fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Pitää olla jotain sanottavaa ja sitten pitää osata sanoa se

Hämeenlinna jakoi perheille kouluruokapaketteja etäkoulun aikana. Kuva: Juho Peltoniemi
Hämeenlinna jakoi perheille kouluruokapaketteja etäkoulun aikana. Kuva: Juho Peltoniemi

Nimimerkki Uusavuttomuutta? ihmetteli, jos etäoppilaat eivät saaneet lämmintä ateriaa kodeissaan. 1960-luvun loppuun asti Suomessa oli vallalla kotiäitikulttuuri. Nyt vanhemmat ovat molemmat töissä, eikä lämpimään ateriaan ehdi panostaa, varsinkin kun nykysuosituksen mukaan lapsen pitäisi syödä kaksi lämmintä päivässä. Ennaltaehkäisevä lapsi- ja perhetyö ei selvästikään tavoita perheitä, kun koulujen sulkeminen katsottiin syyksi lastensuojeluilmoitusten vähenemiseen.

Perhetyö koulun tehtävä?

Erkki Löfbergin kirjoitus (5.6.) on asiaa joka sana. Ensin pitää olla jotain sanottavaa ja sitten se vielä pitää pystyä ilmaisemaan muille. Esiintymiskoulutus aivan ok kenelle vaan, mutta hinnan pitäisi olla normaali!

Tekisi itsellekin hyvää

Niin vain Kotipizzakin liittyi digisyrjäyttäjiin: alennusta saa vain nettiyhteyden/älykännykän hankkinut. Onneksi ehdin lukea mainoksen.

Vaihdoin pizzeriaa

Nimimerkki Ojoinen, HäSa 5.6. Tuleeko mieleen mitään syytä, miksi hallitus ottaa sitä “älytöntä” velkaa? Mistä nämä kaikkien vaatimat tukirahat olisi muuten otettu? Pitäisikö jättää tukematta yrityksiä ja kuntia?

Jaska

Kiitos nopeasta ja miellyttävästä hammashoidosta terveyskeskus Viipurintiellä. Soitto kello 8.30 ja hoidossa kello 10.10

Kiittäen ja voimia

Nimimerkki Lakien mukaan: suomalaisilla on oikeus palata kotimaahansa, mutta nämä al-Holin leiriläiset eivät ole sitä oikeutta omatoimisesti ja aktiivisesti käyttäneet. Kyse on siis siitä, että nyt tehtiin päätös hakea heidät sieltä erityisjärjestelyillä oma-aloitteisesti. Eiköhän pidetä oikeusvaltiomme itsenäisenä ja turvallisena jatkossakin.

Juristi

Hämeenlinnan kaupungin ympäristö- ja hygienia-asioista vastaavat henkilöt! Oletteko kävelleet Raatihuoneenkadulla? Ehkä ette haluakaan sillä kävelykatu on lokkien jätösten sotkema. Talot kadun varrella ja ikkunat myös lintujen sotkemia. Asiaan pitää löytyä ratkaisu! Eivät lokit kuulu kaupunkiin!

Realisti

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (välilyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot