fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Tiedoksi pullamössöäideille

Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS sitten sanaväli, jonka jälkeen voit kirjoittaa viestisi, muista ehdottomasti loppuun oma nimesi, vaikka käyttäisitkin nimimerkkiä. Osa tekstareista julkaistaan myös verkkolehdessä Lyhyesti lukijoilta -palstalla. Kuva: Mostphotos
Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS sitten sanaväli, jonka jälkeen voit kirjoittaa viestisi, muista ehdottomasti loppuun oma nimesi, vaikka käyttäisitkin nimimerkkiä. Osa tekstareista julkaistaan myös verkkolehdessä Lyhyesti lukijoilta -palstalla. Kuva: Mostphotos

Lehdet ovat täynnä jopa yhden lapsen äitien “uupumista” arkeen! Siis mitä? Tiedoksi pullamössöäideille: ne omat kivat jutut jäävät sivuun ja elämää eletään perheen ehdoilla! Se on pieni takaisinmaksu hyvinvointivaltion tuesta, jota äidit (ja isät) ovat myös saaneet.

Voi hyvää päivää

Ilmainen neuvo saada toriparkki: nopeasti ykköskortteliin kaava, jossa paljon rakennusoikeutta, mutta vielä ilman sitoumuksia autopaikkojen kustannuksista. Myöhemmin yritys alentaa tehokkuuslukuja aiheuttaa mittavia korvausvaatimuksia, joiden johdosta kaupunki toteaa, että toriparkki on nyt vain sitten tehtävä.

Laskutikku-ukko

Kiitos Anna-Riikka Murtoselle terveydenhuollon perintäbisnestä koskevasta mielipiteestä, se oli täyttä asiaa (HäSa 10.2.). Muistan, että jo vuosia sitten yritettiin vaikuttaa paikallisiin päättäjiin ko. laskutuksen palauttamiseksi kaupungin omaksi toiminnaksi, mutta niin ei valitettavasti tehty.

Eläkemummo

Hyvä Pirjo Järvinen (“Hilpi Kummilan tien jatketta radan ali tai yli?” HäSa 8.2.), moni liikkuja on samaa mieltä kanssasi. Edes kevyelle liikenteelle, mieluummin myös autoille silta Vanajantieltä Harvialantielle.

Minttu

Nimimerkki Veteraani hienosti tiivisti (HäSa 7.2.): Ojoisten terveysasema on lähellä pääterveysasemaa, mutta Kaivokadun parkkitalo on kaukana torista. On vaikea käsittää, että kaupungin päättäjät haluavat luopua asukkaiden hyvinvoinnista ja sijoittaa autojen pysäköintiin. Talous ei voi olla kuralla, jos on sijoittaa miljoonia autojen hyvinvointiin.

Viitsin kävellä kaksi korttelia

Ahveniston moottoriradalle on aikaan saatu olosuhteet huomioiden erinomainen noin yhden kilometrin latulenkki. Kiitokset Hämeenlinnan kaupungin latumestareille ja muille asiaan vaikuttaneille.

Lähiasukas

Nimim. Antti visioi (HäSa 9.2.) kaupungintaloa Keinusaareen. Tämä ei ole realistista, koska tällöin kaupungin ylimmät luottamushenkilöt ja viranhaltijat jäävät ilman lämmintä autopaikkaa toriparkista.

Nx30 000 e

Kun kuusi vuotta sitten muutimme minulle ja puolisolleni melko tuntemattomaan kaupunkiin, Verkatehdas nousi ensi metreinä podiumille mm. monipuolisine konsertteineen. Ystävien kysyessä muuttomme jälkeen, mitä siellä Hämeenlinnassa on, niin Verkatehdas tuli usein mainittua jopa ennen linnaa ja Aulankoa. Pettymys on ollut suuri, kun kaupunki on viime vuosina leikannut kruununjalokivemme klassisten konserttien tukea. Yrittäkäämme olla aidosti kulttuurikaupunki! Se jos mikä, on merkittävä vetovoima uusien asukkaiden houkuttelemiseksi.

VeeKuosa

Piparkakkutalo tekee ison remontin. Hienoa. Sitten sinne tulevaisuudessa varmaan pääsee myös pyörätuolilla.

Esteettömyys on ihmisoikeus

Piparkakkutalossa tehdään remonttia. Onko talo maineensa veroinen? Jos on, niin sinne tulee remontin yhteydessä hissi. Ruoan kiikuttaminen pyörätuoliasiakkaille viereiseen Skogsteriin ei ole tyylikästä.

Miten on?

Kansanedustaja Mirka Soinikoski (vihr.) kehuu (HäSa 8.2.): latauspiste vaikuttaa asunnon arvoon. Ei siihen taantuvalla alueella, kuten Hämeenlinnassa, vaikuta edes putki-, ikkuna- ja hissiremontti.

Erkki Juhani

Tiedoksesi Idänpään-Heikki (HäSa 8.2.)! Kiky-asioista olen kanssasi samaa mieltä, mutta Palmian keittäjiltä ei leikattu lomarahoja. Toisin taisi käydä Hämeenlinnan kaupungin työtekijöille.

Oikeudenmukaisuutta yhteiskuntaan

Kiitän Idänpään-Heikkiä helpottavasta oivalluksesta, että vaikeat taloudelliset ajat ovatkin vain näkökulmavirhe! No nyt ymmärrän, miksi ei siis tarvitse säästää, vaikka rahat olisi kuinka loppu. Kerrotaan tämä kunnan päättäjillekin! Suurenmoista, loistavaa, kiitos!

Oikeudenmukainen

Olipa taas Juhonpojalta hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus liikennekäyttäytymisestä (HäSa 8.2.). Ottakaamme nämä käyttäytymismallit itse kukin käyttöömme! Saamme niitä noudattamalla hyvän mielen itsellemme ja kanssakulkijoillemme.

Peräkylänmies

Hyvät perunan viljelijät, ensikesän perunan lajikkeita valittaessa ottakaa sellaisia jotka kypsyvät. Terveyskeskuksessa potilaille tarjotuissa ruuissa perunat on ihan raakoja. Palmialla vastattiin, että on perunan lajike, joka ei kypsy.

Kypsäksi perunansa keittänyt

Kaupunginvaltuustossa 3.2. oli yhtenä pykälänä osallisuus ja siinä nostettiin esiin äänestysaktiivisuuden lisääminen jopa budjetoimalla siihen rahaa. Kyllä nauratti! Samassa kokouksessa kuten monessa aiemmassakin todettiin, että valtuustolla ei ole valtaa yli virkamiesten ja toimialajohtajien jne. Vastasitte omaan ongelmaanne, miksei äänestys kannata.

Itsensä esittelyä

Heikki Hämeenlinnasta (HäSa 7.2.), voisimme saman tien myös palata esim. synnyttämään saunoihin ja unohtaa kaikki tähän mennessä tehdyt tutkimukset ja kehitysaskeleet? Kun alkaa vertailla peruutuspeiliin katsellen, niin se pitäisi tehdä sitten kunnolla. Harrastiko nuoriso silloin yhtä tuloshakuisesti, lähtikö joukkueita kilpailemaan ympäri maailmaa kansainvälisiin kisoihin? Olihan se koulumatka silloin ennen vanhaan hyvää liikuntaa kun loppupäivän sai viettää pellolla tai muissa töissä, sekä sisaruksiaan hoitaen. Lapsen elämää?

Äiti Hämeenlinnasta

On huvittavaa seurata, miten maan hallituksia (niiden väristä riippumatta) haukutaan poliittisten avustajien pestaamisesta (HäSa 10.2.). Haukkujien pitäisi tajuta ja tiedostaa, että hallitus toimii nykyään aina hallitusohjelman mukaisesti. Sektoriministeriöissä asioiden jokahetkinen valmistelu on demokraattista eli poliittista. Siinä eivät pelkät virkamiessihteeristöt riitä. Saattaa olla, että poliittisiin avustajiin satsataan rahaa joskus ylimitoitetusti, mutta alimitoitus voisi tulla vielä kalliimmaksi.

JOKU

Ennen kokoomus oli isänmaallinen ja kristittyjen puolue ja muiltakin ominaisuuksiltaan kuin perussuomalaiset nykyään. En ymmärrä Orpon ja Timo Heinosen räksyttävää käytöstä.

Orpo vaihtoon

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot