Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Taas tehdään typeriä päätöksiä

Alueen asukkaat ovat olleet Idänpään terveysaseman palveluihin jo vuosien ajan erittäin tyytyväisiä. Kuva: Riikka Mäntyneva
Alueen asukkaat ovat olleet Idänpään terveysaseman palveluihin jo vuosien ajan erittäin tyytyväisiä. Kuva: Riikka Mäntyneva

Taas täällä tehdään typeriä päätöksiä, jos suljetaan hyvin toimivia terveysasemia. Vanhusten pääsyä vaikeutetaan pääterveysasemalle, jossa myös parkkipaikat on täynnä nykyäänkin. Ainakin Idänpään terveysasema on palvellut kiitettävästi potilaitaan. Miten olisi ollut varaa rakentaa toriparkki, jos nyt ei ole varaa ylläpitää valmiita, toimivia laitoksia?

Äimistynyt

Kaupungissa asuu vanhuksia ja lapsiperheitä eri puolilla. Onko järki kadonnut päättäjiltä? Tötteröön on varaa laittaa 160 tuhatta euroa ja terveysasemia pitää lopettaa. Eikö kenelläkään ole järkeä enää? Jos saisin päättää yksin asioista, tai joku muu jolla terve käytännön järki, niin ei tämmöistä edes mietittäisi.

Juhani Simola, Hattula

Lue myös: Terveystalo lähtee Viipurintieltä – Ojoisten ja Idänpään terveysasemien siirto saa vauhtia (17.11.2020)

Olen saman huomannut Riskiryhmäläisen (HäSa 17.11.) kanssa maskien käytöstä: vastuuttomuutta ja välinpitämättömyyttä, pois sulkien tietysti henkilöt, jotka terveydentilansa vuoksi eivät voi käyttää maskia.

Kansankynttilä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri: ”Suositus koskee myös seuratoimintaa. Suositus ei sen sijaan ota kantaa kilpaurheiluun, vaan lajiliitot auttavat seuroja kilpatoiminnan turvalliseksi järjestämiseksi.” Mikä on sellainen lajiliitto joka auttaa alaisensa seuran SM-joukkueita, mutta ei harrastajajoukkueita pelitapahtumien turvallisesta järjestämisestä? Samoja sääntöjä kyllä noudatetaan molemmilla tahoilla! Käsittämätöntä tulkintaa ja harrastajajoukkueiden vähättelyä.

Riksu

Kolmas viikonloppu, kun Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin suosituksella perutaan sarjapelit U19-U22. Ei siinä mitään jos sarjat olisivat tauolla mutta ei. Muut kuin Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin alaiset joukkueet pelaavat normaalisti ja sarjat alkavat olla ohi Kanta-Hämeen joukkueilta. Onneksi korona ei leviä mutta onko kukaan ajatellut miten tämä eriarvoisuus vaikuttaa näihin 19–22-vuotiaisiin ”aikuisiin harrastajiin” jotka harrastavat pelatakseen.

Tolppa

Hyvä kirjoitus pastori Miikka Anttilalta (HäSa 18.11.). Meditaatio on vanhempi traditio kuin kristinusko. Nuorille tärkeitä ovat ympäristön ja tasa-arvon lisäksi yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet. Tuskin laittavat lapsiaan kerhoon tai rippikouluun, jossa henkilöstö pitää Raamattua lakikirjana tai harjoittaa uskontoa irti yhteiskunnan säännöistä. Ahdasmielinen, kultti- tai lahkolaismainen ajattelu soittaa hälytyskelloja avoimeen yhteiskuntaan kasvaneilla.

Teija Sydänmaanlakka

Toimittaja Viki Salosen alanurkkakolumniin (HäSa 18.11.) ei ole muuta lisättävää kuin vahva aamen!

Lippispäinen teknikko

Ei partiolaisten valassa ole muitakaan satuolentoja, esimerkiksi joulupukkia. Miten siellä siis jumala pitäisi olla? Pysyköön jumala vaan kirkossa.

Eikka

Pitäisikö Vanajanlinnan yrittäjän tehdä joskus muutakin kuin valittaa mielipidepalstoilla kaikesta? Missä positiivisuus, mainonta, markkinointi kotimaanmatkaajille, uudet ideat? Nyt alkaa käydä kalliiksi veronmaksajien kukkarolle.

Yritystukikapitalismia

Hyvä, että uusia ja erilaisia ihmisiä lähtee ehdolle kevään kuntavaaleissa. Mutta vähiin jää. Mitä annettavaa Mika Lartamalla kavereineen on Hämeenlinnalle?

Heikkoa ryhmää

Kunnallisvaalien lähestyessä herää kysymys, tarvitaanko uutta puoluetta? Ei tarvita, kun marmattajien, yhden asian liikettä ei kannata perustaa. Sen asian hoitavat perussuomalaiset, maahanmuuton ja kaikkien verojen vastustamisen ohella.

Politiikan tarkkailija

Tarkennus muistolaattoja koskeneeseen juttuun (HäSa 15.11.): Suurpalon muistolaatan viereinen apteekki tunnettiin tuolloin Houbergin apteekkina.

Arkkivaari

Arno Juutilainen kirjoittaa rankkaa tekstiä (HäSa 17.11.), tosin mahdollista, mutta voihan olla että kyseessä on tuotantokapasiteetin kasvatus. Toivotaan parasta ettei Suomen tuotantoja supisteta.

Peltiheikki

Jo antiikin Kreikan filosofit totesivat, että valta juovuttaa, sokaisee ja turmelee kantajansa! Niin tapahtui aiemmin Kekkoselle, sittemmin mm. Putinille, Erdoganille, Lukasenkalle ja nyttemmin Trumpille.

Idänpään-Heikki

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic