Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Varokaa pyöräilijät – Hengenvaara risteyksissä!

Autoilija ei näe välttämättä ollenkaan pimeää pyöräilijää, eikä sellaistakaan, jolla on pelkkä eteen osoittava etuvalo. Kuva: Juhani Salo
Autoilija ei näe välttämättä ollenkaan pimeää pyöräilijää, eikä sellaistakaan, jolla on pelkkä eteen osoittava etuvalo. Kuva: Juhani Salo

Pyöräilijät: varokaa pyöräteiden ja autoteiden risteyksiä varsinkin hämärällä! Ajellessamme on tullut valitettavan usein tilanne, että pyöräilijä huiskahtaa risteyksessä eteen pensaikon takaa ja kovaa vauhtia. Voi olla, että autoilija eikä pyöräilijä pysty jarruttamaan ajoissa ja – pam! Varsinkin nyt syysliukkailla asia on ajankohtainen!

Heikki Hämeenlinnasta

Assi-sairaalan yhteyteen tai läheisyyteen tulevan apteekin kannattaisi ottaa mallia Taysista, missä lääkkeet saa puhelinsoitolla osastolle toimitettuna apteekista ennen uloskirjoitusta ja vieläpä ilman siitä aiheutuvaa kustannusta. Näin ei mahdollisesti huonokuntoisen potilaan tarvitsisi heti raahautua apteekkiin lääkärin määräämiä lääkkeitä hakemaan.

Entinen palloilija

Valtakunnallinen itsenäisyyspäivän lipunnosto järjestetään poikkeuksellisesti Hämeenlinnassa. Hyvä niin. Juhlava, jopa uniikki paikka ja arvokkaat osatekijät: helsinkiläisen partiolippukunnan Rastipartion lipunnosto, puolustusministerin juhlapuhe ja kuorolaulua. Mutta kaikella kunnioituksella Viipurin lauluveikkoja kohtaan, miksi ihmeessä juhlan järjestäjä ei käytä hyväkseen paikallisia mieskuoroja?! Kai niitäkin vielä on.

Pavarotti

Lue myös: Itsenäisyyspäivän lipunnosto järjestetään poikkeuksellisesti Hämeenlinnan Linnanpuistossa (1.12.2020)

Koronavirus on sekoittanut ihmiset pahemmin kuin alkoholi koskaan. Sekoilijat voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: 1.) ne, jotka eivät käytä kasvomaskia edes satunnaisesti silloin tällöin ja 2.) ne, jotka pitävät maskittomia säädyttöminä ja mielessään vertaavat heitä murhaajiin. Jos Internetin keskusteluihin voi luottaa, epäilen, niin ainakin köyhät, työttömät, maahanmuuttajat, uskovaiset ja perussuomalaiset ovat tätä alempaa väkeä. Taisivat olla jo ennen koronaa. Keskustelut kertovat enemmän pelosta ja vihasta kuin terveyden edistämisen tahdosta.

Placebo auttaa

STM lähetti viestin. Ei selvinnyt koronatilanne. Ei ole kaikilla älykännyä eikä nettiä. Viranomaisten pitäisi oppia sanomaan asiansa suoraan ilman pitkiä linkkilistoja.

Ukki-48

Ikäraadille ja vanhusneuvostolle tiedoksi, että monella vanhalla ei ole nettiä, kun suunnittelette ikäihmisten nettisivustoa. Netittömät on syrjäytetty yhteiskunnassa, myös kirkossa!

R.S.

Suomi katoaa maailmankartalta. Koulussa luetaan äidinkieltä, ei aedinkieltae. Kuin olemme saaneet urheilukilpailuissa lukea, on seassa ollut mm Maeaettae, Haemaelaeinen ja muita outoja nimiä. Suomalainen kellofirma joka tekee todella ymmärrettävää tulosnäyttöä televisioon, ei kuitenkaan uskalla käyttää suomalaisia aakkosia! Miksi? Mikä suomen kielessä on vikana?

”Joni Maeki”

”Sijaisista on pulaa, koska sijaismäärärahoista on monessa paikassa vähennetty.” (HäSa 2.12.) Tuntuu, että töitä Suomessa olisi, mutta työntekijöitä ei voida tai haluta palkata. Yritykset käyttävät myös ulkomaalaista työvoimaa. Johtuneeko erityisosaamisen tarpeesta, vai eivätkö suomalaiset halua tehdä tietynlaisia töitä.

Työllisyysaste nousuun?

EU-elvyrysrahaston Suomen maksuosuus on noin 6 miljardia euroa. Suomi maksoi Neuvostoliitolle sotakorvauksia 4,5 miljardin dollarin arvosta. Se edesauttoi kehittämään suomalaista teollisuutta ja osaamista nopeasti nostaen sodan runteleman maan jaloilleen. Eikös koronasodan korvaukset voitaisi myöskin hoitaa suomalaisilla tuotteilla ja osaamisella eikä riihikuivilla euroilla. Suomalainen puhdas ruoka sekä osaaminen saisivat viennin kautta hurjan loikan eikä muuta elvytystä tarvittaisikaan. Mutta taitaa olla niin että vain setelit kelpaavat etelän konkurssikypsille maille.

Digiloikkari

Suomi, tai ennemminkin Suomen nykyhallitus, näyttää olevan EU-maista yksi kaikkein jyrkimmin Unkarin ja Puolan ns. oikeusvaltiottomuuden tuomitsijoita. Jopa Saksa alkaa jo osoittaa kompromissivalmiutta näiden maiden suhteen, jotta ne saataisiin mukaan EU:n budjetin ja 750 miljardin euron elvytyspaketin taakse. Unkarin ja Puolan historiallisia vaikeuksiako Suomen nykyhallitus ei haluaisi vähääkään ymmärtää?

Ylpeilemme omasta demokratiastamme!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.