fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Vähän tyylitajua, Hämeenlinna! – Banderollit pilaavat Ahveniston tunnelmaa

Muita: HPK:n Jarno Pikkarainen on onnistunut pestissään tähän mennessä kerrassaan loistavasti.
Seikkailupuisto Flowparkin rakennelmia – ja banderolleja – Ahveniston harjumaisemissa. Kuva: Lukijan kuva
Seikkailupuisto Flowparkin rakennelmia – ja banderolleja – Ahveniston harjumaisemissa. Kuva: Lukijan kuva

Ahvenistonjärven rannan kiipeilypuisto on asettunut maisemaan hyvin. Sunnuntailenkkeilijän silmään se näytti nyt somalta menninkäisten valtakunnalta täynnä ystävällisten otusten pesiä. Tunnelmaa pilaa kuitenkin kaksi puiden väliin ripustettua banderollia, joissa lukee ”Get high”. Miksi rumia rättejä puissa? Miksi englanniksi eikä suomeksi? Miksi huumeiden käyttöön viittaavaksi ymmärrettävissä oleva ilmaus tällaisessa yhteydessä – yhdessä kaupungin kauneimmista paikoista? Ihmettelen.

Aino Järvinen

“Torijäälle” sopiva ja paljon parempi paikka olisi Itsenäisyydenpuisto Lukiokadun ja Sibeliuksenkadun kulmassa. Tasainen ja käyttämätön alue keskustassa.

MV

Lue myös: Torikuusi on jo valittu, ja torijään avauspäiväkin on lähes varma – Jään sijoittamisesta torin alareunaan on valitettu (5.11.2021)

Luistelukenttä keskustaan ei sinällään ole huono idea, mutta miksi tehdä se torille, ahtaasti ja kalliisti. 200 metrin päässä linja-autoase Malla hyvin tilaa ja melkein suora alusta.

Ihmettelevä

Hämeenlinnaan oli muuttanut ruotsalainen professori, joka korosti kaupungin historiallisia arvoja (HäSa 6.11.). Kaupungin asukkaat unohtanevat liian helposti tämän, joka mm. vanhan linnan muodossa siitä jatkuvasti kuitenkin muistuttaa. Vanha linna näkyy aivan erinomaisen hyvin junamatkustajille. Ulkomaiset turistit junassa usein ryhtyvät sitä hämmästyneinä kuvaamaan. Onkin poistettava kaikki näkymää haittaavat esteet.

Niitäkin hieman on

HS-vesi suunnittelee 1.1.2022 kiinteistön käyttöveden uutta perusmaksua täysin samoin argumentein kuin aikoinaan hulevesimaksua. Tämähän tarkoittaa, että hulevesimaksun täytyy lopettaa, koska ei kukaan peri samaa maksua kahteen kertaan, ei edes lestin heittäjä.

Ojoinen

Taannoin Seppo Heinonen jakoi mielipidepalstalla tietoa harmaiden aivosolujen määristä eri sukupuolilla. Kyllä evoluutio toimii: ihmissukuhan olisi jo taatusti sammunut, jos naisilla olisikin ällisolujen määrämestaruus hallussaan!

Vai miten se nyt menikään?

Kun teemme puistoista aarniometsiä, eli emme hoida niitä puukasvun edellyttämällä tavalla, niiden sitoma hiilidioksidi on sama kuin mätänemisestä aiheutuva hiilidioksidi. Tulos on plus-miinus-nolla. Kaadetun puun tilalle kasvaa uusi puu.

Sähkömies Hauholta

Aivan mahtava Surun kohtaamista käsittelevä artikkeli toimittaja Saila Karpiolalta (HäSa 6.11.). Kirjoitan Surun isolla, koska sille pitää keittää kaffet ja pysähtyä kuulemaan. Suru on rakkautta, kuten Saila kirjoitti. Se on kohteensa menettänyttä rakkautta, jota ei voi lähettää orpona kuljeksimaan. Läheiset joutuvat usein järjestelemään vainajan asioita, jolloin Suru ohitetaan toiminnalla. Mutta Suru tulee uudelleen kylään vuosienkin jälkeen, tapittaen tiukasti silmiin.

Teija Sydänmaanlakka

Lue myös: Surututkija: Surevan ihmisen kohtaamista pitäisi opettaa jo lapsena koulussa, sillä olemme etääntyneet kuolemasurusta (8.11.2021)

Kukaan ei voi täysin tietää miltä surevasta tuntuu. Ei myöskään hänen tunteitaan, joka suree lemmikkinsä kuolemaa. Siksi on turhaa “vertailla” surun määrää tai vähätellä sitä kohteen perusteella. Olkaamme myötätuntoisia jokaista surevaa kohtaan.

Hätilän Helmi

Nimim. Petetty olo (HäSa 6.11.), Jos seuraisit mitä on tapahtunut, ei tarvitsisi tuollaista kulunutta herjaa vappusatasesta enää heittää. Varsinkaan kun siitä on osa jo maksettu ja vaalikautta on vielä jäljellä.

Boomer

Vakuumikypsennettyä ruokaa kehuttiin (HäSa 4.11.). Voisiko ruoanlaiton kuitenkin hoitaa ilman muovin käytön lisäämistä? Muovijätettä maailmassa riittää. Meriä myöten.

Muovit veks

Ajovarman virkailija palveli aattoaamuna vanhusta erinomaisesti, kiitos – oli kiva asioida.

Ole

Trafi muistuttaa oikein radiossa, että laittakaa nyt autossa takavalot päälle pimeällä ja hämärassä. Itsestäänselvyys. Joskus takavuosina oli Suomessa oikein laki ja määräys, että taajamasta poistuttaessa on oltava valot (ei mitkään tuikut) päällä. Mieluummin autojen valoasiaa saataisiin kiristää; aina kun auto liikkuu, pitää valot olla päällä sekä edessä että takana. Helppo, yksiselitteinen asia näkyä, tehdä ja valvoa. Vältyttäisiin hämärällä ja erityisesti sadekelillä monelta läheltä piti -tapaukselta tai pahemmalta. Saattaa tietenkin olla, että nykyautot ja autoilijat eivät ymmärrä toisiaan. Autolla on tietoa, mutta taito sitä käyttää puuttuu.

J.A.T.

Kyllä huomaa, että päättäjät ovat vieraantuneet todellisesta elämästä. Ensi vuonna EU:n ruokakassit muuttuvat maksukorteiksi. Maksukortit on helppo muuttaa rahaksi. Arska ja Pena (nimet muutettu) ostavat 20 euron maksukortilla 4 pakettia kahvia, ja myyvät eteenpäin kympillä. Sillä saa jo pullon Alkosta. Sen sijaan, että Arska ja Pena saisivat puuroa, hernekeittoa ja nötköttiä, EU tukee heidän alkoholismiaan.

Näin minä tekisin

HPK:n liigajoukkueen valmentaja Jarno Pikkarainen on onnistunut pestissään tähän mennessä kerrassaan loistavasti. Vain Pikkaraisen alaisuudessa pelatuissa peleissä HPK olisi aivan sarjataulukon kärkeä. Tämä on aivan uskomatonta, koska joukkueeseen hankitut kanadalaiset kärkipelaajat ovat ylivoimaisesti liigan huonoimpia. Urheilutoimenjohtajalla on mielestäni viimeinen mahdollisuus näyttää osaamistaan, kun pelaajahankintoja tehdään. Kaksi vuotta pääosin epäonnistuneita hankintoja. Kestääkö talous?

Matteus, Riihimäki

Lue myös: Sihvosen analyysi: Kehut päävalmentaja Pikkaraiselle – “Lähestulkoon parasta HPK-lätkää sitten Jalosen ja Lehkosen” (6.11.2021)

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

 

Menot