fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Varat tärkeämpiin hankkeisiin kuin kurtturuusun kitkemiseen

Muita: Onko päättäjien taktiikka olla käyttämättä Kantolan tapahtumapuistoa?
Suomessa erittäin haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua kurtturuusua (etualalla) kasvoi takavuosina muun muassa Iittalan Lasimäellä. Kurtturuusu uhkaa syrjäyttää alkuperäislajistoa etenkin saariston merenrannoilla. Kuva: AF = Anja Filppula
Suomessa erittäin haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua kurtturuusua (etualalla) kasvoi takavuosina muun muassa Iittalan Lasimäellä. Kurtturuusu uhkaa syrjäyttää alkuperäislajistoa etenkin saariston merenrannoilla. Kuva: AF = Anja Filppula

Kurtturuusu ei ole EU:n haitallisten vieraslajien listalla, eikä EU velvoita sitä hävittämään. Lisäksi kurtturuusu kuuluu Ruotsissa normaaliin lajistoon. Suomessa se on määritelty kansallisella tasolla vieraslajiksi ainoana maana Euroopassa. Kurtturuusun poistaminen on vaikeata, koska se leviää meille naapurimaista. Olisiko tässä säästämisen paikka ja suhtautumista kurtturuusuun harkittava uudelleen? Varoja säästyisi muihin merkittävimpiin ympäristöhankkeisiin.

Roope Mikrobiologi

Lue myös: Tässä on kurtturuusun pimeä puoli: Vieraslajin voima ei näy puistossa ja taloyhtiön pihamaalla, vaan ulkosaarissa ja hiekkarannoilla (1.9.2019)

Kiitos Altti Lagstedtille viisaasta kirjoituksesta, joka selkiyttää tieteen, ideologioiden, aatteiden ja uskontojen eroa politiikan perusteena. (HäSa 16.9.).

Eläkemummo

Arno Juutilaisen talousnurkkakirjoitus (HäSa 12.9.) oli hämmentävää ja jopa järkyttävää luettavaa kokeneelta toimittajalta. Altti Lagstedtin mielipidekirjoitus kiteyttää hyvin tuon Juutilaisen ajattelun ristiriitaisuuden.

Ällistynyt

Kuinka sattuikaan 3 000 valmisbetonikuorman kuljetus samaan aikaan, kun 10-tien silta on remontissa. Kestäähän pyörätie. Mutta muutenhan Lujabetoni on hyvä valinta omalta kylältä, elementit myös.

Hassan, Janakkala

Onko Hämeenlinnan kaupungin päättäjien taktiikka olla käyttämättä Kantolan tapahtumapuistoa, löytää kenties jätteiden lisäksi sieltä liito-oravan kakkaa lähitulevaisuudessa? Voitaisiinko siis todeta, että sutta tuli ja korvausvastuu on tietenkin puiston perustamisen päättäneillä valtuutetuilla?

Voi hyvää päivää

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot