Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Toriympäristön suojelu on lausuntokierroksella

Lumitöitä joulukuussa vuonna 2014 Hämeenlinnan Toripuistossa. Kuva: Terho Aalto
Lumitöitä joulukuussa vuonna 2014 Hämeenlinnan Toripuistossa. Kuva: Terho Aalto

Vastauksena tällä palstalla (HäSa 30.1.) esitettyyn kysymykseen: rakennussuojeluesitys Hämeenlinnan torin, Toripuiston ja entisen Hämeen lääninhallituksen vanhan päärakennuksen sekä Raatihuoneen suojelemiseksi on vireillä ja lausuntokierros on parhaillaan käynnissä. Ely-keskus antaa asiassa päätöksen saatuaan kaikki tarvittavat lausunnot.

Tommi Muilu, Hämeen ely-keskus

Veli-Matti Virtanen pohti mielipidekirjoitukseni otsikon sisältöä kolumnissaan (HäSa 30.1.20). Tarkoitin kirjoittamalla ”P-tori ei ole mielipidekysymys” sitä, että vähintään puolet P-torin rahoituksesta tulee tulla yksityiseltä, jotta P-torin rakentamista voitaisiin edes harkita, on mielipide P-torin tarpeellisuudesta mikä tahansa.

Helena Lehkonen (kok.)

Keskusta on rakennettu jo 100 vuotta sitten. Kilometrin verran pohjoiseen Parolantien varrella ja Tampereentien tuntumassa valmiin infran alueella kasvavat kaurapellot. Olisi syytä rakennuttaa reunatkin valmiiksi ennen kun torin tuntumaan kolmatta kierrosta.

Kadun mies

Voihan kirkko! -kirjoittajalle (Sara Kaloinen, HäSa 30.1.) sydämelliset kiitokset. Tuonkaltaisia ajattelijoita ja asenteita kaipaan. Tosiaan kristinuskon ydinsanomaa tarvitaan ilkeilyn, mollaamisen ja tuomitsemisen tilalle. Nähdä tukki toisen silmässä on niin helppoa! Kulmakiven hylkääjiä riittää meidänkin päivinä!

Ilman ääntä

Martti Töttölä (vihr.) puolustelee Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n henkilöstövalintoja (HäSa 31.1.), mutta palkkaaminen on nähtävä pitkäaikaisena investointina, ei vain seinien ja koneiden osalta. Kokonaisuudessa on huomioitava vaikutus työilmapiiriin eli kuinka myös muut työntekijät näkevät työyhteisön toimivuuden, vaikutus työilmapiirin. Hämeenlinnalaisten poliitikkojen pitäisi huomioida ”miltä tämä näyttää” kansalaisten silmissä. Ei tämä ehkä nepotismia ole, mutta kummallista kuitenkin!

Taasko haetaan ongelmia

Kävin Willa Vaskissa kesällä. Ihana pihapiiri nauttia kahvista koivujen alla. Tutustuin taidenäyttelyyn ja tein käsityöostoksia. Nykyään on aivan liian vähän pieniä käsityöpuoteja kuin tämä. Hämeenlinna on tunnettu käsityöläiskaupunkina. On harmi, jos käsityöläiset eivät saa jäädä Palanderin talon pihapiiriin ja jatkaa perinteikästä toimintaansa. Toivotaan, että pihapiiri säilyy käsityöläisten käytössä tai Hämeenlinna tarjoaa heille vähintään yhtä ihanan paikan toiminnalleen.

Kesävieras

Mitähän kaupungin päättäjät ajattelevat, kun suunnittelevat Willa Vaskin myyntiä. Juuri kun olemme löytäneet tämän ihanan paikan, niin olette heitä häätämässä pois.

Surullinen

Kansanedustaja Lulu Ranne (ps.) saa paljon tilaa mielipidesivulla. Olemalla kansanedustaja ja käyttämällä runsaasti palstamillimetrejä, hänen viestinsä ikään kuin muuttuisi todeksi, ilman kunnon todennusta, Teksti toriparkista on vain yksi mielipide. Demokratiassa sen voi ilmaista, mutta tässä haiskahtaa enemmän kannattajien kalastelu näytellä asiantuntijaa arvostelemalla kaupungin päättäjiä ja ilman olettamuskritiikkiä. Rohkeutta päättäjille katsoa ja uskoa tulevaisuuteen ja kehittää Hämeenlinnan keskustaa elinvoimaiseksi. Toriparkki on osa tätä kokonaisuutta.

Vesku

Jotta silleen. Tätäköhän poliitikot suunnittelivat uusiessaan näitä jätehuoltolakeja. Olikohan tarkoitettu, että kilpailutuksen voittanut jäteyhtiö voisi hetimmiten ryhtyä suunnittelemaan rahastusta näiden sähköyhtiöiden tapaan. Eli laitetaan hintoihin tällainen perusmaksu. Mahdollinen yli 30 euron vuosimaksu olisi maaseudulla kiinteistöille, joissa on kompostointi, lajittelu ja kierrätys käytössä, melkoinen lisäkustannus. Näyttää siltä, että poliitikoilla on edelleen erinomainen taito tehdä päätöksiä, jotka tulevat kansalaisille hankaliksi ja myös kalliiksi.

Rauno A. Järvinen, Tuulos

SM-liigan HIFK–Sport -ottelussa pihalla tilanteesta -huone tuomitsi maalin HIFK:lle, vaikka maali oli jo pois paikaltaan. Voi hyvää päivää!! Sitä paitsi IFK:n pelaaja oli maalivahdin alueella ennen kiekkoa.

Ei maalia, jäähy maalin siirtäneelle

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic