fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Vihreät kurittavat omakotiasujia – Kuinka ahtaalle ihmiset voidaan ajaa?

Onko koronapassi uusi tapa rahastaa pienituloisilta?
Omakotitalon öljysäiliön täyttö menossa elokuussa vuonna 2005, kun öljylämmitys oli vielä nykyistä yleisempää. Nyt sitä pyritään lähinnä ilmastosyistä siirtymään muihin lämmitysmuotoihin. Kuva: Katariina Filppula
Omakotitalon öljysäiliön täyttö menossa elokuussa vuonna 2005, kun öljylämmitys oli vielä nykyistä yleisempää. Nyt sitä pyritään lähinnä ilmastosyistä siirtymään muihin lämmitysmuotoihin. Kuva: Katariina Filppula

Vihreät haluavat edelleen kurittaa omakotitalossa asuvia öljylämmittäjiä nostamalla lisää lämmityksen kuluja. Kuinka ahtaalle ihmiset halutaan ajaa?

Huolissaan

Koronapassi voimaan? No justiinsa. Ja vielä lakiin perustuen, kun se saadaan pikapuolin valmiiksi. Ja mitä sitten? Onko tästä taas tulossa pakkorahastusta kansalaiselle? Luin jostain, että passin saa käytyään vielä testissä, jonka joudut itse maksamaan. Eli tiukat ohjeet paikoista, joissa passia vaaditaan, niin on pakko hommata maksullinen passi, jos meinaat hoitaa asioitasi. Siis taas pakollista rahastusta, jota ei mainittu artikkelissa (HäSa 8.9.). Mitäs tässä, kun jännittämään, mikä keksintö sieltä tulee keventämään pienituloisen kukkaroa, vaikka ei se ennestäänkään ole painolla pilattu.

RP

Lue myös: Valiokunnan puheenjohtaja Ojala-Niemelä koronapassista: “Monia selvitettäviä perustuslakikysymyksiä” (8.9.2021)

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokouksesta julkaistu kuva, osaltaan käyttäytymismallina, ohjaa meitä kaupunkilaisia perussääntönä käyttämään edelleen maskia, kun koronaluvut ovat alueellamme jatkuneet korkeina (HäSa 7.9.). Yksi valtuutetuista ei kuitenkaan kuvan perusteella maskia käytä. Vanha sanontahan kuuluu: poikkeus vahvistaa säännön.

Tässäkin tapauksessa!

Lue myös: Valtuusto pohti värikkäästi mutta tutuista asetelmista Hämeenlinnan talousjamaa – Uutta oli viittaus mehiläisten keinosiemennykseen (6.9.2021)

Kaupungin tilaamaa sosiaaliasiamiehen raportti toistaa itseään. Raporttia kommentoivilta valtuutetuilta en halua vähätuloisten kaupunkilaisten kuulevan, kuinka valtuutettu on ollut matkoilla tai kuulla “minun mielestä” -kommentointia. Kun puhuja on kaupunginhallituksen jäsen, toivon vähäosaisten kuulevan: me hallituksessa sitoudumme, me valtuutetut aiomme, me hyväosaiset täällä pyrimme… Köyhyys ei lopu hyväntekeväisyydellä, joulupadoilla tai torilla jaetuilla ruokakasseilla.

Köyhien asiallako?

Onkohan analyytikko Sihvonen pystynyt pitämään omapelikirjan lukukinkereitä Tiilikaiselle, ettei joudu mieltään pahoittamaan väärästä pelitavasta, kun ei pelin kutsu kuulu vaihtoaitioon. Vai olisiko lehden lukijoita onnistanut ja analyyseissä olisi käytössä uusia itse keksittyjä slangisanoja.

ReiPan

Lue myös: LiigaExtra: Mestaruudet ovat olleet HPK:lle lääkettä ja myrkkyä – huipulle on ollut vaikeaa päästä, mutta vaikeampaa on ollut pysyä siellä (7.9.2021)

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot