Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Vanajanlinna ei ole edes merkittävä Hämeenlinnan imagolle

Vanajanlinnan portti. Aikaisemmissa vaiheissaan tiloissa on toiminut muun muassa kommunistinen Sirola-opisto kiinteistön siirryttyä sotien jälkeen Neuvostoliiton haltuun. Kuva: Pekka Rautiainen
Vanajanlinnan portti. Aikaisemmissa vaiheissaan tiloissa on toiminut muun muassa kommunistinen Sirola-opisto kiinteistön siirryttyä sotien jälkeen Neuvostoliiton haltuun. Kuva: Pekka Rautiainen

Vanajanlinna ei ole Hämeenlinnan myönteiselle imagolle edes kovin merkittävä, sen perin vaiherikkaan, jopa kyseenalaisen historiallisen taustansa johdosta. Vanhassa Hämeen linnan kiinteistössä on jo yksistään riittävästi aihetta ja historiallista arvoa kaupungin imagon kannalta. Eli hieman turhanpäiväistä on keksiä pelastustoimia moisen toisarvoisuuden tukemiseen. Mutta pidettäköön huolta Aulangosta, Ahvenistosta ja Hattelmalasta.

Turismille

Lue myös: Vanajanlinnalla on takanaan pitkä tappioputki (21.4.2020)

Kiitos Esa Ylä-Korpi kirjoituksestasi (HäSa 22.4). Itse olen eläkkeellä, yli 35 vuoden hoitajauran jälkeen, ja toivon todellakin, että päättäjät vihdoin tajuaisivat hoitaa tämän hoitajien palkka-asian kuntoon. Sama koskee hoitoalan muitakin pienipalkkaisia. Sinisellä valaistut rakennukset, taputukset ja sometykkäykset eivät nyt riitä, nyt tarvitaan rahaa!

Kutsumus ei elätä

Toivontien hirsitalojen korjaaminen on suhteettoman kallista, muttei ole kohtuuttoman kallista, onpas, eipäs ole, onpas. Katselen tässä juuri, miten tosissaan tuo kirjosieppokoiraskin tappelee oman peilikuvansa kanssa vajan ikkunalaudalla. Kuinka sattuikin.

Laicus

Nyt jokainen asiakaspalvelua saava asiakas, voisi tarkistaa oman käyttäytymisensä. Kun kanssa-asiakas voi saada virustartunnan, samoin on myös asiakaspalvelijan laita! Noudata siis ohjeistusta!

Riskiryhmäläinen

Venetsiassa kanaalit ovat kirkastuessaan houkutelleet delfiinejä, Kiinassa ihmetellään taivaan sineä, mutta ei kuulu aplodeja, vaan murinaa. Kohta taas repäistään koneet käyntiin!

Häkäpönttönen-Savula

Nimimerkki Mettäkulmalainen oli aivan oikealla asialla, kun ihmetteli hulvatonta valtion rahanjakoa erilaisille tukea tarvitsemattomille yrityksille. Nyt paljastui kaiken huippuna erään euromepin vaimon yrityksen saama sadantonnin ” tuki”! Firmalla on komea nimi: Huono Äiti oy! On siinä ollut naurussa pitelemistä, kun tilille kilahti veronmaksajien rahoja muhkea summa! Ei se ole hullu joka pyytää… mutta myöntäjän motiiveja lienee syytä epäillä.

Viisas elää vähemmällä

Miksi ihmiset eivät noudata korona ohjeita? Ihmettelen ei minkäänlaisia turvavälejä, lapset ja aikuiset yhdessä vaan mennään. Olen ajatellut pienessä mielessäni, että onko se näyttämisen tarvetta, että näin me uskalletaan. Meinaan eihän se ole leikin asia, mitäs sitten jos tai kun tuleekin tämä vakava sairaus?? Saataisiin paremmin kuriin koko hirvittävyys, jos noudatettaisiin ohjeita. Kyllä sitä on sitten kiva nähdä kunnolla lapset ja lastenlapset, kun ohi tämä aika.

Esitys pois

Janakkalan kunnanjohtajan valintaperustelut olivat aika ontuvat. Haettiin talousosaajaa, vaikka valtuuston suuruudenhullujen rakennusprojektien takia talous menee kuralle. Valtuustossa ei näköjään kukaan ymmärrä taloudesta mitään. Se toiveiden tynnyri pitäisi nyt sulkea moneksi vuodeksi, niin eiköhän talouskin siitä saada tasapainoon.

Peiliin katsomisen paikka

Puolet Suomen kunnista on aloittanut yt:t ja lomauttaa väkeään. Koska Hämeenlinna aloittaa vai maksetaanko täällä tekemättömästä työstä palkkaa?

Lainarahoilla

MaRa ry vaatii, että valtion (= meidän jokaisen) on korvattava hotellien ja ravintoloiden tappiot! Siis vaatii!? Anteeksi vaan, mutta yrittäjyys on oma riski, jollei ole vakuutuksia. Onnea valitsemallenne uralle!

Veronmaksaja

Hämeenlinnan Asunnot tehkää ilmastoteko! Tehkää Nummen purettavien rakennusten tilalle leikkipuisto, toiseen kerrokseen puutarha, vanhat ikkunat seiniksi, tuotteet lähikauppaan kulujen kattamiseen ja ylimmäksi pörriäisille koti.

Luomuhenkilö

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.