fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Hämeenlinnassa tarvitaan rohkeita visioita – Tornitalot mieluummin Ahveniston harjulle

Paasikiventien varren hämeenlinnalaista näkymää vuoden 2019 maaliskuulta idästä päin kuvattuna: vasemmalla Hämeensaari ja oikealla kaupungin ruutukaavakeskusta. Kuva: Riku Hasari
Paasikiventien varren hämeenlinnalaista näkymää vuoden 2019 maaliskuulta idästä päin kuvattuna: vasemmalla Hämeensaari ja oikealla kaupungin ruutukaavakeskusta. Kuva: Riku Hasari

Mielenkiinnolla seuraan keskustelua Hämeenlinnan kaupungin keskustan kehittämisestä.

Luin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen uuden puheenjohtajan Jaakko Lindénin ajatuksia (HäSa 28.11.2020). Havaitsin hänen ajatuksensa hyviksi ja ne tukevat varsin hyvin omia ajatuksiani.

Pysäköintikeskustelu jatkuu edelleen, vaikka toriparkki jo torpattiin. Kysymys kuuluu: tarvitaanko keskustaan enää uutta tyhjää pysäköintitaloa? Vastaan itse: ei tarvita.

Hämeensaareen ei saa rakentaa yhtään ylikorkeaa tornitaloa. Ne talot, joita sinne mahdollisesti rakennetaan, saavat hoitaa itse pysäköintivelvoitteensa.

Korkeat tornit Ahveniston harjulle

Korkeat tornitalot, joita joku selvästi tänne himoitsee, voitaisiin rakentaa Ahveniston harjulle lähelle nykyistä jäähallia. Sinne voi rakentaa niin korkeita pilvenpiirtäjiä kuin päättäjät haluavat tänne tehtävän. Hyvä soraharju perustuksille, varjo ei ole kenenkään tiellä ja sieltä ne näkyisivät komeasti moottoritielle.

Jos oikein visioidaan, niin Ahveniston harjulle altaan yläpuolelle voisi rakentaa pienen hotellin. Maisemassa löytyy.

Monitoimihallille on tilaa Kantolassa

Monitoimihallille löytyy oivallisesti tilaa Kantolasta: halli sinne ja rannoille kerrostaloja. Parkkipaikathan on jo rakennettu, sillä tapahtumapuistolla ei taida enää parkkipaikkaa kummempaa käyttöä olla.

Vielä joskus tulevaisuudessa näyttävä vinoköysisilta uimahallilta Kantolaan, niin saisimme uuden nähtävyyden. Toinen näyttävä silta Lukiokadun päästä Varikonniemeen, niin hyvä tulee.

Myllymäelle sopii tuulimylly

Myllymäen kalliolle voidaan rakentaa nimensä mukaisesti tuulimylly, joka toimisi ravintolana ja näkötornina. Rohkea visio, mutta rohkeutta tarvitaan.

Tätä on ehkä aika vaarallista sanoa, mutta sanonpahan kuitenkin: Palokunnankadun Vanajaveden puolelle aikanaan rakennetut kolossiaaliset talorumilukset pitää purkaa ja rakentaa tilalle jotain kaunista. Kyllä arkkitehdit osaavat, jos annetaan lupa suunnitella.

Goodmanin kaltainen rumilus riittäköön

Goodmanin tapainen rumilus keskustassa riittäköön ja sen suunnittelijat hävetkööt, samoin kaikki ne, jotka olivat mukana päättämässä noin ruman rakennuksen rakentamisesta. Onneksi sisätilat toimivat.

Ja vielä: kyllä ykköskorttelin rakentaminen saisi jo alkaa. Siihenkin voi rakentaa halukkaille riittävästi korkeutta, ja pysäköinnin saavat hoitaa itse. Sibeliuksen syntymäkoti siirrettäköön tulevan rakennuksen sisälle ja Raatihuoneenkadun puolelle tehdään uusi “Vaahteran varjo”

Lue myös: Nämä asiat kiinnostivat Hämeensaaren suunnitelmissa eniten (15.12.2020)

Halutaanko Hämeensaareen linnanmuureja? (mielipide, 30.12.2020)

Menot