Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Walkamo antaa itsestään yrittäjänä oudon kuvan vaalikampanjaansa liittyen

Mika Walkamo oli viime eduskuntavaaleissa kokoomuksen ehdokkaana samoin kuin toinen hämeenlinnalainen Helena Lehkonen. Kuva: Esko Tuovinen
Mika Walkamo oli viime eduskuntavaaleissa kokoomuksen ehdokkaana samoin kuin toinen hämeenlinnalainen Helena Lehkonen. Kuva: Esko Tuovinen

Mika Walkamon (kok.) vaalikampanjaan (HäSa 2.9.) liittyen: Walkamo antaa itsestään yrittäjänä oudon kuvan suomiessaan Marinin puheita kuuden tunnin työpäivästä. Yrittäjäkö ei ymmärrä pitkän aikavälin strategiaa? Marinin johtama hallitus ei ole nyt ajamassa kuuden tunnin työpäivää, vaan siitä on puhuttu pitkän aikavälin tavoitteena. Poliitikkona hän paljastuu puhtaaksi populistiksi samoilla lauseillaan. Kaipa heitäkin tarvitaan.

ReiPan

Tämä nyky-Suomen elämäntyyli on nyt hankalaakin ”digi-digi -menoa”. On digi-koronavilkkua ja muita mitä mielikuvituksellisimpia sovelluksia. Oliko se joku Toffler-niminen amerikkalainen visionääri, joka tämän ennusti jo 50 vuotta sitten? Mitä Hämeenlinnan kaupungin digi-digi -menoon tulee, niin tämä ”uusi normaali”, etätyö, tuo meille kunnallisveron maksajille sentään jonkin verran säästöjä, kun ei tarvita työhuoneita.

Kiitokset ”digi-digille”!

Onko Hämeenlinnakin muuttunut arktiseksi alueeksi, kun täällä alkaa toimia ”arktinen” suklaapuoti? Forssa on jo ennestään arktista aluetta. Siellä toimii ”arktinen” meijeri. Oikeasti: edes Rovaniemi ei kuulu arktiseen alueeseen.

Hieman tarkkuutta, pliis

Kävin avajaispäivänä kirjastossa. Lehtisaliin mennessä tuoksui ruoka. Onko todellakin tarkoitus pilata ilma pitämällä lounaspaikan ovea auki kirjaston aulaan? Vai onko ilmastoinnissa vika?

Ihmettelevä

Miksi Jukka Lindberg saivartelet hoitajamitoituksen muutoksen yhteydessä? ”Onko kupin vieminen astianpesukoneeseen hoivatyötä.” Vai onko käynyt niin, että aika on mennyt ohi käsittääksesi asian merkitystä kokonaisuuden kannalta. Kaiketi pyrkimys on pitkään ollut se, että hoiva ja hoitotyössä voisi keskittyä ensisijaisesti ihmisten auttamiseen, eikä lattioiden ja pyykkien pesemiseen. Oletko Lindberg tehtävissäsi ajan tasalla?

Ammattilaisen asialla

Nimimerkille Ei sokea piste (HäSa 1.9.), valitettavasti et ymmärrä lukemaasi. Toistan siis sinua varten viestini tärkeimmän, eli viimeisen lauseen: Asiallinen työaikakeskustelu alkakoon!

Piste

Tekstaaja, kerro nimesi!

TOIM. HUOM. Lyhyesti lukijoilta -palstan (paperilehdessä tekstaripalstan) kirjoittajien on kerrottava lähetyksen yhteydessä aina toimitukselle koko nimensä ja yhteystietonsa (paikkakunta).

Nimen puuttuminen on useimmissa tapauksissa julkaisun este.

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

 

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic