fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Kaurialan kenttä on saatava kuntoon – Ruostuneen aidan takana on pahoin rapistunut stadion

Kaurialan stadioniksikin kutsuttua ja pikaisia korjaustoimia odottavaa urheilukenttää ympäröivä aita ei ole kunniaksi kaupungille. Ruostetta ruosteen päällä, paikkaa paikan päällä. Kuva on viime vuoden keväältä, mutta aita on yhä samassa surkeassa kunnossa. Kuva: Veli-Matti Virtanen
Kaurialan stadioniksikin kutsuttua ja pikaisia korjaustoimia odottavaa urheilukenttää ympäröivä aita ei ole kunniaksi kaupungille. Ruostetta ruosteen päällä, paikkaa paikan päällä. Kuva on viime vuoden keväältä, mutta aita on yhä samassa surkeassa kunnossa. Kuva: Veli-Matti Virtanen

Kaurialan kentän remonttia on odotettu jo pitkään. Viime viikolla tuli tieto, että odotus jatkuu. Tämä on erittäin huono uutinen kaikkien käyttäjien kannalta.

Käyttäjiähän kentällä riittää. Iso osa Hämeenlinnan urheiluseuroista hyödyntää sitä harjoittelussaan, puhumattakaan kuntoilijoista, koululaisista ja kilpailutoiminnasta.

Ensimmäiset käyttäjät saapuvat keväällä ennen kuin lumi on ehtinyt sulaa ja viimeiset lähtevät, kun lumi on taas maassa ja tarvitaan otsalamppua.

Stadion on menestyneiden yleisurheilijoiden koti

Hämeenlinnan Tarmo on perinteikäs 118-vuotias seura ja meille yleisurheilijoille Kaurialan stadion on koti. Liikutimme viime kesänä kolmisensataa 5–60-vuotiasta ja järjestimme kymmenet kilpailut. Meillä on toimintaa kentällä koko sen aukiolon ajan.

Tarmolaisten menestys on tänäkin vuonna ollut huikeaa. Kansallisessa nuorisotoimintakilpailussa olemme kymmenen joukossa, kun osallistuvia seuroja on melkein 200.

Tarmolaiset pitivät kesän aikana hallussaan useita kansallisia kärkituloksia ikäluokissa 9–19 v. Nuoret urheilijamme saavuttivat tänä vuonna 10 SM-mitalia. Sprintterimme juoksivat Kalevan kisoissa kaksi finaalipaikkaa ja alle 20-vuotisten maailman kymmenenneksi nopein mies harjoittelee Kaurialassa. Aikuisurheilijamme ovat menestyneet omissa kilpailuissaan hienosti.

Viimeisin remontti tehty vuoden 1988 Kalevan kisoihin

Kaurialan stadion remontoitiin vuoden 1988 Kalevan kisoja varten. Tämän jälkeen suuria korjauksia ei ole tehty. Katsomon heikko kunto on nostettu esiin, mutta muitakin merkittäviä korjaustarpeita on.

Olemme tällä hetkellä tilanteessa, jossa emme pysty lainkaan järjestämään kiekko- tai moukarikilpailuja. Heittohäkki on tuulella suorastaan vaarallinen eikä läpäise tarkastuksia. Seiväshyppypaikka on heikossa kunnossa ja kentän pinnoite on aikansa elänyt. Sille ei ole tehty mitään ilmeisesti vuoden 2008.

Harjoitteluolosuhteet täytyy saada kuntoon

Kentän tekniikka ei mahdollista pikajuoksujen siirtämistä takasuoralle. Kun myötätuulitakuuta ei ole, Kauriala ei kilpailijoita houkuttele. Myös välineet kaipaavat kipeästi päivitystä.

Jotta hyvä työ suomalaisen yleisurheilun eteen voi jatkua ja pystymme jatkossakin tarjoamaan laadukasta toimintaa liikuntaleikkikouluista aina maajoukkue- ja arvokisatason urheilijoihin saakka, harjoitteluolosuhteet täytyy saada kuntoon. Kentän remonttia on kaavailtu vuodelle 2023. Kaksi vuotta on ikuisuus nuoren urheilijan elämässä.

Yleisurheilu on valtakunnallisesti vahvassa nosteessa. Toivottavasti Hämeenlinna haluaa pysyä mukana.

Menot