fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Miksi linna loistaa juhlavaloissa, vaikka viranomaiset vaativat kiilusilmin kansalaisia säästämään sähköä?

Muita: "On se kumma, kun kaikki pitää purkaa."
Arkistokuvassa Hämeen linnan valaistusta vuoden 2014 elokuulta. Kuva: Markku Tanni

Miksi Hämeen linna ja muut valtion sekä kaupungin julkiset rakennukset loistavat juhlavaloissa, kun valtion viranomaiset vaativat kiilusilmin samaan aikaan yksityistalouksia sähköä säästämään. Päävirtakatkaisin alas, eikä tähän tarvitse taas miltään konsultilta jonninjoutavaa lausuntoa tilata, kuten tavallisesti Hämeenlinnan “teräväpäät” tekevät.

Ojoinen

Jos kaupungin pelastuslaitos- ja soterakennuksia myydään yksityisille sijoittajille (HäSa 16.9.) niin eikö ole riskinä, että kiinteistöjen vuokrat nousevat vuoden 2025 loppuun asti, johon asti vuokrasopimus on nyt voimassa? Sehän tarkoittaisi lisämenoja kaupungille. Voitot valuisivat energiaksiisin varjolla, sijoittajan taskuun.

Kenen kaupunki?

Hämeen Sanomien (17.9.) pääkirjoituksessa (“Rahakaan ei ratkaise.” ) unohdetaan, että juuri tuon näkemyksen vuoksi tässä tilanteessa ollaan. Raha todellakin ratkaisee sen, että alan vetovoimaisuus paranee.

Säälin saa ilmaiseksi, kateus on ansaittava

On se kumma, kun kaikki pitää purkaa. Totta kai ilma ummehtuu, jos ei tuuleta ja pidetä paikkoja puhtaina. Hätilän kirkko on ollut kirkko koko historiansa ajan. Viehättävä kokonaisuus. Kerho-partiotoiminta oli hyvinkin aktiivista alakerran tiloissa ja täten loi yhteisöllisyyttä.

Asemantaustan lapsi

Hämeen ammattikorkeakouluun tulisi saada tutkinnon suorittaneille polkuja maisteritutkinnonkin suorittamiseksi Hämeenlinnassa. Oman maakunnan opiskelijalle tulisi halvemmaksi opiskella lähistöllä kuin yliopistokaupungeissa. Maisteritutkinnot voitaisiin rakentaa sisällöiltään sellaisiksi, että niillä voisi hyvin työllistyä oman maakunnan alueella. Parikymmentä vuotta sitten opettajakorkeakoulun (OKL) menetys oli iso isku.

Korviketta sille!

Hoitotyötä tekevät, mitä enemmän valitatte työnne vaikeutta, sitä vähemmän avuksenne hakeutuu uusia käsipareja. On työssä varmaan paljon myös iloa tuottavia asioita.

Hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmaksi

 

Tekstaa mielipiteesi numeroon: 13300

Alkuun tunnus HS

-välilyönti

-mielipiteesi

-mahdollinen nimimerkkisi

-muista aina nimesi ja paikkakuntasi

Menot