Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Siirretään matkustajasatama Linnanpuiston kupeeseen

Vastoin tekstarinkirjoittajan ilmeisen tarkistamattomia tietoja ainakaan surullisenkuuluisa M/S Teemu ei varsinaisesti ole uponnut, vaan lepäsi lujasti kuivalla maalla ainakin vuoden 2017 elokuussa. Kuva: Pekka Rautiainen
Vastoin tekstarinkirjoittajan ilmeisen tarkistamattomia tietoja ainakaan surullisenkuuluisa M/S Teemu ei varsinaisesti ole uponnut, vaan lepäsi lujasti kuivalla maalla ainakin vuoden 2017 elokuussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Siirrettäköön matkustajasatama Linnanpuiston kupeeseen ja sen oheen rakennettakoon keskiaikatyyppinen rantakrouvi kyyppareineen kaikkineen. Muuallakin Suomessa on vesimatkailu ja historia yhdistetty onnistuneesti. Miksi ei täälläkin! Ja linnan rannoille on laivoilla takuulla rantauduttu jo keskiajallakin Ps. On hyvä, että Hämeenlinnaan saadaan kelluva rantaravintola. Entisethän ovat uponneet.

Toimeksi

Opettajille muistutus siitä, että opettajien kiroilu ei ole kaikista yläkoululaisista mukavaa kuultavaa. Herättää pahaa mieltä myös monen oppilaan vanhemmissa.

Opettaja Itä-Suomesta

Isot kiitokset miehelle, joka auttoi pojalle ketjut paikoilleen pyörään tiistaina 1.9.2020 noin kello 16.30. Ihanaa, kun auttajia vielä löytyy.

Riikka, Hämeenlinna

Harkitsematon ja ennenaikainen päätös kaupungin johdolta (virkamiesjohto, kaupunginhallitus ja ennen kaikkea lakimies) ilmoittaa, ettei kaupungilla ole korvausvaateita rikosepäilyn alaisen korkean virkamiehen mahdollisen meille kaikille kaupunkilaisille tuottaman vahingon suhteen. Samoin tuon päätöksen salaamisyritys kertoo paljon nykyjohdon toimintakulttuurista. Onneksi on vaalit tulossa ja tarvittava muutos voidaan saada aikaan henkilöitä vaihtamalla.

Entinen kokoomuslainen

Lue myös: Hämeenlinnan kaupunki ei vaadi Rimpelälle rangaistusta (Iltalehti / HäSa 28.8.2020)

Jokohan loputkin hämeenlinnalaiset ymmärtävät, minkälaisella suhmuroinnilla kaupunkiamme johdetaan? Hämeenlinnassa mahdollisesti vaikuttavaa korruptiota olisi tarpeen tutkia syvällisesti. Muutama pienempi puolue on yrittänyt nostaa asiaa esille, mutta se teilataan yleensä populistisena huuteluna. Toivottavasti äänestäjät ymmärtävät muutoksen tarpeen ensi vaaleissa. Kaupunkimme tarvitsee rehellistä ja avointa johtamista.

Kaveria ei syytellä

Tämän vuoden Hämeenlinnan talouden alijäämä on vähintään 36 miljoonaa euroa, järkyttävää sössimistä! Yritysmaailmassa olisi vastuu- ja johtohenkilöt irtisanottu välittömästi. Aloittakaa se kaupungintalouden korjaaminen vähentämällä yli kolmestatuhannesta virkahenkilöstä vähintään puolet.

Ojoinen

Päivi Ojala (HäSa 1.9.), niin samaa mieltä kanssasi. Odotin myös opiston ohjelmaa. Ajatuksena oli napata sieltä jokin kiva harrastus. Sitten huomasin, että ilmoittautuminen oli jo alkanut. Hetken syytin jo postia. On ainakin yksi ”turha” harrastaja vähemmän. Olen sitä mieltä, että ”digi” on hyvä renki, mutta huono isäntä. Nyt se on kaapannut isännän vallan liian monessa asiassa.

Digiänkyrä, Janakkala

Mika Walkamon (kok.) poliittiseen kirjoitukseen (HäSa 2.9.): toiseksi viimeinen kappale kertoo kaiken; työntekijöiden tulisi maksaa kaikki, työnantaja / yrittäjä ei halua osallistua mitenkään yhteisiin talkoisiin!

Vassari

Eilisillä tiistaimarkkinoilla ei ollut turvaväleistä tietoakaan! Molemmat kahvipaikat kuin nuijalla lyötyjä ja kojujen edustoilla jonotusväli alle puoli metriä. Häippäisin torilta vähin äänin. Ei tarvitse ihmetellä, jos lähiaikoina Koronavilkku hälyttää!

Rinkeli

Mika Walkamo oli listannut varmaan kaikki tuntemansa fraasit kirjoituksessaan (HäSa 2.9.). Asiaa siinä ei ollut alkuunkaan. Vähän sama kuin Risikon kuuden tunnin potilaat, eivät ne lopeta sairastamista edes sen kahdeksan tunnin jälkeen. Miten SDP tai kukaan muukaan voi mitään Walkamon toivomia uusia ideoita esittää, jos ne ammutaan alas saman tien? No, valtion tukirahaa yrityksille Walkamo sen sijaan kyllä muisti pyytää lisää.

Jaska

Mika Walkamo toistaa kirjoituksessaan täsmälleen samat argumentit, joilla vastustettiin aikanaan niin viisipäiväistä työviikkoa kuin kahdeksantuntista työpäivääkin. Ei kaatunut maailma näihinkään muutoksiin.

Rohkeutta peliin

Vanajanlinnan Walkamo tarkoitti varmaan, että ”hyvinvoiva yrityskenttä tuottaa” paitsi itselleen voittoa, niin myös euroja veroparatiiseille ja sijoituksiin, sekä palkkaa halpatyömaiden tekijöille. Tekstiili teollisuuden alasajon ja paperitehtaiden sulkemisen, sekä työttömyyden nousun keskellä Walkamo kirjoittaa: ”Työllisiä on pakko saada lisää” (HäSa 2.9.). Mielenterveysongelmat ovat yksi yleisimmistä työkyvyttömyyden aiheuttajista Suomessa, enemmistönä naiset. Naisilla on tutkitusti vähemmän mahdollisuuksia vaikuttaa työaikaansa, verrattuna miehiin: Miten työuupuneet mahtuvat takaisin työelämään, entä miten luodaan edellytykset lisääntymiselle ja lapsiperhearjelle, jota Suomen väestörakenne vaatisi. Entä 55-vuotiaiden työnäkymät? Tai kuka hoitaa vanhukset, jos nuoret eivät pääse palkkatöihin edes opettelemaan töiden tekoa?

Teija Sydänmaanlakka

Vassari (HäSa 1.9.), kerro ihmeessä, missä se rahapuu on, mistä Suomen yrittäjät ja kokoomus voi saada ne rahat, millä tämä koko sinun ”sirkus” rahoitetaan. Sinulla pitäisi olla myös jonkinlainen moraalinen ja yhteiskunnallinen vastuu!

H.O.V.

Nyt päättäjiä painostaa matkailuala: lisää väkeä maailmalta, koronan uhallakin! Tässäkö se kevään suomalainen yhtenäisyys oli? Kuka kantaa vastuun, kun riskiryhmäläiset alkavat kuolla, tuskin ainakaan matkailuyrittäjät. Vain raha kelpaa!

Riskiryhmäläinen

Voisiko Riitta Nyqvist (HäSa 1.9.) nimetä yhden ”fundamentalisti-vihreän”, joka olisi vastustanut Suvivirren veisuuta koulun kevätjuhlassa. En tunne ketään, enkä muista kenenkään vihreän virrestä kirjoittaneen tällä palstalla. Koulut ja rehtorit tekevät itse päätöksensä, miten koulun juhlat kunnioittavat monikulttuurista opiskelijamateriaalia ja kotiväkeä.

Funtsis

Se on kyllä hyvä tuo kesäaika. Ilman sitä tähän aikaan vuodesta jo viimeistään kasilta olisi pimeää ja pilvisellä säällä yli puoli tuntia aiemmin, ja tuntuisi paljon syksyisemmältä.

Kesän lapsi

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic