fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Kaikki kulttuuri tapetaan täällä

Ympäristötaidetta Hämeenlinnan Ystävyydenpuistossa viime huhtikuussa. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Ympäristötaidetta Hämeenlinnan Ystävyydenpuistossa viime huhtikuussa. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Olen tosi huolestunut ja harmissani Hämeenlinnan tilasta. Tuntuu siltä, että kaikki kulttuuri tapetaan. Tavallisen kaduntallaajan silmin ainoa mihin rahaa riittää ovat pysäköintitalot ja maiden osto, ettei ilmaisia parkkipaikkoja ole mailla halmeilla.

Rahaa oli rakentaa kävelykatu torilta Goodmaniin. Sitten oli vuorossa iso kasa P-taloja ja Myllymäkeä myöden pysäköintikielto joka kadunkulmaan. Onko jokin tutkimus tai asiantuntija sanonut, että kaupunki elää, jos siellä on paljon P-taloja?

Kulttuuriin ei riitä rahaa.

Orkesterin lakkautus ja teatterin alasajo

Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas voisi muuttaa nimensä Perusopetus- Kurssi- & Rokotuskeskukseksi. Linna Jazz on raiskattu. Kaupunginorkesteri on lakkautettu.

Kaupunginteatteria ajetaan alas kovalla kädellä, kun peruskoulu ja miniteatteri valtaavat paikat.

Kansalaisopisto on siirretty sellaiseen paikkaan, ettei sinne pääse linja-autolla eikä talvisin kävellen, kun katujen kunnossapito on ontuvaa.

VOP siirretty korkeimman mäen huipulle

VOP on korkeimman mäen huipulla Jaakonkadulla, aikoinaan se oli Verkatehtaalla ja siellä kävi oppilaita jopa pääkaupunkiseudulta, nyt eivät oikein edes paikalliset tahdo mennä sinne.

Wetterhoffin iloisesti pukeutuvat opiskelijat on siivottu pois. Taaperoille löytyy “leikkaa ja liimaa” -tekemistä, mutta nuorisolle ei taida olla juuri mitään tarjolla.

Minusta tuntuu, että keskustan korttelitaidenäyttely on päättäjien silmänkääntötemppu, jotta voivat sanoa: “On täällä kulttuuria”. Kuten Kaupunkikeskustayhdistys, ensin tapetaan keskusta ja sitten perustetaan yhdistys, jotta voidaan sanoa: “On keskustan eteen tehty jotain”.

Innovatiiviset ihmiset muuttavat pois

Tuntemani innovatiiviset, hauskat, erikoiset ihmiset ovat yksi toisensa jälkeen lähteneet täältä (paitsi ne joilla on asuntolaina).

He eivät enää ole täällä. Eivätkä palaa.

Tilaan HS-digilehteä, ja minulle mainostetaan Hämeenlinnaa tuon tuostakin. Ahvenistoa, linnan seutua ja “Ihan Lähellä”. Mainoksiinkin riittää rahaa! Mainokseen, jossa minulle, hämeenlinnalaiselle mainostetaan Hämeenlinnaa!

Näköalahissi toisi huomiota

Maksettu mainos on kaikkein huonointa huomion kerjäämistä. Miksei rakennettaisi GM:n katolta Myllymäelle näköalahissi, josta kaikki maan mediat kirjoittaisivat. Se herättäisi huomiota ja kiinnostusta ympäri maata, ehkäpä jopa yli rajojen. Saisimme ehkä jopa uusia hauskoja asukkaita tänne!

Hämeenlinna mainostaa itseään huomioväreillä, jotka eivät ole kovin sympaattiset tai lämminhenkiset, mainoksilla, joita kaikki maan kunnat lähettävät samoille ihmisille. En usko, että sille rahalle saadaan yhtään vastinetta.

Syntymässä on pelkkä nukkumalähiö

Jos meidän päättäjämme haluavat tehdä Hämeenlinnasta nukkumalähiön, joka on “Ihan lähellä”, he ovat oikealla tiellä. Näillä teoilla ja päätöksillä näin tapahtuu.

Nyt olemme saaneet uusia päättäjiä. Haastan teidät ohjaamaan rahaa muun muassa P-taloilta ja digitalisaatiosta, joka on pirun kallista, meihin tavallisiin hämeenlinnalaisiin, jotta meidän olisi hyvä olla ja asua täällä. Jotta tahtoisimme jatkossakin asua ja elää täällä. Hämeenlinnassa.

Lue myös: Hämeenlinnan kaupunki sai mitä toivoi ja onnistui tappamaan kaupunginorkesterin (analyysi, 28.7.2021)

VOP muuttaa Myllymäkeen (HKu 4.8.2017)

Menot