Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Toriparkkilaskelmat ovat pelkkää haihattelua

Toriparkkia vastaan on Hämeenlinnassa otettu kantaa muun muassa viime syksynä Eläkkeensaajien mielenosoituksessa. Kuva: Riku Hasari
Toriparkkia vastaan on Hämeenlinnassa otettu kantaa muun muassa viime syksynä Eläkkeensaajien mielenosoituksessa. Kuva: Riku Hasari

Toriparkkilaskelmat ovat pelkkää jossittelua ja haihattelua, rakentakaa ne parkkihallinne ykköskortteliin kerrostalojen alle kahteen kerrokseen ja lopettakaa se joutava uneksiminen torialueen elävöittämisestä

Ojoinen

Toriparkki on nyt arvioitu rahasammoksi. Lobbareille ja arvioijille tiedoksi: Kuopiossa toriparkki laajennettiin ja budjetti ylittyi noin 31 %. Laajennettu parkkiluola oli 2014 ensimmäistä kokonaista vuotta käytössä. 2017 kaupunki arvioi, että voitollinen tulos on mahdollinen 2020 tai 2021. Vuosittainen tappio oli 2017 mennessä ollut 600 000–700 000 euroa. Kuopiossa oli ennen laajennusta käytetty parkkiluolaa vuosia ja silti laajennuksen jälkeen vuosittainen käyttömäärä oli noin 75 % ajasta ennen laajennusta, siis pysäköintitapahtumien määrä. Lisäksi on ollut vuosia kestäneitä ongelmia, muun muassa tulvimista sadesäällä, heikkolaatuista betonia… Pitäisikö Hämeenlinnassa tehdä realistisempi arvaus ennen asiasta päättämistä?

ReiPan

Hämeenlinnan virkamiesjohto lupaa, että P-tori ei kaadu veronmaksajien niskaan? Siispä jokainen veronmaksaja saanee tiedon kirjallisena, samoin kuin sen, että veroäyri ei myöskään nouse sen 30 vuoden aikana, kun torinalusparkki on maksettu?

Kiitosta vaan

Aivan käsittämätöntä toimintaa Hämeenlinnan liikuntahallien henkilövalinnoissa! Moinen kähmintä ei tänä päivänä onnistu normaalissa työelämässä.

MK

Nimimerkille Mä vaan: mieheni sai vakituisen työn 55-vuotiaana ja itse sain 50-vuotiaana, eli kyllä me vanhat töihin päästään.

Vakkari

Kävimme keskustan ravintolassa syömässä. Mielestäni ravintolassa tarkeni mainiosti, mutta siltikin eräs asiakas ruokaili pipo ja toppatakki päällään. Pitäisi olla edes jonkinlaiset opit käyttäytymisestä, vaikkakin naisilla sallitaan päähine sisällä, mutta että vielä paksu toppatakki. Eipä tuossa vielä mitään, en tiedä oliko ravintolan omistaja vai tarjoilija niin ulkoa pelmahti rouvashenkilö, joka pipo ja toppatakki päällään huseerasi välillä ulkona asioilla, välillä keittiössä ja ravintolan puolella tuoden salaattikulhoja ja soppakattiloita. Mitähän tähän Elintarvikeviraston hygieniapassit sanovat? En ymmärrä, miksi hänellä piti olla niin kiire, ettei ehtinyt edes toppatakkiaan riisua. Ravintolassa oli kyllä nuori, miellyttävä miestarjoilija, joka hoiti tehtävänsä hienosti. Porsaanleike ja muusi olivat kyllä hyviä, mutta viihtyvyydestä täysi 0 tämän palelevan naistarjoilijan takia.

Ärsyyntynyt

Bioturvallisuus on järkkynyt, kävin kompostin laidalla suojelemassa luontoa!

Maalainen

Nyt on kyseessä erikoinen tapaus. Jos esim.vankeja kohdeltaisiin kuin nuorten naisten valmentaja on toiminut virassaan Team Uniquessa, virkamies tai nainen saisivat ”kenkää”. Miten ihmeessä tähän ole puututtu aikaisemmin?

Kaikkea voi tapahtua nuorille

Työperäinen maahanmuutto matalapalkkaisiin tehtäviin ei ole väestön ikärakenneongelmista kärsivän Suomen pelastus. Se on suurelle osalle köyhempien maiden tulijoista keino pysyvään, elinikäiseen oleskeluun maassamme. Kansalaisuuden saatua on loppuelämä sosiaaliturvan osalta hankittuna ja työnteko jatkossa ei useita välttämättä edes kiinnosta. Jos perhe tulee perässä, voivat sosiaalituet viedä hyödyn Suomen kannalta vielä heikommaksi.

Fakta!

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.