fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Keinolumilatu sortaa syrjäkulmien asukkaita

Kuva: Pekka Rautiainen
Lumitykit sylkivät lunta Ahveniston moottoriradalla 7. helmikuuta. Kuva: Pekka Rautiainen

Luin viime viikolla lehdestä koko aukeaman laajuudelle kirjoitettuja ajatuksia tämän keino- eli tykkilumen varastoinnin ilmeisistä hyvistä puolista.

Varmaan olisi vallan hyvä, kun ladut saisi Ahveniston moottoriradalle tehtyä normaalia aikaisemmin. Hyvien puolien esilletuomisessa on vain taas unohdettu sellainen tosiasia, joka on ollut vaikuttamassa myös nykymuotoiseen tykkilumella tehtyyn latuun.

Tämä moottoriradan hiihtolatu on hyödyttänyt vain pientä osaa kaupungin väestöstä.

 

Täällä kauempana Hämeenlinnan kantakaupungista asuville ihmisille paikka on ollut kovin kaukana.

Joitain aikoja sitten terveydenhoidon valinnanvapauskokeilu lopetettiin kaupungin alueella. Syyksi ilmoitettiin kokeilun olevan perustuslain vastainen, koska sitä ei pystytty järjestämään kaikille kaupungin asukkaille.

Lieneekös tämäkin keinolumella tehty latuhanke perustuslain vastainen, sitä kun ei pysty järjestämään kuin ehkä noin prosentille väestöstä.

 

Ei näytä olevan suunnitelmissa olevan myöskään viikoittaisia kuljetuksia hiihtoladulle täältä syrjäkulmilta, esimerkiksi hinnalla euro suuntaansa.

Edellä kirjoitettu ei tarkoita sitä, että olisin hiihtoharrastuksen vastustaja. Olen hieman nuorempana itsekin harrastanut hiihtoa aivan kilpailumielessä.

Minun saavutukseni eivät kyllä koskaan ylettyneet maakuntaviestiä korkeammalle.

Näitä kaupungin syrjäkulmiakin pitäisi näissä asioissa ajatella.

Lue myös: Luonnonluminen hiihtokausi on etelässä sula mahdottomuus (5.3.2020)

Menot