fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan matkailukohteet on tuotava yhdessä paremmin esille

Aulangon näkötorni on kauas erottuva maamerkki, myös Hämeenlinnan ja lähikuntien matkailussa. Kuva: Riku Hasari
Aulangon näkötorni on kauas erottuva maamerkki, myös Hämeenlinnan ja lähikuntien matkailussa. Kuva: Riku Hasari

Jo vuoden ajan jatkunut koronatilanne on muuttanut monia asioita arjessamme. Ulkomaanmatkailun pysähtyessä on katse kääntynyt kotimaan tarjontaan. Viime kesänä moni meistä kävi vihdoin monissa lähellä olevissa paikoissa – ja yllättyi iloisesti.

Paitsi koronan takia lähimatkailu kiinnostaa myös ekologisista syistä. Ollaanko meillä Hämeenlinnan seudulla valmiina tulevaan kesään?

Meillä on tällä seudulla paljon mitä tarjota

Meillä on mitä paikallisille ja matkailijoille tarjota. On vesistöjä, erämaata, urbaania kaupunkisykettä, kulttuuria, historiaa ja retkikohteita. Meillä voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa, kokea luonnon elämyksiä sekä hyödyntää uusinta teknologiaa ja kaupallisia palveluita.

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan matkailun yhteistä ja muista alueista erottuvaa esilletuloa on lisättävä.

Tarjontaa on, mutta löytääkö satunnainen matkaaja paikkoja, tai tunnemmeko edes itse mitä kaikkia mahdollisuuksia meillä on?

Kohteet ja palvelut pitää saada paremmin näkyville

Muun muassa retkireitit ja luontokohteet, kiinnostavat ja monipuoliset palvelumme tulee saada tänne tulijoiden näkyville. Siitä hyötyvät kaikki, myös kunnat, sillä matkailumarkkinointi on myös markkinointia uusille ja nykyisille asukkaille, ja yrityksille.

Matkailumarkkinointi luo myös hyvää mieltä, koska se avaa silmämme kaikelle sille hyvälle, mitä meillä on. Kohteitahan meillä piisaa!

Kulttuurikohteita riittää joka puolella seutua: linna, Laurinmäki ulkoilmamuseoineen, Iittala Village, luovien ihmisten kylä, Lammin pitäjän vireä kulttuuritoiminta tai Alvettulan kylä siltoineen.

Keskiaikaisista kivikirkoista mainittakoon Hattulan vanha kirkko, ja Rengon ikiaikainen Santiago de Compostellan pohjoisnurkassa sijaitseva vaikuttava kohde sekä Janakkalan Pyhän Laurin kirkko kauniissa Tarinmaan kylässä.

Panssarimuseo ja Museo Militaria sekä lukuisat muistomerkit nostavat esiin seutumme omaleimaisuuden maanpuolustuksen näkökulmasta. Hanssin Jukka ja Parolan Leijona vetoavat aina uusiin sukupolviin.

Ykköskohteet tunnetaan, mutta mahtavia paikkoja on muitakin

Ahvenisto, Aulanko ja Evo. Nämä takuuhitit tunnetaan – ja syystäkin. Mahtavia paikkoja on muitakin: melomaan Hiidenjoelle, maastopyöräilemään Kalpalinnaan. Puuhapäivä Tervakoskella on lapsiperheiden juhlaa.

Missään muualla ei ole tällaista mahdollisuutta pelata golfia kuin meillä. Hattula, Lepaa, Aulangon Hugo ja Eversti, Tawast golf ja Euroopan ykköskastiin kuuluva Linna golf, viikon golflomalla voi siis joka päivä kiertää eri kentän.

Linnavuorten jatkumo on myös ainutlaatuista. Hakoisten linnavuorelta voi tähystellä ympärilleen ja tavoittaa katseellaan niin modernin Linnatuulen moottoritien päällä kuin lähialueen kartanoita.

Historia, perinteet ja uudistuminen elävät sulassa sovussa seudulla luoden lähimatkailulle upeita elämyksiä ja mahdollisuuksia toiveiden mukaisiin lomapäiviin – lähellä.

Kylillä ja pitäjissä on upeita vierailukohteita

Vireät kylät ja pitäjät tarjoavat erityisesti kesäaikaan upeita vierailukohteita. Ravintoloita, kahviloita, terasseja, majataloja, hotelleja, kartanoita, jokaiselle jotain mitä voimme suositella eteenpäin. Yhteismarkkinointi hyödyttää kaikkia.

Tapahtumien osalta tuleva kesä on vielä arvoitus. Kesäteatterit, pop up -tapahtumat, musiikkijuhlat, taidenäyttelyt ja urheilukisat voidaan toivottavasti järjestää korona-aikana saatujen oppien mukaisesti turvallisesti.

Yhteistyössä kaikki voittavat. Houkutellaan yhdessä ihmisiä löytämään kotiseutumme aarteet. Ne eivät siitä kulu, vaan vahvistuvat. Samalla lisätään elinvoimaa ja hyvinvointia, kestävällä tavalla.

Menot