fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Matkailustrategia ei tee mitään! – Nyt pitää satsata matkailijoiden houkutteluun

Heinäkuussa viime kesänä oli Hämeenlinnan kauppatorilla kuppila poikineen ja kulkijoiden joukossa saattoi olla joitakin kaupunkiin eksyneitä turistejakin. Kuva: Tomi Vesaharju
Heinäkuussa viime kesänä oli Hämeenlinnan kauppatorilla kuppila poikineen ja kulkijoiden joukossa saattoi olla joitakin kaupunkiin eksyneitä turistejakin. Kuva: Tomi Vesaharju

Matkailustrategia ei tee mitään ja matkailustrategialla ei tee mitään, jos se ei samalla sitouta sen tekemiseen osallistuvia tekemään asioita toisin.

Julkishallinnolla on paha tapa alkaa ensimmäiseksi rakentaa organisaatioita ja näköjään meillä on myös paha tapa odottaa sitä. Onko se, ettei täällä ole matkailun organisaatiota se keskeisin ongelma?

Mikään massaturismiskohde Kanta-Häme ei olisi normaaliaikoinakaan. Toimijat on pieniä ja majoituskapasiteetti hyvin rajallinen. Viime kesänä Keskiaikamessut taisi olla tärkein matkailutapahtumakin.

Eikö nyt kannattaisi satsata ensi kesään!

Sen sijaan, että lähdetään raskaaseen organisaation rakentamiseen mukaan, eikö nyt kannattaisi satsata ensi kesään ja kotimaan matkailijoiden houkutteluun?

Jo tunnin säteellä Hämeenlinnan keskustasta asuu merkittävä määrä potentiaalisia päiväturisteja.

Kaupunki voisi kilpailuttaa erilaisia alaan liittyviä markkinointi- ja tiedotusorganisaatioita tekemään kotimaan kampanjan, joilla tänne saataisiin osa ensi kesän kotimaan matkailun buumista.

Huumoria ja iloista mieltä, ei mitään tv-pönötystä

Tehtävänanto voisi olla uuteen lähestymistapaan kannustava ja somea hyödyntävä. Jonkun tv-pönötyskampanjan sijaan tarvittaisiin huumoria ja iloista mieltä. Surkeutta olemme nyt kokeneet riittävästi.

Saako viimekesäinen ravintolatori jatkoa ja kehittyy? Toivottavasti ravintolarekkaa nähdään torilla kesälläkin. Pienillä jutuilla, kuten muutamalla uudella kahvilalla, kaupungin kesäilme muuttui kertaheitolla. Mitä se vaati kaupungilta? Luvan tehdä!

Nettiin ei saada aikaan edes kierrosehdotusta turisteille

On sekin kumma, ettei nettiin saada aikaiseksi edes muutamaa kierrosehdotusta päiväturistille mielenkiinnon mukaan ja vähän samalla taustoittaen.

Täällähän on vaikka mitä nähtävää, tuli sitten millä kulkuvälineellä tahansa.

Asioita ei kannata tehdä liian vaikeiksi!

Lue myös: Katseet eteenpäin maakunnan matkailussa (pääkirjoitus, 22.3.2021)

Maakunnan matkailu kasvuun ilman budjettia? (Mika Walkamon mielipide, 1.3.2021)

 

Menot