fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Seminaarin koulun piha heittämällä Suomen ankein

Onko ankeus katsojan silmässä? Hämeenlinnalaisen Seminaarin pihaa viime vuoden kesäkuussa. Kuva: Pekka Rautiainen
Onko ankeus katsojan silmässä? Hämeenlinnalaisen Seminaarin pihaa viime vuoden kesäkuussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Alkukesästä tällä palstalla käytiin keskustelua Hämeen huonokuntoisimmasta tiestä. Nyt kun koulujen alku lähestyy, voisi käydä keskustelua Hämeen huonokuntoisimmasta koulupihasta. Toisaalta kisa olisi varsin selvä jo valtakunnan tasollakin: Seminaarin koulun piha voittaisi heittämällä Suomen ankein koulupiha -kilpailun.

Oppilaiden välinen tasa-arvo?

Hei hämeenlinnalaiset, olette ihania ihmisiä. Kävin lauantaina juoksemassa ensimmäisen maratonini. Mahtavaa kannustusta oli reitin varrella. Kommentit ja aplodit antoivat siivet selkään, kiitos ja hyvää kesän jatkoa! Kiitos myös urheiluseura Hämeenlinnan Tarmolle kisan järjestelystä.

Sari Heino, Hyvinkää

Lue myös: Hämeenlinnan Kaupunkimaratonin tulokset (2.8.2020)

Lyhyt on suomalainen muisti: keväällä kuoli vajaa 400 henkeä koronaan, mutta nyt eletään “kuin pellossa”! Pitäkää nyt arvoisat ihmiset yhä kiinni turvaväleistä, käsihygieniasta ja pysykää pois kaupoista jne, jos olette sairaita!

Yhteiseksi hyväksi

Turengin Elopärinöitä koskeneissa lehtijutussa ja julisteissa ei ollut mainintaa lipuista, saati sitten kuinka paikalle tulevat museoajoneuvot pääsevät sisään. Tyhjin toimin palattiin takaisin kotiin.

Ei Facen käyttäjä

Nimimerkki Mustamaalausta, ei Valkeakoskella enää haise. Säteri on ihan loppu ja Tervasaaressa on vähän toimintaa.

Koskilainen

Politiikka on outo laji? Kun lähtee kuntapolitiikkaan, pitää tiedostaa julkisuus sekä omat kykynsä sietää sitä ja maksaa siitä. Onnea valitsemallasi tiellä, Matti Mikkola.

Voi hyvää päivää

Lue myös: Valtuutettu Matti Mikkola (ps.): Olen vain rivivaltuutettu (1.8.2020)

Ajattele Ojoinen (HäSa 31.7.) jos tuo turvonnut virkamiesten ja päälliköiden armeija johdettaisiin, kautta linjan, ajamaan asukkaiden tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, sekä poistamaan kaupungistamme eriarvoisuutta ja lapsiperheköyhyyttä, niin silloin Juhopojan toivoma sosiaaliturvan päivitys tapahtuisi itsestään, ilman toistuvaa valtionohjausta ja -valvontaa. Ohjaavat lait ja suositukset ovat jo olemassa, mutta johtaminen..?

Teija Sydänmaanlakka

Kaikki on niin huikeeta nykyään. Miltäs tämä kuulostaa: tosi huikeeta niinkun, huh huh.

Mummu Hattulasta

Kielenkäyttömme voisi myös suosia suomalaista kasvaneen positiivisuuspöpötyksen sijaan. Sanoja “positiivinen” ja “negatiivinen” tarvitaan mm. lääketieteessä ja sähköopissa, mutta ne eivät sisällä mielipidettä. Käytetään omia sanojamme “myönteinen” ja “kielteinen” mielipiteissä!

Positiivinen tautilöydös

Ihan huuhaa-populismia on Timo Heinosen väite polttoaineveron korotuksen merkityksestä tavalliselle perheautoilijalle. Kun tänään, 2.8, katselin bensahintoja asemilla, hinta pyöri 1,4:n 1,5:n välillä, eli kutakuinkin samaa luokkaa kuin viime viikolla. Maailmanmarkkinahinta on ollut jo pitkään niin mukavan matala, että ihan mielellään tuon pikku summan maksaa yhteiseen kassaan. Kuljetusliikkeet ovat toki asia erikseen, heillä korotus varmasti tuntuu ihan eri tavalla.

Jaska

Kokemäellä osallistui 20–30 metsästäjää naakkajahtiin. Saalis: kaksi naakkaa ja yksi haavoittunut metsästäjä.

Myllymäkeläinen

Kiitos Hämeenlinnan Kuvapalvelu 1.8.2020 erittäin asiallisesta ja asiantuntevasta palvelusta. Suosittelen lämpimästi kamera- ja videointiasioissa.

Helena Mykrä, Hämeenlinna

Hämeen Sanomissa oli päätoimittajien kannanotto (HäSa 1.8.) Ylen tekstimuotoisen sisällön tuottamisen lopettamisesta, mikäli lukemani oikein ymmärsin. Mahtaisiko lisätä perinteisten lehtien henkilöstöä? Muiden alueiden paikallisuutisten seuraaminen heikkenisi. Pieni, mutta harmillinen kiusa.

ReiPan

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot