fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Pitääkö olla uhkasakko maskittomille

Maski naamalla, huppu päässä ja kaulukset pystyssä rappukäytävään, jos vaikka joku tulisi vastaan. Kuva: Rauno Lahti
Maski naamalla, huppu päässä ja kaulukset pystyssä rappukäytävään, jos vaikka joku tulisi vastaan.

Aatteleppa ite (HäSa 2.10.), olen kanssasi samaa mieltä. En ymmärrä mikä näitä ihmisiä vaivaa, kun kasvomaskisuositus ei tehoa. Pitääkö aina olla pakollinen ohje, uhkasakko niille, jotka ei käytä yleisissä tiloissa maskia ennen kuin tehoaa. Käytetään kaikki maskia ja näytetään, että Kanta-Hämeessä saadaan koronatartunnat laskuun.

Maskiin tottunut

Juu ei näy kauppojen asiakkailla vieläkään paljon maskeja, mutta ei ole myöskään kaikilla kauppojen henkilökunnalla. Eikö varsinkin heillä pitäisi olla, kun ovat 6 tuntia tekemisissä asiakkaiden kanssa?

Kyttä

Lue myös: Laaja kasvomaskisuositus Kanta-Hämeeseen (25.9.2020)

Miksi tanssipaikat vielä jatkavat toimintaansa koronasta piittaamatta? Eikö Ylläksen ja Hartolan tapaukset riitä. Valtaosa tanssiväestä tulee yksin. Turvaetäisyys on hikinen poski poskea vasten. Kun 200 miestä ja 200 naista hakee toisiaan tanssimaan illan aikana, lienee riski valtava. Mitä tekee valvova viranomainen? Muualla on osastoitu, erilliset kahviot ja maskisuositus.

Miksi ja kenen vastuu

Vihdoinkin vaihtoehtoista ja tuoretta pohdintaa Joonas Kuikan koronakirjoituksessa (HäSa 2.10.) Tätä on kaivattu, varsinkin medialta. Riittää jo jokaikisen altistuksen uutisointi.

Tolkkua koronaan

Mekin osallistumme puolisoni kanssa, VOPin seniorivesijumppaan torstai-iltapäivisin. Se alkoi 3.9. ja loppuu 29.4.2021. Lukuvuoden aikana ryhmä kokoontuu 28 kertaa. Kurssimaksu on 76 euroa, joten yhden kerran hinnaksi tulee 2,70 euroa. Ohjaajan sairauden vuoksi yksi kerta peruttiin. Ei Vanajaveden Opistolta voi vaatia muutaman euron palauttamista. Vaatimus kuuluu samaan sarjaan, kuin yle-vero jonka suuruus on 30–60 senttiä päivää kohden!

Heikki Notko

Valtiolla on nyt mahdollisuus näyttää kaapin paikka Metsäteollisuus ry:lle. Yritysten verotus mahdollisimman ylös, kaikki tuet ja verohyödyt pois ja ympäristöluvat uuteen, tiukkaan käsittelyyn! Ei Suomessa ole pakko yrittää!

Vassari

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot