fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Taas yli 80-vuotiaat pakotetaan nettiin varaamaan rokotusaikojaan

Muita: Jos Keinukamari ei ole palvelutalo, eikä hoivakoti, niin mikä se on?
Rokotusjono Hämeenlinnan Verkatehtaalla viime vuoden puolella eli 29. joulukuuta 2021. Kuva: Pekka Rautiainen
Rokotusjono Hämeenlinnan Verkatehtaalla viime vuoden puolella eli 29. joulukuuta 2021. Kuva: Pekka Rautiainen

Neljäs rokotus yli 80-vuotiaille, mutta ajanvarausohjeet taas vain netistä, juuri noin vanhoillahan ei usein ole sitä, eikä kaikilla auttajaa!

RS

Hyvä, että katujen kunnossapitomestarit Hämeenlinnassa myöntävät, että koneita ja kuskeja tarvitaan enemmän, mutta lopulta kysymys on määrärahojen ja töiden priorisoinnista, jos teiden ja jalkakäytävien kuntoa ei katsota tärkeimmäksi, niin ne ovat tämän talven luokkaa todella surkeaa.

Ojoinen

Iittalan yhtenäiskoulun oppilaskunnan ja kutosluokkien puolesta kiitän lämpimästi kaikkia teitä iittalalaisia, jotka osallistuitte pullo- ja tölkkikeräykseemme ukrainalaisten hyväksi. Pullot on palautettu kauppaan, ja huikeat 883,55 euroa on lahjoitettu SPR:n Ukraina-työhön.

Saija Virta, Hämeenlinna

Jos Keinukamari ei ole palvelutalo, eikä hoivakoti, niin mikä se on? Vanhusten vuokratalo ilman palveluja? Mitä sen henkilökunta tekee? Talokohtainen oma kotipalvelu? Miksei se ole palvelutalo? Epäselvää. Kuka selventäisi?

Vanhus

Loistavaa asiakaspalvelua bussissa numero 17, perjantaina 25.3. kello 08.35 vuorolla. Kiitos.

Hymyilevä

Nyt kaikki tänne auttamaan Fopsia, kun pelit siellä loppui. Tarvitaan pelaajia ja kannustusta.

Viki, Tammela

Taitaa rakennusvalvontatoimen arkkitehdeillä olla eri näkemys kuin kaupungin tienhuollolla ja puistopuolella, noista Pintiäläntien isoista lehtikuusista. Arkkitehdin mukaan puut ovat “alueen identiteetin kannalta tärkeitä” eikä niitä saa kaataa ellei arboristi totea puita sairaaksi. Puistotyönjohtaja taas haki vaarallisen puun kaatolupaa joka siis evättiin. Kaupungin lumiaurat ovat kolhineet ja kasanneet puita vasten polanteisia lumivalleja, tukemaan identiteettitekijöitä. Lehtikuusi ei ole sairas risuuntuessaan, se on sille tyypillistä. Isolla puulla on isot risut.

Miljööni

Jotain rotia sote-taksien tilausvälityksen asiakaspalveluun! Sieltä ei vaivauduta edes ilmoittamaan, vaikka hyvissä ajoin etukäteen tilattua autoa ei olisi tulossa sovittuun aikaan. Kilpailutuksen kriteerien laatijoiden olisi määriteltävä myös asiakaspalvelun laatutaso. Ja halvallahan tunnetusti saa vain huonoa laatua – sen tiesi jo Vilénin Sulokin. Myös vanhuksilla on arjen aikataulunsa ja menonsa ja nimenomaan vanhusten aika on arvokasta – sitä ei välttämättä ole enää paljon jäljellä.

80 ja risat

Miten me suomalaiset ollaan aina vaan yhtä naivin luottavaisia rajanaapuriin, myydään heille maata ja asuntoja ja kuskataan tänne allegrollisia porukkaa, jonka aikomuksista ei ole mitään tietoa…

Voi tavaton

Kapteeni Orpo on ilmestynyt taas: nyt hän itkee Ukrainan sodan kurimusta Suomessa pehmentävän talousjärjestelyn takia! Syy on selvä. Osa tuista kohdistuisi muille, kuin eniten ansaitseville? Toivottavasti Orpo ei oikeasti toivo pääsevänsä pikaisesti eturintamalle.

Vassari

Tohtori Alpo Rusi tuoreessa kirjassaan on arvioinut Mauno Koiviston toimintaa inkeriläiskysymyksessä (HäSa 27.3.). Hän kohdistaa Koivistoon melkoista arvostelua ja pitää suurena virheenä paluumuuttoa. Koivistoa hän tulee moittineeksi tosin liikaakin, vaikka Koivisto palautteli myös demokratiaa Kekkosen ylivallankäytön jälkeen. Liian liberaalia paluumuutto taisi olla, kun “isän äidin kummin kaimojakin” sadan vuoden takaa saapui.

Siltä tuntui

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot