fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Koululaisille tarvitaan oma pysäköintitunnus – Lyhytaikaiset kiekkopaikat eivät riitä

Erilaista tunnuspysäköintiä on jo monin paikoin Hämeenlinnassa. Tämä kyltti on Eteläkadulta vuodelta 2015 Kuva: Hanna Antila-Andersson
Erilaista tunnuspysäköintiä on jo monin paikoin Hämeenlinnassa. Tämä kyltti on Eteläkadulta vuodelta 2015 Kuva: Hanna Antila-Andersson

Hämeenlinna otti käyttöön tunnuspysäköinnin keväällä 2017. Sen ansiosta kaupunkilaiset ovat voineet pysäköidä autonsa keskustan alueelle sujuvammin niille tarkoitetuilla pysäköintialueilla kohtuullista vuosimaksua vastaan.

Muutos on ollut erinomainen. Samanlaista mallia voisi hyödyntää myös helpottamaan koululaisten ja pääterveysaseman asukkaiden arkea Viipurintiellä.

Suurin ongelma kadunvarsille pysäköintiin on koululaisten näkökulmasta se, että suurin osa kiekkopaikoista on vain muutaman tunnin mittaisia. Tämän jälkeen autoa tulisi lain mukaan siirtää toiseen paikkaan.

Ei ole kohtuullista, että jopa 9-luokkalaisia velvoitetaan poistumaan koulusta kesken koulupäivän sakon uhalla.

Koululaisten parkkiongelmaan tarvitaan ratkaisu

Koululaisten parkkiongelman ratkaisemiseksi kaupunki voisi määrittää tunnuspysäköintialueet, jonne opiskelijat ja oppilaat voisivat parkkeerata koululaistunnuksella ilman tiukkaa aikarajaa.

Tunnuksen yhteyteen voitaisiin säätää eri reunaehtoja esimerkiksi pysäköintiaikoja koskien niin, että pysäköinti olisi tunnuksella sallittua esimerkiksi 8–15 välillä. Pysäköintitunnuksen voisi myöntää opiskelijan oma koulu tai lukio kaupungin asettamien kriteerien mukaan.

Koululaistunnuksen käyttöönotto olisi voitto sekä koululaisille että palveluja käyttäville kaupunkilaisille. Miksi ei siis tartuttaisi tilaisuuteen?

Menot