Mielipiteet

Mielipide Alvettulan koululta: Päättäjä, tiedä mistä päätät!

Taas vaakalaudalla: Alvettulan kyläkoulu kuvattuna heinäkuussa vuonna 2014. Kuva: Kati Laukkanen
Taas vaakalaudalla: Alvettulan kyläkoulu kuvattuna heinäkuussa vuonna 2014. Kuva: Kati Laukkanen

Alvettulan koulu on päiväkodin ohella joutunut lakkautusuhan alle. Me allekirjoittaneet haluamme varmistaa, että päätös sen tulevaisuudesta tehdään oikeiden faktojen valossa.

Alvettulan hirsinen, sisäilmaltaan puhdas, koulurakennus sijaitsee ainutlaatuisen kauniissa kylämiljöössä.

Piha-alue muodostaa virikkeellisen ympäristön leikkivälineineen käsittäen myös frisbeegolfradan ja kodan metsän siimeksessä.

Koulu on juuri perusparannettu

Koulussa on tehty merkittäviä perusparannuksia viimeisimpinä vuosina kuten: ulkovuoren ja katon maalaus, lattiapintojen uusiminen, vesipisteiden uusiminen, lämpötilan seurannalla varustetun lämmitysjärjestelmän uusiminen, palohälytysjärjestelmän asentaminen ja valokuituyhteyden asentaminen esimerkkeinä.

Alvettulan koulu tarjoaa alueellaan asiakastyytyväisyyskyselyidenkin perusteella laadukasta opetusta muodostaen yhdessä luonnonkauniiden maisemien kanssa lapsiperheitä houkuttelevan kokonaisuuden.

Uudet perheet ovat löytäneet Alvettulan

Oppilasmäärä on noussut viime vuodesta uusien perheiden löydettyä Alvettulaan.

Oppilasryhmän koko opettajaa kohti on vähintään samalla tasolla tai suurempi kuin muissa Hauhon ja Tuuloksen kouluissa, eli konkreettiset ponnistelut alueen vetovoimaisuuden eteen ovat tuottaneet tulosta.

Kysymyksemme on, halutaanko Hämeenlinnassa oikeasti tarjota erilaisia asuin- ja kouluvaihtoehtoja lapsiperheille taaten samalla myös Alvettulan ja sitä ympäröivien kylien elinvoima?

Iloksemme huomasimme, että kyseistä näkökulmaa painotettiin Myllymäen koulun jatkoa puoltaneissa esitysperusteluissa viime viikolla.

Lue myös: Säästöt puraisevat kaikkea – Alvettulan koulukin joutui lopetusuhan alle (11.9.2020)

Menot