fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Erityissuunnittelija ja strategiajohtaja väärässä – Laadukas peruskoulu tuo muuttajia

Hämeenlinnalaisen Seminaarin koulun ekaluokkalaisia koulunsa pihalla viime elokuussa koulujen syyslukukauden alkaessa. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Hämeenlinnalaisen Seminaarin koulun ekaluokkalaisia koulunsa pihalla viime elokuussa koulujen syyslukukauden alkaessa. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Olipa silmiä avaava juttu lauantaina lehdessä Hämeenlinnan muuttovoittotarpeesta (HäSa 25.9.). Jutussa viitattiin konsulttiyrityksen tekemiin laskelmiin kaupunkimme tulevasta väestönkehityksestä ja ikärakenteesta.

Hämeenlinnan kaupungin erityissuunnittelijan Ismo Hannulan ja strategiajohtaja Markku Rimpelän mukaan tärkein politiikkatoimi tilanteen korjaamiseksi on monipuolisten asuinmahdollisuuksien tarjoaminen. Tässä he ovat väärässä.

Hyvät koulut ylitse muiden muuttoperusteena

Kun pääkaupunkiseudulla asuvat kaverini ovat kyselleet minulta Hämeenlinnasta mahdollinen muutto mielessä, on yksi asia noussut ylitse muiden: missä sijaitsevat Hämeenlinnan hyvät koulut?

Etätyötä tekevä ja vain toisinaan toimistolla työssä käyvä aikuinen voi matkustaa pitkänkin matkan työpaikalleen.

Tärkeimmäksi tekijäksi muuttopäätöksessä nouseekin lasten sujuva koulunkäynti ja heidän harrastustensa mahdollistaminen arjessa.

Hyvät ja terveet koulut on turvattava

Tärkein toimi siis on turvata, että Hämeenlinnan koulut ovat hyviä ja terveitä, niihin mahtuu uusia oppilaita ja että niihin pääsee kulkemaan julkisilla liikennevälineillä.

Onneksi kaupunkimme uusin luotsi, kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen liputtaa asiaa sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle.

Pitäkää siis lautakunnassa puolenne: puolustakaa laadukasta peruskoulua ikärakenteen korjauksen ja muuttovoiton mahdollistamisen olennaisena tekijänä!

Taidepainotteiset luokat on palautettava!

Bonusvinkkinä: palauttakaa peruskouluun taito- ja taideainepainotteiset luokat (musiikki, kuvataide, englanti) uusien perheiden houkuttelemiseksi mainioon Hämeenlinnaamme!

Menot