fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Mahtuisiko Tiiriö Reskalle?

Hämeenlinnan Tiiriön liikkeistä vain osa mahtuu ilmakuvaan. Ulkopuolelle jäävät muiden muassa Citymarket ja Gigantti. Kuva: Riku Hasari
Hämeenlinnan Tiiriön liikkeistä vain osa mahtuu ilmakuvaan. Ulkopuolelle jäävät muiden muassa Citymarket ja Gigantti. Kuva: Riku Hasari

Taannoisessa tämän lehden kirjoituksessa pidettiin käsittämättöminä kaupungin hallinnon päätöksiä, “kuten keskustan tyhjentäminen aluksi Tiiriöön ja lopulta moottoritien katteelle”.

Lopetin jutun lukemisen siinä vaiheessa, kun kirjoitettiin häntäänsä heiluttavista puudeleista. Jutun alkuosa kuitenkin henkii huolta kaupunkikeskustan tyhjenemisestä, mihin ilmeisesti koko valtuusto yhtyy ja asukkaat laajemminkin.

On varmaan totta, että Tiiriö ja Goodman ovat vieneet keskustasta liikkeitä, mutta mahtaako kukaan olla vakavissaan sitä mieltä, että Goodman ja ainakaan Tiiriö olisi pitänyt hallinnon keinoin jättää “luonnontilaansa”?

 

Kaupungin yksityinen palveluvarustus olisi ilman Tiiriötä ja Goodmania paljon nykyistä vähäisempi ja suppeampi.

Olen varma, että esimerkiksi Tiiriötä joskus liki 20 vuotta sitten aloitettaessa tämä riski tiedostettiin.

Merkittävät runsaasti asiakasvirtoja synnyttävät palvelut vetävät taloudellisten lakien voimalla aina niitä lisää puoleensa.

Silmämääräisesti tarkastellen Tiiriössä ja Goodmanissa on monikymmenkertaisesti liikkeitä siihen verrattuna, mitä Reskalla nyt on tyhjää.

Voisi sanoa, että Reskan tyhjeneminen on pieni riski, joka on ilman muuta kannattanut ottaa.

Kaiken lisäksi Tiiriö on joka suunnasta hyviä teitä pitkin tavoitettavissa. Se on siten myös koko seudun näkökulmasta onnistunut ratkaisu. Rengostakin ajelee sujuvasti valtateitä pitkin kumpaankin.

 

Tällä hetkellä siis valmistellaan ratkaisuja, joilla muun muassa Reska saadaan takaisin täyteen liiketiloja. Tämä edellyttää kalliitakin ratkaisuja, mutta ehkä ne kuitenkin ovat sen arvoisia, koska mainitun kirjoittajan tapaan kovin monet tätä toivovat.

Kun Reska sekä ykkös- ja kakkoskortteli ovat uudelleen täynnä, on Tiiriö ja Goodman tässä tarkastelussa pelkkää ekstraa.

Tiedotusvälineet ovat kertoneet tutkimuksesta, jonka mukaan kaupunkikeskustat ovat maassamme huolestuttavasti tyhjentyneet.

Sama tutkimus kertoo, että Hämeenlinna on tämän kehityksen torjumisessa onnistunut kohtuullisen hyvin muihin verrattuna. Jotain on siis osattu tehdä tähänkin mennessä oikein – tai osattu olla tekemättä isoja virheitä.

Menot