fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Taas uusi "kulttuuriteko" – Hämeenlinna näivettyy nukkumalähiöksi

Ei mikään hautajaismeininki, vaikka Hämeenlinnan torilla ollaankin. Banjomies Petri Keinonen kumppaneineen musisoimassa kesän 2020 Linnajazzeilla. Kuva: Tomi Vesaharju
Ei mikään hautajaismeininki, vaikka Hämeenlinnan torilla ollaankin. Banjomies Petri Keinonen kumppaneineen musisoimassa kesän 2020 Linnajazzeilla. Kuva: Tomi Vesaharju

Jälleen kaupungilta “kulttuuriteko”: Linnajazz on saatu näivetettyä kuoliaaksi. Hämeenlinna on kohta pelkkä Helsingin ja Tampereen nukkumalähiö.

Pampula

Lue myös: Linnajazz saattaa loppua – Järjestäjät moittivat rajusti Hämeenlinnan kaupungin tukipolitiikkaa (6.10.2021)

Linnanniemen kävelysiltaa ei taideta vielä tulevalle suvelle saada käyttöön? Kannattaisiko kenties siltaa odotellessa kokeilla kaupunkijuna- ja/tai bussilipun yhdistämistä Pöölistä ostettuun Linnan pääsylippuun?

Pööliin asiakkaita

Taidemuseo kutsuu senioreja ja lapsiperheitä tapahtumaviikonloppuun (HäSa 7.10.). Mieleemme tuli, että ovatkohan eläkeläiset myös tervetulleita?

Rahjan veljekset

Hämeen Sanomissa mielipidepalstalla oli 7. lokakuuta entisen kaupunginjohtajan Leo Kohtalan ja entisen kaupunginkamreerin Rainer Lehtisen kokemuksiin perustuva juttu maakaupoista. Heidän aikanaan törmäsin ok-talo tonttien puutteeseen Hämeenlinnassa ja runsauteen Turengissa. Siitäkö johtunee, että Janakkalalla ja Hattulalla on itsenäisyys jatkunut? Ok-rakentaminen tuo paikkakunnille veronmaksajia ja hyvinvointia. Miten lie ok-tontti tilanne tänä päivänä?

Heikki

Kohtala & Lehtinen, joku saattoi ymmärtää kirjoituksestanne, että olisin kannattanut 10 000 euron hehtaarihintaa arvo-alueesta Linna Golfille. Näinhän ei tietenkään ole. Olemme alusta alkaen pitäneet tarjousta puoleksi pienenä. Kuinka ollakaan tekstareissa oli 7.10. myös Penan ja kumppaneiden kysymys, jonka voi ymmärtää niin, että olisin terveyskeskusten siirtämisen kannalla. En ole. Sen tulette näkemään, kunhan asiasta pääsen äänestämään.

Teppo Turja

valtuutettu (ps.), KH:n 2. varapuheenjohtaja

Miksi pitää tulla lounaspaikkaan teräase tupessa ja lenkissä roikkuen reiden kohdalla. On kuin tarjolla nopeille!

Viidestä kolmella

Liikenneministeriön soisi velvoittavan kaikkien kevyen liikenteen väylille tarkoitettujen sähköä käyttövoimanaan käyttävien kulkuneuvojen rekisteröintipakkoa ja myös niitä koskisi pakollinen liikennevakuutus.

Dronetkin rekisteröidään jo

Tuoreet fysiikan nobelistit suhtautuvat ilmastonmuutokseen kuten kaikki muutkin fysiikan asiantuntijat. Toisin sanoen pitävät ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta maapallon suurimpana uhkana. Voisikohan Matti Hietala Rimmilästä kertoa heille, että Kataloniassa oli tulva 1960-luvulla ja huoli on sitä myöten turha?

Ketäköhän uskoisi

Hämeen Sanomissa Ahveniston hyppyrimäestä kertoneessa kirjoituksessa (14.9.) oli maininta, että hyppyrimäet herättävät uteliaisuutta ja purkupaikalle eivät ulkopuoliset pääse. Tien varteen on asennettu 50 vuotta sitten puomi esteeksi hyppyrimäelle luvattomasti meneville. Ruosteinen puomi on ollut auki viimeiset 30 vuotta. Elokuussa vuonna 2016 lähetin kaupungille sähköpostia kyseisestä puomista, joka oli vielä silloin yhdessä osassa. Sanonta hitaasti Hämeessä ei ole tuulesta temmattu.

Balle

Lukiolainen ihmettelit, miksi maskipakko (HäSa 7.10)? Hallituksemme sekoili puolitoista vuotta sitten, ettei maskeista ole hyötyä! Nyt rehtorit odottavat, mitä mieltä pitäisi olla. Sen sijaan, että itse pohtisivat, miten ehkäistä syysflunssat ynnä muut kiertävät taudit koulussa! Ehdotuksia hyviksi käytännöiksi: kouluun ei tulla vähääkään oireisina, vaan ollaan etäopetuksessa, käsiä pestään entistä tiuhempaan, yskitään hihaan, käytetään maskia, jos esimerkiksi alkaa yskittää tai ollaan “toipilaana” koulussa. Mielenterveysasioissa lukioissa voitaisiin miettiä, mitä voitaisiin tehdä yhdessä, kun kurssijakso päättyy. Olisko ihan mahdotonta olla yhdessä? Käsittääkseni oppilaitokset ovat saaneet rahaa oppimisvelan hoitamiseksi. Voisiko yrittää edes poistaa yksinäisyyden tunnetta noilla rahoilla!!

Lukiolaisen vanhemmat

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot