fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Valtuutettu Teijo Pullisen (ps.) mielestä järkevät pyörätiet ovat tervetulleita – "Uskaltaisitteko ajaa Sibeliuksenkatua pyörällä alamäkeen liukkaalla kelillä?"

Muita: Sanomalehtipaperipula Suomessa on kuin hiekkapula Saharassa.
Sibeliuksenkadun ja Palokunnankadun risteys Hämeenlinnan keskustassa viime elokuussa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Sibeliuksenkadun ja Palokunnankadun risteys Hämeenlinnan keskustassa viime elokuussa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Jos emme ole sellaisen pyörätien kannalla, joka vaarallisesti laskee torin suunnasta Raatihuoneenkadulta Sibeliuksenkadun vartta Palokunnankadulle, se ei tarkoita sitä, että olemme pyöräteiden vastustajia. Epäilijät voivat mennä katsomaan ja arvioimaan, uskaltaako ajella mäen alas, kun on liukas keli. Järkevät pyörätiereitit ovat tervetulleita ja niiden kunnossapidosta on huolehdittava.

Teijo Pullinen valtuutettu (ps.), Hämeenlinna

Ovat Kiertokapulan myötä ajoreitit muuttuneet: Visamäen rantareitillä pyörätiellä tuli tiistaina noin 12:ta maissa pakkaava jäteauto vastaan kohti Citymarkettia.( kyseisellä pätkällä on tasan 0 jäteastiaa). Minä ja rollaattorilla kulkeva mummu väistettiin kuravellinurmikolle.

Fllarilla kulkeva

Sydämelliset kiitokset Hattulan kunnalle ja Kirkkotien sivukujien hyvin hoidetusta aurauksesta ja hiekoituksesta vastanneelle urakoitsijalle tämmöisenä erittäin lumisena talvena.

Kantinkujalaiset

Olen ostamassa uuden isomman pesukoneen. Voisiko joku kertoa, miten vanha täysin toimiva koneeni lähetetään edullisesti Venäjän puolustusministeriöön toimitettavaksi jollekin sikäläiselle upseerille, ettei konetta tarvitse viedä ukrainalaiselta perheenäidiltä.

Pesukoneenvaihtaja

Eikö nyt voisi kouluttaa näitä Ukrainasta tulleita pakolaisia hoiva-avustajiksi, vaikka tiedetään, että heistä ei heistä monikaan tänne jää, kun olot palautuvat Ukrainassa. Mennessään he veisivät oppia hoitotyöstä, mitä siellä sitten varmasti tarvitaan suuressa määrin.

KL

Sanomalehtemme valittavat nyt, että sivumääriä on viime aikoina ollut pakko supistaa paperipulan johdosta. Suomalaisesta tämä tuntunee perin oudolta, sillä onhan meillä, voisi sanoa “metsäsuomalaisilla”, metsää aivan käsittämättömän paljon ja osaamme hyödyntääkin sitä rationaalisesti, muun muassa paperina. Paperista on siis pulaa. Entä milloin saharalaiset alkavat valittaa pulaa hiekasta?

Aika näyttää

Naapurissa asunut iäkäs veteraani lauloi pihakeinussa istuessaan usein. “Jo Karjalan kunnailla lehtii puu, jo Karjalan koivikot tuuhettuu.” Hän kertoi, että “kun sota loppui ja marssimme kotiin, lauloimme tätä laulua”. Olihan taistelussa mennyt häneltä toinen korva, joka oli korvattu muovisella. Siteeraan tässä hänen sanojaan: “onhan meillä kaunis oma isänmaamme”.

Kerttu Hänninen, Hämeenlinna

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot