fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Uskonnon varjolla syrjiviä opettajia tai rehtoreita on vaikea pitää ammattipedagogeina

Muita: "Jos uskonnottomat tahtovat järjestää jotakin omaa korvaavaa, siitä vain itse puuhaamaan."
Hämeenlinnalaisille oppilaille on kirkkoretken vaihtoehdoiksi tarjottu mielipidekirjoittajan mukaan muun muassa kävelyä hautausmaalla. Kuva Hämeenlinnan Vanhalta hautausmaalta marraskuussa 2020. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnalaisille oppilaille on kirkkoretken vaihtoehdoiksi tarjottu mielipidekirjoittajan mukaan muun muassa kävelyä hautausmaalla. Kuva Hämeenlinnan Vanhalta hautausmaalta marraskuussa 2020. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Kiitos Veera Jussila (HäSa 13.4.), että kirjoitit koulujen elämänkatsomustiedon oppilaan ja uskontokuntaan kuulumattoman lapsen tai nuoren opetuksen leimaavista sekä eriarvoistavista järjestelyistä kouluissa. Koulun opetuksen tavoite on opetuslain mukaan mm. “edistää sivistystä ja tasa-arvoisuutta, sekä turvata yhdenvertaisuus koulutuksessa koko maassa”. Valtauskontoa pönkittävä koulu vetää valitettavasti mattoa pois kirkolta ja sen kultaiselta säännöltä mutta myös YK:n määrittämiltä lapsen oikeuksilta uskonnon ja ajattelun vapauteen (artikla 14). Vuonna 2022 on vaikea pitää ammattipedagogeina uskonnon varjolla syrjiviä opettajia tai rehtoreita.

Teija Sydänmaanlakka, Hml

Valtuutettu Veera Jussila katsoo, että kouluilla opettajineen on löysää aikaa kehittää vaihtoehtoista toimintaa perinteissämme tärkeän pääsiäisen ajalle. Sellaista velvoitetta ei ole, on ainoastaan Opetushallituksen ohje. Jos uskonnottomat tahtovat järjestää jotakin omaa korvaavaa, siitä vain itse puuhaamaan. Seurakunta hoitaa kirkkoretken rasittamatta asialla muita. Pääsiäisen isoa iloa kaikille.

Teppo Turja, valtuutettu

Susanna Lähdekorpi (HäSa 13.4.): Erinomainen ja ajatuksia nostattava kirjoitus “venäläiselle tuntemattomalle sotilaalle”! Ei puolustuskirjoitus, vaan näkymä kaikille siitä, mitä yksinvaltius saa aikaan kotona ja naapurissa, myös koko maailmassa!

Psevdonymo

Sirpa Autio arvosteli ja tuomitsi kovin sanoin sote-uudistuksen, kansalaisten silmissä ei kuulemma “näytä” eikä “varmaankaan paranneta” “ei ainakaan tunnu” hyvältä (HäSa 13.4.) Olisiko kuitenkin nyt parempi ensin katsoa millaiseksi uusi sote muodostuu. Kukaan ei odota että se olisi vuoden kuluttua täysin valmis, kehitettävää varmasti löytyy. Haukkumalla, moittimalla, etukäteen tuomitsemalla sen rakentaminen ei ainakaan helpotu.

Jaska

Erilaisilla kriiseillä on päättäjien kannalta sekin kurja puoli, että ne paljastavat monien asioiden todellisen tilanteen yhteiskunnassamme. Mitä olisi pitänyt tehdä toisin ja mitä on kokonaan tekemättä. Sekin paljastuu, että “opiksi ei ole otettu”, kuten usein paljastuneet virheet halutaan kuitata. Taas, kuten useasti viime aikoina näemme mihin rahaa olisi pitänyt laittaa ja mihin ei?

VILOSOHVI

Janakkalan kokoomuksen varavaltuutettu, yrittäjä Kari Marttinen on lukenut ja tulkinnut HäSan artikkelia 5.4. kuin piru raamattua. Se on otsikoitu: “Laatunen vaatii EK:ta takaisin sopijaksi“. Hänen mielestään EK:n irrottautuminen keskitetyistä ratkaisuista oli merkittävä virhe. Hän jatkaa, että “työnantajapuolen on vallannut “markkinatalousfundamentalismi” ja halu “nujertaa ammattiyhdistysliike”! Hänen mielestään UPM:n toiminta on siitä vakava oire. Paperiliitto on tehnyt sopimukset Metsä Groupin ja Stora Enson kanssa. Ainoastaan UPM haraa vastaan, Ruotsissa asuvan Björn Wahlroosin ja Jussi Pesosen komennossa.

Politiikan tarkkailija

Nimimerkki Vassarille (HäSa 13.4.): Kommentoit Setä Tavastialle: teet melkoisia oletuksia pelkän nimimerkin perusteella! Jospa minäkin olen “ruiskukka”? Älä naurata, sinun kommenttejasi on lähes päivittäin HäSassa, tänäänkin peräti 2! Niitä lukiessa käy selville: nimimerkkisi kuvaa hyvin ajatusmaailmaasi ja ideologiaasi.

Irmeli

Tuntuu kummalliselta kun avaruuslaitteilla voidaan nähdä 10 miljardin valovuoden päähän ja analysoida tähden kaasukoostumus. Kuitenkaan ei kyetä näkemään Ukrainan kärsimyksiä reaaliajassa niin että tiedettäisiin heti jos ja kun Venäjä käyttää kemiallisia/myrkkyaseita. Niiden käyttö kun vaatii nopeita ja kovia vastatoimia ennen kuin myrkyttämisestä tulee vakiintunut tapa.

Setä Tavastia

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot