fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Taas todistettiin, ettei valtuuston päätöksistä kannata valittaa

Hämeenlinnan purettava yhteiskoulu kevään valossa viime maaliskuussa. Kuva: Rauno Lahti
Hämeenlinnan purettava yhteiskoulu kevään valossa viime maaliskuussa. Kuva: Rauno Lahti

Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt Hämeenlinnan yhteiskoulun, Hyk:n kaavasta valituslupaa, joten vanha kiinteistö voidaan purkaa ja uusi nykyaikainen koulu rakentaa tilalle. Saadaan myös uusi liikuntasali, ruokala sekä parempi piha-alue. Tapaus osoitti jälleen kerran, ettei valtuuston enemmistöpäätöksistä kannata valittaa! Ilkkalan valitus entisen Vekan linja-autovarikon asuinalueen kaavasta hylättiin, samoin Asunto oy:n Eteläranta 10:n valitus Engelin annan kaavasta.

Heikki Notko

Lue myös: Uuden Hykin rakentamiselle vihreää valoa – Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt kaavasta valituslupaa (4.10.2021)

Päiväni murmelina: meidän peli, pelikirja, viivelähtö, Jalonen. Pennanen, Lehkonen, Kerttula, Jalonen, Leino, Paajanen, Nikkilä, Jalonen. Sanoinko jo Jalonen?

Pasi Vesala

Lue myös: Sihvosen analyysi: Jarno Pikkarainen on suuri kysymysmerkki HPK:n päävalmentajana (4.10.2021)

Aikoinaan sanottiin, että kutsukaa Pennanen, mutta kohta voisi sanoa: kutsukaa Helminen. Uskottavuutta ainakin toisi penkin taakse. Voisi siellä urheilujohtajakin vähitellen peiliin katsoa.

Kausikorttilainen

Lue myös: HPK:n uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen sai ensimmäisen puhelun seurajohdosta jo lauantain HIFK-tappion jälkeen – mutta miten hän aikoo avata joukkueen lukot? (4.10.2021)

Hallitus pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla päätti sitten lopettaa koronarajoitukset. Syynä kuulemma oli liian aikaisin tullut valomerkki Kallion yössä. Samassa ajettiin testaus alas ja lievennettiin maskisuositusta. Vääjäämätön seuraus on tietenkin sairaalapotilaiden määrän jyrkkä kasvu ja kuolemantapausten lisääntyminen. Hyytyyköhän hymy, kun uutta sulkua pukkaa jouluksi?

Virveli

Eduskunnassa on eri puolueissa paljon edustajia, joista vaalien jälkeen ei kuulu mitään. Nämä “maan hiljaiset” nousevat joskus esiin perin kummallisella tavalla, esimerkiksi ensimmäisen kauden näyttelijänä tunnetuksi tullut Pirkka-Pekka Petelius ( vihr.), alias herra 47 alias James Potkukelkka. Nyt hän on päässyt otsikoihin ajelemalla ilmastoa runsaasti saastuttavalla ökymaasturilla. Näyttelijänlahjojensa ansiosta miehessä on ainesta vaikkapa ihan ministeriksi asti! Sisäministerin pätkäposti on avoinna.

Korpifilosofi

Miksi hallitus ei pikaisesti jo panosta mielenterveyspalveluihin? Läheltä nähnyt, kun mielenterveyttä ei hoidettu ja ajautui käyttämään opiaatteja helpottaakseen oloaan. Saa nyt metadonia huumeongelmaan! Se syy päihteiden käyttöön on edelleen hoitamatta. Onko tässä mitään järkeä?

Eikö haluta auttaa

Timo Heinonen (kok.), moitit tuon tuostakin hallitusta liki kaikesta. Ehkä kannattaa hetki miettiä sanomisiaan! Teit “käsittämättömän suuren” virheen, kun moitit, että hallitus on lisännyt pysyviä menoja viidellä miljardilla eurolla. Todellisuudessa lisäys oli runsas miljardi. Väitteesi poliisin määrärahojen leikkauksesta oli myös virheellinen. Pliis, tarkista faktat huolellisemmin! Muutenkin toivon sivistyspuolueen poliitikolta myös rakentavia kannanottoja.

Oi aikoja, Oi tapoja

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot