituksen olisi aika puuttua persu-kok-kepu 2015 -hallituksen terveydenhuoltokulujen korotuksiin. Visan vinguttaminen lääkeostoksilla ei ole kaikille mahdollista.

Pikavippiäkö lääkeostoksiin?

“Kehitystä on helppo vastustaa”, kirjoitti yrittäjä Mika Walkamo (HäSa 14.1.). Hän oli aivan oikeassa tekstissään Hämeensaaren (niin kuin melkein kaiken muunkin) kehittämisestä ja rakentamisesta. Heti perään alkoi perussuomalaisten (toki, vaalivuosi) rähinä ja irvailu (HäSa 16.1.) ps-punaisena lankana: Ei käy, Ei käy. Kehittäjien ja rakentajien ei kannata antaa periksi – kiitokset tulevat taas myöhemmin.

Joku

Kylläpäs persut taas älähtivät Walkamon hyvästä kirjoituksesta. Esimerkki jälleen siitä, miten persut vastustavat kaikkea kehitystä Hämeenlinnassa. Kyllä kuulkaa ruutukaavaan kannattaa aina rakentaa kerrostaloja.

Työpaikkoja tulossa

Lyöttäydyin kahden pelaajan porukkaan golfaamaan noin 15 vuotta sitten. Vajanlinnan herrat kehottivat avauslyönnin jälkeen minua odottamaan päästä takana tulevaan ryhmään. “Herrasmiehiä”?

Upseeri

Helppoahan kaupungin eli veronmaksajien on lähteä Hämeensaaren areenaan päävuokralaiseksi. Laitetaan Kantolan tapahtumapuiston tuottamat “kymmenet tai sadat miljoonat” (tuotti ainakin silloin kun “puheita pidettiin”) sieltä Jemma-nimisestä paikasta niin sanotusti “haisemaan”.

Ventke

Tiedoksi nimimerkille Almujen sijaan töitä ja muillekin hengenheimolaisille: Kaupunki ei ole rakentanut yhtään omistus- tai vuokrataloa Asemanrataan. Pysäköintitalo Pööli on eri asia. Nykyiset sekä tulevatkin asuintalot rakentaa YIT ja muut yksityiset rakennusliikkeet. Ei 60-vuotiaana kannata vielä jäädä eläkkeelle, vaan vasta 68-vuotiaana, ettei tarvitse pieneläkeläisenä hakea asumis- ja toimeentulotukea!

Idänpään-Heikki

THL:n päivittäiseen korona-tilastoon pitäisi saada mukaan myös rokotettujen saldot: kuinka monta on rokotettu tänään kertaalleen ja kuinka moni jo kahdesti.

Motivaattori

En ole persu ja samaa mieltä Lulun kanssa (HäSa 12.1.) Rimpelän ei pitäisi jatkaa virassa. Kertoo jotain jos ei itse ymmärtänyt lähteä vaikka rikosepäily etenee syyteharkintaan. Rautalangasta väännetty, mutta mies sanoo olleensa “ilmeisesti esteellinen”. Kaupungin lasten ja nuorten palvelut edelleen tällaisen henkilön johdossa, vaikka tilaaja-tuottajapäälliköiden, lautakuntien ja kaupunginjohtajien osaaminen kyseenalaistui.

Vaaraksi kaupungille?

Yhä kuulee suorapuheisia, perin surkeitakin arvioita siitä, miten toisessa maailmansodassa Suomen kävi. Mutta Väinö Linna “Tuntemattomassa sotilaassaan”, sen loppusivuilla, lausuu seuraavasti: “Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto voitti, mutta hyvänä kakkosena tuli maaliin pieni sisukas Suomi”. Linnan lausuman optimistista nerokkuutta on vaikea ylittää. Nyt “hyvä kakkonen” on useissa kansainvälisissä vertailuissa ollut kärkeä.

Sisulla!

Lämpimät kiitokseni minua sunnuntaina iltapäivällä Vuorentaan peltoladulla auttaneille. Ensiavusta kotiuduin illalla hyväkuntoisena.

Satu Kiviharju, Hämeenlinna

Lisäyksenä Petteri Sihvosen kirjoitukseen (HäSa 17.1.): Minun mielestäni Tommi Tikan luistimien nauhatkin oli väärin solmittu.

Höyhensaaret 54

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot