Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Suurkiitos Hätilän kokoomukselle

Toriparkkisuunnitelmat herättävät kaupunkilaisten tuntoja. Mieltäkin on osoitettu asiasta – missäs muualla kuin torilla. Kuva: Pekka Rautiainen
Toriparkkisuunnitelmat herättävät kaupunkilaisten tuntoja. Mieltäkin on osoitettu asiasta – missäs muualla kuin torilla. Kuva: Pekka Rautiainen

Suurkiitos Hätilän kokoomukselle ja Sari Rautiolle, että kerroitte avoimesti kantanne P-toriin (HäSa 19.1). Nyt tiedän, ketä ja mitä puoluetta jatkossa äänestän päättämään yhteisistä asioistamme.

Tuleva kokoomuslainen

Kohta vapaa-ajattelija moitti (HäSa 22.1.) Sari Rautiota painostuksesta toriparkkiasiassa. Miksi? Se oli kannanotto Raution edustaman yhdistyksen osalta. Miksi moittia kannanottoa halpamaiseksi, eikö riitä että toisi esille oman näkemyksensä asiassa – sehän vuodatuksessa ei tullut ollenkaan esille. Kannanotoille kyllä, henkilöhaukkumisille ei!

Vesku

Mikä toimija Hätilän kokoomus on toriparkkiasiassa? No, onhan puheenjohtaja sentään sama kuin kaupunginhallituksella? Lieneekö kannanotto syntynyt yhdistyksen kokouksessa, vai muutoin.

Kalle

Sari Rautio ja Miia Antin, kertoisitteko, miten verrokkikaupungeissa on seurattu kaupunkien kehittymistä ennen ja jälkeen ydinkeskustan pysäköintiratkaisujen ja minkälaisia nuo pysäköintiratkaisut ovat olleet. Ilman faktatietoa puhe toriparkin keskustaa elävöittävästä vaikutuksesta on vain haave, joita konsulttiyhtiöt myyvät selvitysten tilaajille.

ReiPan

Toria ympäröivät entiset pankin ja vakuutusyhtiöiden rakennukset. Kaupungin asukkaiden ei ole velvoitetta kustantaa sijoittajien ongelmia. Keskusta voi siirtyä asukkaiden ehdoilla.

Kerran kävin markkinoilla

Tässä pikkukaupungissa on nyt areenoita ihan riittävästi.

Joku tolkku

Kirjaston urban office tulee olemaan toivottavasti kaikille avoin konttori. Esimerkkinä paljon käyttämäni Willan Kimppakonttori on erinomainen paikka minunlaisilleni, jotka kaipaavat säännöllisesti lyhytaikaista työ- tai neuvottelutilaa. Ei tarvitse Espooseen asti matkustaa yhteensä neljää tuntia julkisilla, jotta pääsee päiväksi keskittymään töihin. Aina eivät etätyöt ole kotonakaan mahdollisia.

Upi

Lue lisää Hämeenlinnan valmistuvasta kirjastoremontista.

Nimimerkille Mä vaan (HäSa 22.1.), tervetuloa joukkoon. Jäin samanikäisenä työttömäksi, nyt takana kaksi vuotta. En ole päässyt yhteenkään haastatteluun.

500 euroa

Luin lehdestä, ettei löydy Hämeenlinnasta sopivaa tonttia Biltemalle?! Ei muuta kuin Rambolli hommiin ja kas vain pian on päättäjillä pöydällään hieno tuottava esitys asiasta. Hämeensaaren rantaan rakennetaan ”kelluva” tontti Biltemalle.

Ventke

Hämeenlinnan kannalta Tampere–Helsinki -ratalinjauksen vaihtoehdot ovat kaupungille lähes elämän ja kuoleman kysymys. Kaupungin ohittaminen edistäisi tulevaisuuden vetovoiman kannalta jälkimmäistä seurausta. Ennen hallituksessa miltei vilisi hämeenlinnalaisia tai kantahämäläisiä ministereitä, mutta missä ovat tämän päivän koskiset ja filatovit? Ei ole hallitustason puolustajia nyt. 1860-luvun rautatiejuhlat voivat kaupungissa olla ohi.

Karmeata!

Yllättäen on tämänhetkisen vaaligalluppien ykköspuolueen riveistä noussut esiin rikosepäiltyjä ja muuten vaan suhmuroitsijoita. Kuinkas nyt suu pannaan? Puoluejohto kenties ”juttelee markuille” ja se siitä? Vai voiko Suomen kansa olla väärässä?

Hoh hoijaa

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic