fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Kaikkia kärsiviä, syrjittyjä ja vainottuja ryhmiä voitaisiin tasapuolisesti tukea Suomen lipulla

Hattulan kunnanvaltuusto päätti osallistua Pride-viikon liputukseen Suomen lipulla. Kuva: Anja Filppula
Hattulan kunnanvaltuusto päätti osallistua Pride-viikon liputukseen Suomen lipulla. Kuva: Anja Filppula / HäSa, arkisto

Sanni Koivuniemi arvostelee kirjoituksessaan (HäSa alanurkka 28.6.) Hattulan valtuuston päätöstä olla käyttämättä liputuksessa sateenkaarilippua.

Hän kirjoittaa, että eriarvoistamiseen vetoaminen silloin, kun kieltäydytään tukemasta tasa-arvoa, kuulostaa absurdilta. Minä taas kysyisin, miksi yhden ryhmän pitäisi olla tasa-arvoisempi kuin muut ja käyttää omaa lippua, kun muutkaan eivät käytä.

Vainottuja ryhmiä ilman omaa liputuspäivää

Suomessa ja varsinkin maailmalla on monia ryhmiä, joita syrjitään ja vainotaan, eikä heidän tukemiseen ole välttämättä yhtään liputuspäivää saati sitten, että käytettäisiin jotain omaa lippua.

Suomessa esimerkiksi romanit, saamelaiset vammaiset, hoitolaitoksissa olevat ym. tarvitsisivat myös huomioimista. Osaa huomioidaan kylläkin pääasiassa Suomen lipulla.

Ulkomailla on monia vainottuja etnisiä, poliittisia ja uskonnollisia ryhmiä. Muun muassa kristityt ovat maailman maissa vainotuin ihmisryhmä. Silti Suomestakin palautetaan täällä jo työpaikan saaneita turvapaikanhakijoita kristittyjä vainoaviin maihin, missä he joutuvat vankilaan, kidutettavaksi ja jopa kuolemaan tuomituiksi. Kuka ajaisi heidän asiaansa? Kuka liputtaisi heidän puolestaan?

Myös täällä Suomessa hoitolaitoksissa olevat saattavat joutua pitkään odottamaan, että hoitajat ehtisivät helteellä antaa juotavaa rauhallisesta syöttämisestä puhumattakaan. Minun mielestäni kaikkia kärsiviä, syrjittyjä ja vainottuja ryhmiä voitaisiin tasapuolisesti tukea Suomen lipulla.

Menot