Mielipiteet

Mielipide: Olympiakaupunki paremmin esille Hämeenlinnassa

Ahvenistolle saapuva voi lukea kyltistä saapuvansa Olympiapuistoon. Kuva: Veli-Matti Virtanen
Ahvenistolle saapuva voi lukea kyltistä saapuvansa Olympiapuistoon. Kuva: Veli-Matti Virtanen

Hämeenlinna oli toinen olympiakaupunki Helsingin lisäksi vuonna 1952, siitä tulee ensi vuonna kuluneeksi 70 vuotta.

Olen usein miettinyt, miten Hämeenlinna muistaa niitä kisoja ja miten hyödynnetään, sitä, että Suomessa vain kahdella kaupungilla on oikeus käyttää sanaa olympiakaupunki ja käyttää myös olympiarenkaita.

Riittääkö, että Ahvenistolla on katu, kyltti maauimalassa ja puinen olympiakyltti ennen Ahveniston maauimalaa sekä soihtu Raatihuoneen valtuustosalissa.

Jotakin pysyvää pitäisi jäädä näkyviin

Juhlavuonna kyllä järjestetään nykyaikaisen 5-ottelun muistokisat, mikä on hyvä asia, mutta jotain pysyvää pitäisi jäädä näkyviin, jotta Hämeenlinnaan tulija sen näkisi ja kokisi.

Hämeenlinnassa pitäisi näkyä paremmin, että olemme olympiakaupunki ja olemme siitä ylpeitä. Maailmalla useat olympiakaupungit markkinoivat itseään huomattavasti näkyvämmin kuin me.

Olympiarenkaat on ehkä yksi maailman tunnetuimmista merkeistä, jonka tunnistavat lähes kaikki, mutta kuinka moni Hämeenlinnaan tulija oikeasti tietää, että olemme olympiakaupunki.

Voisiko ajatella, että rautatieasemalle tulisivat näkyville olympiarenkaat ja torille kunnollinen monumentti muistuttamaan kisoista.

Kisakylään olympiarenkaat

Aulangolle, jossa kisakylä oli, pitäisi saada myös olympiarenkaat näkyville. Voisiko linnalle laittaa myös jotenkin muistutus olympialaisista Hämeenlinnassa? Kaikkiin liikuntapaikkoihin voisi laittaa näkyville, että Hämeenlinna on olympiakaupunki.

”Olympiakaupunki Hämeenlinnassa kehitytään voittajaksi”, voisi olla yhteinen tunnuslause kaikissa urheiluhalleissa.

Juttua päivitetty eli korjattu asiavirhe 5.5.2021 kello 10:10: Helsingin olympiakisoista tulee vuonna 2022 kuluneeksi 70 vuotta, ei 60.