Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Työmatkakulut tuplaantuvat – Pitääkö muuttaa muualle?

Ilmaisen pysäköinnin ajat ovat ohi Hämeenlinnan rautatieasemalla, kun uusi pysäköintilaitos, Pööli, valmistuu. Kuva: Esko Tuovinen
Ilmaisen pysäköinnin ajat ovat ohi Hämeenlinnan rautatieasemalla, kun uusi pysäköintilaitos, Pööli, valmistuu. Kuva: Esko Tuovinen

Kiitos työmatkaliikenteen laskelmista (HäSa 16.9.). Asuin ennen pääkaupunkiseudulla, jolloin HSL:n kausikorttiin meni noin 700 euroa vuodessa. Sitten muutin Hämeenlinnaan, koska 750 euron omavastuu työmatkaliikenteestä verotuksessa ja ilmainen liityntäpysäköinti eivät hirveästi eroa tuosta HSL:n maksusta, ja täällä on kuulemma perheiden hyvä elää (=vetovoimatekijä). Nyt kuitenkin tuon 750 euron omavastuun päälle tulisi maksaa 700 euroa pysäköintimaksuja, jolloin työmatkakulut tuplaantuvat. Pitäisikö tässä muuttaa jonnekin muualle vetovoimaisempaan lähikuntaan, jossa on ilmainen liityntäpysäköinti, päiväkoteja ei lakkauteta huonoilla perusteluilla ja asfalttiasemia ei rakenneta uuden asuinalueen viereen haisemaan? Mikä Hämeenlinnan päättäjiä vaivaa, tuntuu perspektiivi puuttuvan asioista.

Kuka ajaa perheiden etuja?

Lue myös: Asemantaustaan asennetaan jo pysäköintirajoituksia (16.9.2020)

Hämeenlinnan pysäköinti oy:n toimitusjohtaja kehui jossain vaiheessa pysäköintihallien hintoja edullisiksi. Siksipä laitan tässä vertailun vuoksi Lappeenrannan Williparkki oy:n lämpimien maanalaisten hallien hinnat. P-Tori 57,90 euroa, moottoripyörät 28,95 euroa. P-Pormestari 63,90 euroa. Hämeenlinnan 72 ja 82 euron kylmien hallien hintoihin pitää lämmityskautena lisätä vielä sähkölämmitykseen hinta, jos sitä haluaa käyttää. Mutta mitäpä muuta voi tappiota tahkoavalta pysäköintiyhtiöltämme odottaa. Aika näyttää miten täyteen uusi Pööli tulee sinne pakon edessä pysäköiviä ja minkälaisia voittoja Hämeenlinnan pysäköinti oy nyt alkaa vuolla noilla hinnoilla.

Tolkkua hintoihin

Asemantausta on Lahessa, Asemantaka Hämeenlinnassa.

Pilkunviilaaja

En ihmettele kirjastoauton suosiota. Ainakin Urhossa on loistava palvelu ja mukava ilmapiiri!

Viikon valopilkku

Lue myös: Kantahämäläiset käyttävät kirjastoautojaan poikkeuksellisen ahkerasti (17.9.2020)

Omaishoitajat ovat väsyneitä, ja kun hoidettavalle tarvittaisiin elämää helpottava apuväline, niin sitä joutuu odottamaan viikkokausia. Tämä on hyvä esimerkki, miten tuetaan kotona asumista.

Hoitaja

Voi että, ettekö te poliitikot ikinä opi, että suhmurointi paljastuu aina. Nyt suhmuillaan aseman seudun vanhan Mensan taloon rantarakentaminen laitureineen ja saunoineen sekä uimaranta. Ja taas koko homma hämeenlinnalaisten veronmaksajien piikkiin.

Lopettakaa suhmurointi

Ely madaltaa Kylmälahden risteyssillan vaarallisen kaiteen (HäSa 16.9.). Miksi sitä ei korjattu heti siltaremontin yhteydessä, kun sen vaarallisuus huomattiin heti. Nyt alkaa taas suunnittelurahaa palaa, aikaa kuluu, mitään muuta ei tapahdu kuin se, että autot laitetaan pyörimään ympyrää liittymissä. Todennäköisesti 10-tien liikenne Hämeenlinnasta Turun suuntaan siirtyy Luolajantielle, koska se on jouhevampi kulkea.

J. Rengosta

Lue myös: Kymppitien risteyssillan uusi kaide osoittautui vaaralliseksi (16.9.2020)

Riikka Happonen kirjoittaa (HäSa 16.9.), että 17-vuotiaat ovat hyviä kuskeja, ja he saisivat ajella edelleen. Jatkuvasti saamme lukea heidän aiheuttavan suuria riskejä itselleen ja muille ihmisille. Olen samaa mieltä nyt joidenkin esiintulosta, he ovat oikeassa. Nuoret vievät turhaan pelastusmiesten, ensihoidon ja sairaaloiden aikaa. Tämä hurjastelu saa loppua!

Jo riittää

Sauli Niinistön toinen presidenttikausi päättyy 28.2.2024. Hän on silloin jo 75-vuotias ja haluaa varmaankin jäädä ansaitulle eläkkeelle. Perustuslain mukaan presidenttikaudet on rajattu kahteen peräkkäiseen. Sen vuoksi ei voi säätää poikkeuslakia! Kekkosen aikana sitä ei ollut. Poika Aaro täyttää sinä vuonna kuusi vuotta ja aloittaa esikoulun ilman turvamiehiä. Jenni täyttää silloin myös 50 vuotta. Myös hän haluaa vapaammin tehdä jotain muuta, kuin olla pelkästään presidentin puoliso.

Idänpään-Heikki

Hyvä herra Orpo, kokoomus: on suomalaisten nuorten ja lasten etu, että ette päättäneet ryhtyä matematiikan opettajaksi aikanaan! Pysykää siis eduskunnassa ja oppositiossa, mahdollisimman pitkään.

Vassari

Yle-veroni on 100 euroa, joka on noin 10 euroa kuukaudessa. Sen poistolla ei ole merkitystä ostovoimaan. Pitää ottaa huomioon, miten monipuoliset palvelut sillä saadaan. Monen tv-kanavan lisäksi useita mainosvapaita radiokanavia. Ei ole mukavaa katsella mainosrahoitteisia tv-kanavia, kun niillä tyrkytetään terveyssiteitä, vaippoja sekä jortikoita. Meillä ei ole niille mitään tarvetta, eikä käyttöä!

Itämies

Kreikka vaatii painokkaasti EU-maita ottamaan vastaan Kreikassa olevia siirtolaisia, joita siellä on noin 30 000 (HäSa 17.9.). Äsken siellä tuhoutui leiri, jossa oli majoitettuna 12 000 siirtolaista. Kun Suomeen pakeni vuonna 2015 yli 32 000, pääosin Tornion kautta, eli turvallisen Ruotsin taakseen jättäen, ei Suomi vedonnut EU:hun saadakseen vastaavasti helpotusta. Muutama sata miljoonaa euroa on siihen nyt kulunut.

Paljon budjetistamme!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic