Mielipiteet

Mielipide: Hämeenlinna tarvitsee dynaamisen keskustavision

Torin länsipuolisen niin sanotun ykköskorttelin tulevaisuus on yksi Hämeenlinnan keskustan suuria kysymysmerkkejä. Kuva: Riku Hasari
Torin länsipuolisen niin sanotun ykköskorttelin tulevaisuus on yksi Hämeenlinnan keskustan suuria kysymysmerkkejä. Kuva: Riku Hasari

Kaikilla meillä tulee olla visioita.

Nuori teini-ikäinen visioi tulevaisuuttaan aikuisena ja mahtavammatkin haaveet saattavat toteutua, kun niihin päämäärätietoisesti ja pitkäjänteisesti tähtää.

Jokaisella menestyvällä brändillä tai yrityksellä on oma visionsa, jonka pohjalle strategiat ja lyhyemmän tähtäimen liiketoimintasuunnitelmat rakentuvat.

Hämeenlinnaa – me hämeenlinnalaiset – haluamme nyt ja tulevina vuosikymmeninä kehittää entistä viihtyisämmäksi ja laajat palvelut tarjoavaksi maakuntakeskukseksi.

 

Tarvitsemme tähän dynaamisen keskustavision.

Lainatakseni keskustavisio 2035 päätavoitteita: haluamme luoda elinvoimaisen keskustan meille kaikille hämeenlinnalaisille sekä tänne saapuville matkailijoille.

Keskustassa tulee olla monipuolisesti tarjolla mahdollisuuksia kohtaamisille, oleskelulle ja aktiviteeteille sekä rannoilla, puistoissa että ydinkeskustassa.

Valitun pysäköintiratkaisun tulee palvella kaikkia käyttäjäryhmiä: työssä käyviä, keskustassa asioivia, asukkaita ja liityntäpysäköintiä.

Pysäköintiratkaisun kautta vapautuu katu- ja toritilaa erillisiin kävely- ja pyöräilyreitityksiin, siis viihtyvyyttä ja turvallisuutta kasvattaen.

Samoin tämä tulee tukemaan uusinvestointeja (kuten aiemmin Goodman/Keva) sekä jo olemassa olevien asuntojen arvon säilymistä.

 

Meillä Suomessa on oivallisia esimerkkejä (mm. Joensuu ja Mikkeli) liki samankokoisista kaupungeista, joissa on saatu päätöksiä aikaan ja tuloksista kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan nyt, vuonna 2019.

Lähiviikkoina syntyy päätös keskustavisiosta 2035.

Odotamme Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry:ssä innolla seuraavaa askelta: päästä toteuttamaan yhdessä asukkaiden, yrittäjien, kiinteistöomistajien, viranhaltijoiden ja poliittisten päättäjien kanssa visiossa esitettyjä ratkaisumalleja.

Ei suinkaan ”kaikki mulle heti” -periaatteella, vaan jokaisessa kohdassa taloudelliset tosiseikat huomioon ottaen

 

Aiheesta aikaisemmin julkaistuja mielipiteitä:

24.9.2019 valtuutettu Juhani Lehto (vas.): https://www.hameensanomat.fi/mielipiteet/mielipidevieras-hameenlinnan-keskustavisio-ei-kelpaa-haavekuvia-yritetaan-valtuuston-tahdonilmaukseksi-880180/

26.9. 2019 kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.):https://www.hameensanomat.fi/mielipiteet/sari-raution-mielipide-tekemattomat-paatokset-ovat-hiljentaneet-hameenlinnan-keskustan-882471/