Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Vihreät – Mistä saisin ilmaisen sähköpyörän?

Kesäkuussa vuonna 2016 oli Hämeenlinnan rautatieasemalla ihmisille tarjolla sähköpyöriä työmatkakäyttöön. Kuva: Pekka Rautiainen
Kesäkuussa vuonna 2016 oli Hämeenlinnan rautatieasemalla ihmisille tarjolla sähköpyöriä työmatkakäyttöön. Kuva: Pekka Rautiainen

Vihreät kertokaa, miten minäkin saan hienon sähköpyörän ilmaiseksi, kuten puolueenne varapuheenjohtajakin sai Helsingissä. Miksi käytännössä toimitte joka asiassa toisin kuin puhutte ja vaaditte muilta?

Ei ikinä vihreetä

Pitäisikö valtion perustaa roskapankki, joka ostaisi konkurssiyrityksiä sellaiseen hintaan, että yrittäjälle jäisi edes asunto?

Heikki Koskela, Kalvola

Mihin menevät osuuspankkien miljardivoitot? Olen käsittänyt, että OP on vakavarainen yhtiö, jolla ei ole minkäänlaista kaatumisen pelkoa. Mutta silti OP päätti tehdä pankkiryöstön, eli nostaa jälleen palvelumaksujaan. Vastausta OP:lta odottaen.

Caruna#2

Demarit vetäytyivät Marinin linjapuheessa syvälle menneisyyteen 1900-luvun alkuun. Kyllä työaikaa miettiessä pitää keskustella myös palkkojen maksajien kanssa yhdessä. Nyt vaan on väärä hetki moiseen, kun hallitus syöksee maamme velkakurjuuteen ja maksupuolesta ei mitään suunnitelmaa.

Entinen duunari

Kyllä se työpäivä on lyhentynyt 8-tuntiseksi ja työviikko viisipäiväiseksi. Noita siirtymiä vastustettiin samoilla sanoilla kuin nyt vastustetaan ajatusta 6-tuntisesta työpäivästä. Väärässä olivat vastustajat, se voidaan sanoa jo varmaksi.

Rohkeasti eteenpäin

Kaavailtu jäteperusmaksu on aivan turha omakotiasujille, koska me lajittelemme jätteet ja viemme ne nykyisille jäteasemille. Voimme vastustaa perusmaksua lähettämällä Kiertokapulaan lausuntoja ja mielipiteitä elokuun loppuun asti: Hämeenlinnan kaupunki Jätelautakunta Kolmenkierto PL 84 13101 Hämeenlinna tai jatelautakunta@hameenlinna.fi Tee se heti.

Vanhasimeoni

Hyrrä-lehdessä oli mainos, jossa kerrotaan että Business Parkin avajaiset ovat 4. syyskuuta. Olemmeko jo siirtyneet englannin kieleen? Mitä ajattelevat turistit, kun täällä on useissa kaupoissa englantia näkyvissä? Hävetäänkö suomen kieltä?

Miksi näin?

Kymppitieltä moottoritielle pohjoisen suuntaan kääntyvien näkemäesteen äärimmäiseksi ratkaisuksi harkittu kierto 130-tien kautta tuntuu oudolta. Liikenne siis kaupungin katuverkkoon yhden väärin mitoitetun kaiteen takia?

Kaide vaihtoon

Kyllä nyt on aikoihin eletty, että vielä dieselveturin hajukin käy nenään, asfaltin käry ja mitä vielä keksivätkin. Kyllä täällä maalla haisee lanta.

Mielensäpahoittaja

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic