fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Pyörätiehanke on kana, joka munii toriparkkihankkeen uudestaan listoille

Hämeenlinnan keskustaan on suunniteltu jo pitkään pyöräilyväylää Sibeliuksenkadulle (taustalla). Viimeksi kaupunkirakennelautakunta näytti hankkeelle punaista valoa. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnan keskustaan on suunniteltu jo pitkään pyöräilyväylää Sibeliuksenkadulle (taustalla). Viimeksi kaupunkirakennelautakunta näytti hankkeelle punaista valoa. Kuva: Pekka Rautiainen

Ikuinen filosofinen pähkinä: kumpi oli ensin, muna vai kana? Ratkaisun ydin – kana on munan keino saada aikaan uusi muna. Toriparkkiarkkitehtien strategiassa muna on toriparkki ja kana keskustan pyörätiehässäkkä. Pyörätiehankkeella (kana ) synnytetään tarve nostaa toriparkkihanke (muna) uudestaan listoille, aamen!

Gallus domesticus

Lue myös: Kaupunginjohtaja Parviainen puolustaa Sibeliuksenkadun uutta pyörätietä – Selvittää nyt, miten asia etenisi lautakunnan vastustuksesta huolimatta (13.10.2021)

Olisipa hienoa, jos kulttuuri tuotettaisiin yhdenvertaisesti kaikille. Hah. Missä ovat koululaisryhmät, kehitysvammaisten tai ankean vanhusten hoitolaitoksen unohdetut asukkaat, sekä työn uuvuttamat hoitajat, noista kulttuuritapahtumista? Entä vähäosaiset ja asunnottomat? Eikö se ole se keskiluokkainen, eläkeikää lähestyvä, useinmiten nainen, joka istuu yleisönä. Hän hakee merkitystä elämäänsä kun taas joidenkin elämällä ei ole niin merkitystä.

Minäminä

Kiitos nimimerkki Vanaja (HäSa 21.10.) tekstistäsi Linnavuoresta. Meitä on muitakin tässä maassa ja maamme rajojenkin ulkopuolella, jotka ovat järkyttyneitä ja tyrmistyneitä kuultuaan uutisen sulkemisesta. Museovirasto on neuvotellut maanomistajan kanssa, mutta Janakkalan kunta tuntuu vaienneen asiasta ainakin julkisuudessa. Linnavuoren sulkemisen myötä katoaa myös Hamppulan kansakoulun arvokas historia.

Johanna

HPK:n urheilutoimenjohtaja ja hallitus ovat täysin epäonnistuneet ulkomaalaisten pelaajien hankinnoissa kaudelle 2021–2022.

Matteus, Riihimäki

Luolajan Kajastus täytti 100 vuotta! Oli ihana juhla ja juhlijat viikko sitten lauantaina eli 16. lokakuuta Loimuassa. Suurkiitos ja paljon onnea sekä menestystä seuraavalle sadalle!

Marjatta Toivonen

Nimimerkki Vassari kertoi, että pääministeri Marin ei yksin päätä maamme koronatoimista. Näin se taitaa olla. Ainakin lehtitietojen mukaan Marinin aikaa on kulunut enemmän bilettämiseen Helsingin yössä ja juhlimiseen Kesärannassa. Myös tv:n viihdeohjelmat ja piirakkareseptien julkaiseminen ovat olleet tärkeämpiä kuin ikävien päätösten tekeminen.

Virveli

Koronapassin käyttöön ottaneita yrittäjiä häiriköidään ja uhkaillaan. Rokotekieltäytyjät ovat itsekkäitä ja moraalittomia, sanoo Helsingin piispa. Joko loppuu rokotevastustajien hymistely ja motiivien ymmärtäminen?

Pandemia

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot