fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Kuntaliitos toisi Hattulassa vaadittuja säästöjä

Pidetäänkö hallinnosta kiinni kynsin hampain, kysyy Miia Antin mielipidekirjoituksessaan.

Pidän hyvänä, että Hattulassa on haettu ennakkoluulottomasti eri vaihtoehtoja talouden säästöjen löytämiseksi. Veronkorotukset eivät voi olla vastaus, vaan vaihtoehtoja, rajujakin, on tarkasteltava.

Nyt esitetään palveluiden ostoista leikkaamista, ja vähennetään kunnan omia tekemisiä kaikkineen. Kaikesta muusta ollaan valmiit siis leikkaamaan, jopa omasta lukiosta luovuttaisiin, mutta pidetäänkö hallinnosta kiinni kynsin hampain?

Hattulan palvelutaso pystyttäisiin säilyttämään liki nykyisellään ja säästöt saavutettaisiin, mikäli keskushallinnosta luovuttaisiin kokonaan ja tehtäisiin fuusio lähinaapurin kanssa.

Hallinnosta säästyviä varoja voitaisiin siis käyttää palveluihin.

Palvelujen uudistaminen toki jatkuisi, mutta resurssit kohdentuisivat ehkä paremmin.

Isompi kokonaisuus antaisi mahdollisuuksia palveluiden monipuolistamiseen ja ylipäätään koko seudun elinvoiman kehittämiseen. Tämä voisi taata entistä paremmat palvelut jatkossa.

Hallinto on kuitenkin vain työkalu eikä päämäärä. Voisiko tässä kohdassa siis avata keskustelun myös hallinnon uudistamisesta niin että katsotaan myös mahdollisuuksia, eikä pelkkiä uhkia?

Hattulassa on tehty vuosien varrella rohkeaa ja hyvää työtä peruspalveluiden turvaamiseksi. Esimerkiksi terveyspalveluiden kokonaisulkoistus on tuottanut säästöjä ja tyytyväisiä asiakkaita.

Koulupalveluita on saatu kehitettyä ja olemme etunenässä esimerkiksi digitalisaation hyödyntämisessä ja uusissa oppimisympäristöissä. Jatketaan palveluiden kehittämistä, karsitaan hallintoa.

Miia Antin

valtuutettu 1997–2017

(kok.)

Hattula

 

Lue myös:

Mielipide: Hattula – Elämää varten(ko?)

Parolan lukiossa ollaan tyrmistyneitä lakkauttamispuheista – Hattulan kunta säästäisi suoraan 400 000 euroa ja välillisesti yli kaksi miljoonaa

Parolan lukio vaakalaudalla – Hattulan kuntaan esitetään paljon muitakin säästötoimia

 

Menot