fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Suljetulla terassikadulla ajellaan surutta – Kuinka vaikea onkaan noudattaa ajokieltoja!

Tässä se on: paljon puhuttu Hämeenlinnan terassikatu eli Raatihuoneenkadun tavanomaiselta autoliikenteeltä kielletty pätkä kaupungin keskustassa. Kuva: Jani Suhonen
Tässä se on: paljon puhuttu Hämeenlinnan terassikatu eli Raatihuoneenkadun tavanomaiselta autoliikenteeltä kielletty pätkä kaupungin keskustassa. Kuva: Jani Suhonen

Raatihuoneenkadun terassikadulla ajellaan autolla täysin kielloista välittämättä. Kuinka vaikeaa voi olla noudattaa kaupungin asettamia kieltoja, jotka ovat hyvin näkyvillä? Pyöräilijöiden ja potkulautailijoiden käyttäytymisestä aina valitetaan, mutta tässä tulee hyvin esille, että käyttäytyminen lähtee yksilöstä, ellei ympäristö pakota toimimaan oikein.

Sääntöjen mukaan

Lue myös: Vappuna pääsee torin isoille terasseille, mutta terassikatu avautuu Raatihuoneenkadulle vasta ensi viikolla – Muutoksia autoilijoille ja jalankulkijoille (29.4.2022)

Onnea poikkeusajan ylioppilaat! Hienoa oli huomata, että Parolan lukiosta valmistui enemmistönä nuoria miehiä. Tämä on tilastollinen poikkeus ja raikastaa poikiin kohdistunutta huolipuhetta. Akateemisille urille hakeutuu Suomessa enemmän naisia ja esimerkiksi tohtoriksi asti väitelleistä suurin osa on naisia. Poikavoittoisen vuosikerran läpi vieminen aina valmistumiseen asti oli huikea saavutus, väistötilarumbaan joutuneelle Parolan lukiolle. “Parhaan lukion” titteli alueen lukioiden yo-kirjoitusvertailussa tämä poikavoittoisuus taitaa verottaa.

Hienoa työtä

Lue myös: Katso nimilista Hämeenlinnan ja lähiseudun tuoreista ylioppilaista (17.5.2022)

Kiitos nimimerkeille Reipan, Ojoinen ja Kantakaupunkilainen (HäSa 16.5.) asian ytimeen osuvista kirjoituksistanne. Siellä on Kantolassa miljoonilla rakennettu tanner tapahtumapuistoksi festivaaleja varten, näin kyseisestä projektista aikoinaan tiedoteltiin. Se alue käyttöön jokaiselle kaupungissa järjestettävälle festivaalille! Linnanpuisto muunlaiseen vapaa-ajanviettoon ja toimintaan.

Äly hoi

Turkin asenne Ruotsin ja Suomen Nato-kysymykseen on hyvin poikkeuksellinen. Siinä ei ole kysymys puolustusliittoon ja ulkopolitiikkaan liittyvästä problematiikasta, vaan asia on sisäpoliittinen. Ruotsin ja Suomen pitäisi siis ryhtyä “käymään kauppaa” ko. sektorilla, eli tehdä joitain kompromisseja esim. pakolaisasioissa. Suostunevatkohan Ruotsi ja Suomi tähän?

Eli Turkille myönteistä

 

Oikaisu: Nimimerkin Eli Turkille myönteistä kirjoituksesta on poistettu 19.5.2022 kello 09:29 virheellinen kohta, jossa väitettiin Turkin olevan EU:n jäsen.

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

HUOM! Tekstiviestit: Uusi numero on 13300

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot