fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Rohkeaa puhetta Kiekkokiukaassa – Milloin HPK:n hallitus kertoo, mikä meni jälleen pieleen?

Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen Kiekkokiukaan kuumissa löylyissä syyskuussa vuonna 2019. Kuva: Pekka Rautiainen
Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen Kiekkokiukaan kuumissa löylyissä syyskuussa vuonna 2019. Kuva: Pekka Rautiainen

Kiitokset Hämeen Sanomien urheilutoimitukselle Kiekkokiuas-podcastista. Siellä uskalletaan ottaa kantaa tosiasioihin. Viime jaksossa, ja muistaakseni myös aikaisemmin on arvosteltu HPK:n organisaation epäonnistunutta toimintaa valmentaja- sekä pelaajahankintoihin liittyen. Rohkeaa puhetta, ja hyvä että epäonnistumiset tuodaan esille. HPK:n hallituksen olisi syytä tulla rehellisesti kertomaan, mikä meni jälleen pieleen. Toinen vuosi peräkkäin.

Matteus, Riihimäki

Lue myös: Kiekkokiuas: Hallitsevan Liiga-mestarin pelissä ilmaantunut yllättävä haaste, Jukureiden vaikeudet eivät yllätä – mutta mitä HPK:ssa tapahtuu? (22.10.2021)

Nimim. Kävelijälle (HäSa 28.10.) tiedoksi, kyllä siellä rajoitus on, vaikka “monelta se huomaamatta jää”. Asema-aukion nurkalta alkaa pysäköintikieltoalue, johon Kyklooppi-saunalle johtava pikkutiekin kuuluu. Mutta valvontaa puuttuu. Eihän niin sanotun virka-ajan jälkeen keskustassakaan tarvitse pysäköintirajoituksista välittää, kun tosiaan mitään valvontaa ole!

Löntystelijä

Onko harkintakyky pettänyt Tiiriön Motonetilta, kun on laitettu nakkikioski ja kaasukontti invapysäköintipaikoille? Korvaavia paikkojakaan ei pihasta löytynyt.

Huonojalkainen entinen asiakas

Kiitos Hämeensaaren Citymarketin henkilökunnalle loistavasta asiakkaan palvelusta. Etsin kaupasta määrättyä tuotetta. Pyysin apua hyllyjen täyttäjiltä. Kaikki “kivet ja kannot” käännettiin. Tuotetta ei löytynyt, koska olin täydellisesti erehtynyt. Sitä ei ole olemassakaan. Ystävällisyys säilyi loppuun saakka, vaikka asiakas oli väärässä.

Yrtit putkilossa

Tokmannin kahvitarjous on höynäytys. Kahvi oli loppu jo tiistaina kello 17. Turha luulla, että tulen toisen kerran samojen kahvien perässä.

Petetty asiakas

Kristillisdemokraattien Hannele Saari ja Marja Kaitainen kirjoittivat (HäSa 28.10.) aluehallinnon uudistuksesta. KD:llä on melko erikoinen kanta demokratiasta, kyllä lähtökohtana pitää olla ääni per asukas, asuu sitten missä vaan. Näinhän tässä ilmeisesti käy, että isot taajamat saavat merkittävästi enemmän edustajia läpi kuin pienet kunnat. KD:n mukaan keskuskaupungin asukkaan äänellä pitäisi olla pienempi painoarvo kuin muilla. Erikoinen käsitys demokratiasta, koko väliportaan hallinnon uusi taso on täysin turha ja kallis. Kuntien määrä on liian iso Suomessa.

Verot nousevat, lisääntyvätkö palvelut?

Sisäministerillä on nyt muuta miettimistä kuin maatalouden päästöt.

Merja

“Tikka tuulispäänä” liehuva kulttuuriministeri yrittää olla kaikkien kaveri. Nuorukainen taitaa unohtaa politiikan lainalaisuudet: kaikkia siltoja ei kannata polttaa, eikä pyllistää ihan joka suuntaan! Voipi muuten jatkossa koittaa “karavaanarin aika”.

Voi hyvää päivää

Loistava kirjoitus Markku Uharilta ilmastoasioista lehden alanurkassa (HäSa 27.10.) liittyen ilmastonmuutokseen ja siitä kumpuavaan ahdistukseen. Olen samoilla linjoilla kanssasi, kuten varmasti moni muukin.

Entinen palloilija

Hanna Anttila-Anderssonin kolumniin (HäSa 24.10.) viitaten: meitä pieneläkeläisiä on myös siksi, että teimme töitä monta vuotta ennen kuin eläkettä kerryttävää järjestelmää oli edes keksitty.

Tiedoksi

Sally L. tule apuun! Lukiossa on päätetty poistaa etäopetusmahdollisuus. Jos olet oireiden tai sairas, “vanha käytäntö”: sinne vaan luokkaan pärskimään sen sijaan, että jäätäisiin kotiin ja avattaisiin etäyhteys. Olkoon, että välttämättä nykyeväillä opetuksen seuraaminen “hybridinä” on vajaata. Lopputulos on suurempi kuin ei mitään. Olisi luullut, että korona- ajasta olisi otettu hyvät jutut käytännöksi ja kehitetty niistä paras! Oppimisvelkaa ei ole maksettu takaisin, vaikka ministerit kilpaa mainostivat. Opettajat kehuvat omaa suoriutumistaan koronasta! OAJ tekee tutkimuksia opettajien suoriutumisesta… Kuka se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse. Kirjoituksiin eivät valmistaudu opettajat vaan abit! Kannattaisi tehdä nyt kaikki, että kirjoitukset onnistuvat eikä putoamisia tulisi lisää.

Oppilaat keskiöön!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot