Mielipiteet

Mielipide: Miksi Suomi ei tee mitään kurdien hyväksi?

Pikkupoika seurasi tien varressa, kun panssarivaunuja kuljetettiin lauantaina kohti Syyrian rajaa Sanliurfassa Turkissa. Kuva: SEDAT SUNA
Pikkupoika seurasi tien varressa, kun panssarivaunuja kuljetettiin lauantaina kohti Syyrian rajaa Sanliurfassa Turkissa. Kuva: SEDAT SUNA

Miksi Suomen valtionjohto: presidentti, hallitus ja eduskunta eivät tee mitään veren vuodatuksen lopettamiseksi Syyriassa?

Katselemme EU:n, Amerikan ja YK:n kanssa kurdikansan teurastusta, ikään kuin Turkin toimet olisivat itsestään selviä ja hyväksyttäviä.

Meillä puhutaan vain avun tarpeesta, ja on huoli muutamasta suomalaisesta Isis-taistelijasta. Hirvittävä kärsimys Syyriassa saa jatkua.

 

Urheat kurdit ratkaisivat taistelun Isisiä vastaa, nyt heidät tuhotaan. Turkki ei tehnyt mitään Isiksen kukistamiseksi, koska nämä ovat niitä oikeita muslimeita tuhoamassa vääräuskoisia. Amerikkakin petti liittolaisensa.

Vuonna 1915 turkkilaiset tappoivat puolitoista miljoonaa armenialaista: naisia, lapsia ja aseettomia miehiä (aseet oli kerätty pois), sen lisäksi heidän omaisuutensa ryöstettiin.

 

Turkki valloitti suurimman osan Armeniaa ja liitti Turkkiin, mukaan lukien myös Araratin vuoren.

Tämä vuori on osa armenialaisten identiteettiä, koska he pitävät itseänsä Nooan jälkeläisinä, (Nooan arkki pysähtyi Araratin vuorelle).

Nykyisin venäläiset rauhanturvaajat vartioivat Turkin ja Armenian välistä rajaa. Turkki ei halua selvittää Armenian kansamurhaa. Historia näyttää toistavan itseänsä.

Miten me voimme antaa kaiken tämän tapahtua? Kurdeilla ei ole edes paikkaa minne paeta. Euroopankin pakolaisongelma pahenee entisestään: kurdien kodit pommitetaan maan tasalle.

 

Turkin presidentti pyrkii luomaan omaa kalifaattiaan esikuvanaan mennyt Ottomaanien suurvalta.

Vähän ajan päästä presidentti on salonkikelpoinen kansojen johtajien kabineteissa, mies jonka kädet ovat verta täynnä.

Meilläkin Turkin matkailu näyttää jatkuvan ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.