Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Tehdään siitä lyhyesti ja ytimekkäästi – Vanaja

Historiallinen Vanajan nimi on edelleen käytössä kirkon (kuvassa) nimenä ja mukana myös kaksiosaisessa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nimessä. Voisiko sen palauttaa myös maallisempaan yhteyteen? Kuva: Riku Hasari
Historiallinen Vanajan nimi on edelleen käytössä kirkon (kuvassa) nimenä ja mukana myös kaksiosaisessa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nimessä. Voisiko sen palauttaa myös maallisempaan yhteyteen? Kuva: Riku Hasari

Olipas rohkea ja raikas avaus (HäSa 28.1.): yli 100 000 asukkaan kaupunki keskellä kasvukäytävää. Kuulostaa ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta ylihintaisten radanpäiden perheiden ja yritysten miettiessä loppusijoituspaikkaansa. Tarjolla on historiallista kulttuurikeskustaa tai seesteisempi vaihtoehto kauniissa hämäläismaisemassa. Muutama lisäehdotus junantuomalta yrittäjältä ja yh-faijalta: Hämeenlinnasta luopuminen olisi kyllä hieman kivuliasta, mutta kyllä se ikävä kyllä vähän homeiselta kalskahtaa. Janakkalaa ei osaa sijoittaa kartalle 90 % suomalaisista – kuulostaa pieneltä lakeuksien sikala- ja turkispitäjältä. Ja Hattula, Hämeenlinnan Kerava. Kaikista näistä voisi todella luopua. Mutta Vanajanlaakso, se on liian pitkä, kuulostaa Vantaan kaupunginosalta. Ollaan reilusti Vanaja, historiallisestikin perusteltua. Enää puuttuu valovoimainen pormestari. Ja päätökset. Kansanäänestykset vireille siis.

Hätilän Hemingway

Hyvä ruoka ja paikka, asiakkaat viihtyvät kauan, parkkipaikkoja liian vähän. Etsittiin 20 minuuttia, kunnes vapautui reunasta paikka. päästiin syömään me kolme sivukylältä tullutta ja yllätys 60€ sakkolappu tuulilasissa lähtiessämme pois.Ruokailu tuli kalliiksi ravintola Seiskassa.

Lounaalla kävijät

Mihin Hämeenlinnan veronmaksajien menevät tulevaisuudessa? Vastaa kysymyksiin ja tee johtopäätöksesi! 1.) Toriparkki, kuka hyötyy? 2.) Areena ja ranta, kuka hyötyy? 3.) Koulun lopettamisuhka, kuka teki huonon sopimuksen? 4.) Miksi pitäjät on unohdettu? 5.) Miksi palveluita heikennetään?

Huolestunut seuraaja

Kuinkas ne ranskalaiset aikanaan niitä vallankumouksia tekivätkään? Olisiko täällä Hämeenlinnassa pian myös sellaisen aika, kun kunnan päättäjät, kovakorvaisia tai ei, eivät ymmärrä kuntalaisten viestiä tiettyjen hankkeiden tarpeettomuudesta?

Kantakaupunkilainen

Toriparkista kysytään. Vastauksista selviää vain kyselyyn osallistuvien mielipide. Muiden kuntalaisten, siis suuren enemmistön mielipide jää tietämättä. Se selviäisi ns. satunnaisotannalla (1 000–2 000 henkeä), jonka kustannus on muutama tuhat euroa. Asiantuntevia tekijöitä löytyy runsaasti. Näyttää siltä, että kuntalaisten todellista mielipidettä karttavat sekä valmistelijat että päättäjät.

Sairion Pena

Rakentakaa nyt kiireesti se toriparkki. Nykyisellä menolla tämä Hämeenlinna-niminen kaupunki näivettyy, koska mitään muuta asiaa ei voi päättää ennenkuin toriparkki on rakennettu.

Huolestunut

Kävin Hämeenlinnan teatterissa, jossa pyydettiin sulkemaan puhelimet näytännön ajaksi. Kuitenkin kännyköiden näytöt vilkkuivat ahkerasti. Paras oli henkilö, jonka piti lukea tekstiviesti kesken näytöksen ja vieläpä kertoa se vierustoverilleen!

Tärkeää?

Pitäisikö koululaisilla (vanhemmilla) olla opinahjoonsa oikeus vapaaseen valintaan, kuten potilailla hoitopaikkaansa?

Hessu K.

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic