fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Voisin maksaa ruoasta enemmän, jos isompi osa hinnasta menisi tuottajille

Tässä täytellään ostoskärryä suomalaisilla peruselintarvikkeilla tammikuussa vuonna 2015. Kuva: Tuomela Tapio
Tässä täytellään ostoskärryä suomalaisilla peruselintarvikkeilla tammikuussa vuonna 2015. Kuva: Tapio Tuomela

Voisin maksaa maitotuotteista ja muusta suomalaisesta ruoasta enemmänkin, jotta tuottajat saisivat kunnon korvauksen. Harmittaa maataloustyöntekijöiden puolesta, että arvokkaasta ja kovasta työstä ei saa riittävää palkkaa!

Maaseudun puolesta

Lue myös: Kauppa ja teollisuus kahmivat katteensa tuottajien tekemästä työstä – Maataloustuella pidetään suomalaisten ruoka halpana (mielipide, 19.2.2022)

Minkä takia Linnanpuistossa järjestetään koko kesä melutapahtumia, vaikka asukkaat eivät niitä toivo? Meteli kuuluu nykyään pitkälle toiselle puolen kaupunkia. Mitä Linnan kehitystä se on? Miksi melutapahtumia ei järjestetä Kantolanniemessä? Miksi keskustan kaunein paikka pitää tuhota?

Missä järki?

Tuhansia “bogoojia” useammilla festareilla Linnanpuistossa. Onko Linnan Kehitys ottanut huomioon puiston alla kulkevan, entisen viemärilinjan huonon kunnon? Saattaa nimittäin pettää useammastakin kohdasta tuollaisessa rasituksessa! Menneenä kesänäkin sen sortumia jouduttiin korjailemaan…

Keskustasta

Olympialaiset ovat viimein ohi. Mitaleita ropisi moneen savuun. Toimittaja sanoi, että mitalin nimi on “Yhdessä”. Kiina esittelee itseään tekniikan ihmemaana. Olisiko VTT:n syytä tutkia kaikki mitalit, jotta maahamme ei niiden mukana uiteta Yhdessä-nimisiä vakoilulaitteita.

Setä Tavastia

Miksi ei Pekingissä toteutettu 50 ja 30 kilometrin hiihtoa siten, että jokainen olisi ollut tyytyväinen. Lähtö massalähtönä. Noin 29 kilometrin kohdalla olisi haara, jossa saisi valita jatkaako viidelle kympille, vai ottaako loppukirin 30:n maaliin. Olisipa mielenkiintoista katsoa matkan aikana ja ennakoida, kuka on valinnut mielessään minkäkin matkan. Molemmista matkoista tietysti omena mitalit. Ei ainakaan yhtään hullumpi kuin se skiathlon tai vastaava.

Ternimaitohiihtäjä

Palatakseni vielä päättyneisiin olympiakisoihin, niin totean ja moni muukin yhtynee ajatukseen, että Iivo Niskanen teki järkevästi jäädessään pois 50 kilometrin (30 km) hiihdosta. Kylmä sää olisi voinut hänellekin tehdä tepposet. Iivon voittoisa imago jäi nyt päällimmäisenä mieleen. Iäkkäämmät kannustajat nostavat hänet nyt Hakulisen rinnalle. Iivo vältti ahneuden hankkia “värisuoraansa” lisää, missä hän toki olisi posket paleltuen onnistunutkin.

Järkeä

Miksi talohuollot ja yksityiset “lumenauraajat” eivät hoida hommiaan? Ei voi olla yllätys, että Suomessa sataa talvisin lunta. Ehkä ahneus on saanut haalimaan liikaa sopimuksia? Järjetöntä on kasata lumet risteyksiin, kuten Hämeen liiton kohdalla tehdään joka talvi.

Kantakaupunkilainen

Iso kiitos sinulle, joka aurasit perjantaina 18.2. jalkakäytävää noin kello 5.30 aamulla. Aulangontie 6:n kohdalla. Näit kun aloin lapioida lumivallia päästäkseni tielle. Peruutit takaisin ja avasit minulle aurallasi tien, vaikka varmasti sitä aurattavaa riitti muutenkin. Teette hyvää työtä, mutta eihän sitä millään joka paikkaan ehdi kun taivas päättää pudota niskaan. Tsemppiä vielä lopputalveen. Johan tuo lumi riittäisi.

Ritva Koivisto, Hämeenlinna

Kyllä se on tuon kaupungin kaavoituksen ongelma eikä kunnossapidon saamattomuutta (HäSa 16.2.) se, ettei talojen ja teiden huolto enää onnistu liian ahtaiksi kaavoitetuilla tonteilla. Silmänpalvonnan pitää loppua kun säiden ääri-ilmiöt lisääntyvät. Sementin läpi vesi ei imeydy. Mensan aukion tilalle lumenkaatopaikka ja hulevesiallas ja töihin lisää miehiä sekä kalustoa.

Odd

Oli aika ikävää käydä uudessa hammaslääkärissä. Toiset toivotettiin tervetulleiksi, tunsin itseni huonoksi asiakkaaksi, vaikka jätin sinne aika paljon rahaa. Miksi kaikki ei olleet tervetulleita? Anteeksi, että varasin teiltä aikaa.

Pappa

EK:n kyselyn mukaan ei löydy osaavaa työvoimaa. Vanhempaan aikaan työnantaja perehdytti työntekijän työhön koulutaustasta ja kokemuksesta riippumatta ja sai kelpo tekijän. Nyt pitäisi täsmäkouluttaa, (valtion varoin?) tai tuoda ulkomailta oikein koulutettuja ja oikean työkokemuksen omaavia tekijöitä. Miksi EK ei suoraan viesti, ettei kotimainen työvoima kiinnosta? Matkailu- ja ravintola-alalta kuulemma tuhannet ihmiset ovat vaihtaneet alaa, miten heidän osaamisensa on ollut kelvollista jonnekin muualle?

ReiPan

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot