Mielipiteet

Mielipide: Ei kännykän käyttöönkään pakotettu

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Ilmastonmuutoksen johdosta tehdään monia hyviä asioita, mutta myös hätiköityjä ja taloudellisesti huonoja ratkaisuja. Suomessa esimerkki huonosta ratkaisusta on nopeutettu vaatimus sähköautoihin siirtymisestä. Se aiheuttaa taloudellista vahinkoa niin autoilijoille kuin veronmaksajillekin ja epävakauttaa automarkkinat.

Ilmastonmuutos varmasti johtuu osin ihmisten toiminnasta. Juurisyinä ovat maailman väestönkasvu ja elintason nousu kehitysmaissa. Tälle asialle suomalaiset eivät mahda mitään. Ilmastonmuutos tapahtuu joka tapauksessa tekivät suomalaiset miten kunnianhimoisia ilmastotekoja tahansa.

Käsittely lähentelee hysteriaa

Suomen mediassa ilmastonmuutoksen käsittely lähentelee hysteriaa. Sosiaalinen media on täynnä kaikenlaista.

Tiedämme jo riittävästi ilmastonmuutoksesta ja miten omilla valinnoillamme pystymme edistämään hiilineutraaliutta.

Edistyksen ”soihdunkantajat”

Innokkaimpia ilmastonmuutoshysteriassa näyttävät olevan itseään ”kulttuuriväkenä” pitävät toimittajat, taiteilijat ja poliitikot. Omasta mielestään he ovat edistyksen soihdunkantajia ja ajattelevat, että ellet ole heidän kanssaan samaa mieltä olet ilmastodenialisti. He vetoavat tieteeseen, vaikka eivät sitä itse edes kunnolla aina ymmärrä.

He kuvittelevat suomalaisten pystyvän pelastamaan maailman. Tämä ”ilmastotietoinen väki” kuitenkin usein lentelee eksoottisiin kaukomaihin vain ”elämyksiä” hakemaan, eivätkä he edes häpeä toimintaansa. Harvemmin he edes luovat maallemme vaurautta kuten ulkomaankauppaan liittyvät yrittäjät.

Suomi ei pahemmin kärsi ilmastonmuutoksesta

Suomi ei edes itse pahemmin tule kärsimään ilmastonmuutoksesta. Suurin näkyvä ”haitta” lienee Etelä-Suomen vähälumisuus ja sateisuus talvisin. Saamme sadassa vuodessa Keski-Euroopan säätyypin. Ilmaston lämpeneminen hyödyttää meitä pidentämällä kasvukautta.

Yhtään sen enempää kuin kansainväliset velvoitteet meiltä vaativat meidän ei kannata tehdä. Sitä kunnianhimoisemmat ilmastotoimet vain täysin turhaan laskevat elintasoamme eikä teoillamme kuitenkaan ole mitään vaikutusta globaaliin ilmastonmuutokseen tai edes omaan ilmastoomme.

Kännykän käyttöönkään ei pakotettu

Ei meitä kännyköidenkään käyttäjiksi pakotettu. Niihin siirryttiin heti kun tekniikka oli riittävän kehittynyttä ja kännykät olivat kaikkien mielestä parempia ja edullisempia kuin lankapuhelimet.

Sama, mikä tapahtui puhelimissa, tapahtuu autoilussakin. Ei meitä väkisin tule pakottaa käyttämään sähköautoja varsinkin kun ne kaikki toistaiseksi ovat kallista tuontitavaraa. Muutos tapahtuu kyllä aivan itsestään kun tekniikka on riittävän kehittynyttä ja hinta kohdallaan.

Menot